۷ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۲:۳۵
دلیل نوسانی شدن و ریزش بورس در روزهای اخیر چیست؟
بازار تحلیل می کند

دلیل نوسانی شدن و ریزش بورس در روزهای اخیر چیست؟

کارشناسان می‌گویند که شاخص به دلیل نزدیک شدن به ۲میلیون واحد ریزش‌هایی را دارد اما بعد از گذر از ۲ میلیون تغییراتی در میزان معاملات سهام شرکت‌های کوچک و بزرگ مشاهده می‌شود که سبب تعادل در شاخص کل خواهد شد.

پژمان مرادی؛ بازار: وضعیت بازار بورس در طول چند روز اخیر روند نوسانی داشته به گونه‌ای که شاهد ریزش سهام برخی از نمادهای تاثیرگذار و بنیادی در این بازار پر نوسان بودیم. زمانی که شاخص کل بازار در حال رشد بود اکثر کارشناسان بر این بر این باور بودند که ورود نقدینگی به بازار سبب رشد شاخص شده است و این دلیل می‌توانست برای سهامداران قانع کننده باشد اما همیشه این خطر وجود داشت که ظرفیت هر نماد تا یک حدی گنجایش دارد و ممکن است در آینده همین ورود نقدینگی در صورت عدم عرضه سهام باعث ریزش شاخص کل شود.

 با نزدیک شدن شاخص به عدد ۲ میلیون واحد مقاومتی در شاخص دیده می‌شود که برخی از کارشناسان معتقدند که این مقاومت یک نوع مقاومت روانی بر روی عدد روند است دلایلی که از نظر علمی قابل پذیرش نیست. بر اساس آمار میزان ورود نقدینگی در طول چند روز اخیر  همچنان در حال افزایش است در نتیجه عامل تاثیرگذار یعنی ورود نقدینگی کاهش پیدا نکرده است.

سه عامل اصلی در ریزش شاخص
در همین رابطه فواد حسینی از فعالان بازار سرمایه به بازار گفت: بازار سرمایه از ابتدای امسال با رشدهای خیره کننده‌ی بی‌سابقه‌ای همراه بوده است اما این روزه‌ها شاخص در حال تجربه روند متعادل و منفی است که این حال و روز بازار را در مدت اخیر می‌توان حاصل سه عامل دانست؛ اول اینکه شاخص نزدیک مقاومت روانی ۲ میلیون قرار دارد که همین عامل انتظار اصلاح  در بازار ایجاد کرده است که از نظر تکنیکالی این مقاومت تایید می‌شود و بر روی سهامداران با دید کوتاه مدت اثرگذار است که باعث می‌شود بسیاری از آن‌ها محتاطانه عمل کنند.

وی عامل دوم را حجم فروش بالای حقوقی‌ها در بازار دانست و اضافه کرد: این حجم بالا این ترس را بر بازار حاکم کرده است که انگار حقوقی های بازار منتظر یک اصلاح هستند و این انتظار به سهامداران خرد منتقل شده و عموما افراد ریسک گریز ترجیح می‌دهند بخشی از پرتفوی خودشان را نقد نگهداری کنند تا در صورت که اصلاح صورت بگیرد  بتوانند در قیمت پایین‌تری خرید ریسک کمتری را  داشته باشند.

حسینی گفت: عامل سوم از تفاوت بازدهی بین شاخص کل و شاخص هم وزن به وجود آمده است. شاخص کل از ابتدای سال ۲۸۰ درصد بازدهی داشته است اما شاخص هم وزن از ابتدای سال حدود ۱۸۰ درصد بازدهی داشته است که همین عامل باعث شده انتظاراتی در بازار شکل بگیرد مبنی بر اینکه زمان رشد سهم‌های کوچک بازار است.

این فعال بازار سرمایه اظهار کرد: شاخص کل بورس از سهم های بزرگ و بارزش بالا تاثیر بیشتری می‌گیرد به همین خاطر افراد به  فکر اصلاح سبد خودشان افتادند و بخشی از سرمایه خود را احتمالا از شاخص‌ سازها به سمت سهم‌های کوچکتر آوردند که نتیجه این سه عامل باعث شده رفتار بازار رفتار محتاط تری باشد و از رشد شارپی نمادگرهای بازار مثل گذشته و ماهای اخیر خبری نباشد.

عدد روند هیچ دلیل منطقی ندارد
مهدی سوری کارشناس بازار سرمایه بر ایجاد مقاومت عدد روند باور دارد اما آن را یک دلیل علمی و منطقی نمی‌داند.مهدی سوری در گفتگو با بازار در مورد وضعیت کنونی بازار گفت: ورود افراد به بازار بورس کند نشده و همچنان میزان واریزی پول به بورس از میزان برداشت بیشتر است یعنی ورود واقعی پول سرمایه‌گذاران به بازار بیشتر از خروج آن است، همچنین در هر عرضه اولیه‌ها تعداد شرکت کنندگان از عرضه اولیه قبلی بیشتر است پس تعداد فعالان بازار سرمایه هم در حال افزایش است.

سوری اضافه کرد:  تعداد کد های بورس و تعداد حساب‌های آنلاینی که برای سرمایه‌گذاران جدید صادر می‌شود همچنان روند افزایشی دارد و پس مهمترین محرک رشد بازار که ورود افراد جدید و ورود نقدینگی بوده همچنان به قوت خودش باقی است، اما از آن‌جای که بازار خیلی وقت‌ها به تحلیل‌های ساده‌تری احتیاج دارد برای توجیه کردن به سمت تحلیل نمودار می‌روند. در حال حاضر رفتار کنونی بازار سابقه‌ای قبلا نداشته که تکنیکال بخواهد بگوید این مشابه یک دوره قبلی است و این الگو را بخواهد پیشبینی کند در نتیجه افراد برای ساده‌تر کردن تحلیل‌ها به اعداد روند واکنش نشان می‌دهند.

وی اظهار داشت: همان‌گونه که شاخص در یک میلیون واحد، ۱ میلیون ۲۰۰، ۱ میلیون ۵۰۰ واحد واکنش نشان داد، الان هم شاخص در یکی دو هفته اخیر با احتیاط به مرز ۲ میلیون واحد نزدیک می‌شود چون این یک تصور است و هیچ پایه علمی هم ندارد. یک تصور عمومی بازار است که از اعداد روند می‌ترسد و ما پیشبینی نمی‌کنیم در روند کلی بازار تاثیر داشته باشد.

این تحلیل‌گر بازار سرمایه ادامه داد: کلا از نظر روانی افراد سقف تعیین می‌کنند مثلا می‌گویند شاخص تا یک میلیون واحد می‌رود و الان حول و هوش یکسال است که خیلی‌ها دارند از ریزش بازار صحبت می‌کنند. افراد یک زمانی‌ می‌گویند شاخص در یک میلیون واحد می‌ریزد و وقتی در ۱ میلیون واحد ریزشی صورت نگرفت عنوان می‌کنند در ۱ میلیون ۵۰۰ ریزش را دارد و وقتی در این عدد هم ریزش نداشت عدد روند دیگر را مطرح می‌کنند که الان مدت‌هاست می‌گویند شاخص در ۲ میلیون واحد ریزش دارد. این اعداد روند چه روی قیمت سهم یا شاخص همواره یک مقاومت یا حمایت روانی ایجاد می‌کند.

سوری ادامه داد:  این اعداد روند در ذهن اشخاص  همیشه یک مرز روانی دارد در نتیجه ۲ میلیون واحد هم برای بازار سرمایه تبدیل به یک مرز روانی شده است و چون بخشی از بازار می‌ترسند در دو میلیون واحد ریزش داشته باشند با احتیاط سهام خود را می‌خرند. این اعداد روند فقط یک نگرانی از ریزش آینده است که این اتفاق نیفتاده است.

به گزارش بازار، کارشناسان روند بودن عدد را دلیل اصلی ریزش چند روز اخیر می‌دانند اما از نظر علمی این دلیل موضوعیت ندارد و تنها یک جو روانی ایجاد کرده است که گویا سرمایه‌گذاران با همین استدلال در حال تغییرات در پرتفوی خود هستند. بر اساس دلایل مطرح شده از سوی کارشناسان این روند به زودی پایان می‌یابد و از آن به بعد شاخص با روند متعادلتری رشد می‌کند.

کد خبر: ۳۲٬۴۵۰

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha