به گزارش بازار، به نقل از سازمان صمت گیلان، فرهاد دلق پوش در کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی با اشاره به بسته حمایتی دولت پیرامون حمایت از توسعه صادرات غیر نفتی گفت: اعطای تسهیلات ۱۱ درصدی برای فعالین صادراتی در قالب بسته حمایتی یکی از بندهای بسته صادراتی است.
رئیس سازمان صمت گیلان افزود: تدوین این بسته حمایتی حاصل ساعتها فعالیت کارشناسی کارگروه منتخب شامل نمایندگان وزارت صمت ، جهاد کشاورزی ، امور اقتصادی و دارایی، سازمان برنامه و بودجه ، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، صندوق توسعه ملی و همچنین اعضای کمیته کارشناسی شورایعالی توسعه صادرات غیر نفتی است و به تایید شورایعالی توسعه صادرات غیر نفتی نیز رسیده است.
دلق پوش جامع و مانع بودن و توجه به شرایط خاص اقتصادی و تجاری کشور با توجه به تحریمهای ناجوانمردانه و همچنین مسائل ناشی از شیوع ویروس کرونا دو شاخص مهم تدوین بسته حمایتی سال ۱۳۹۹ است.
وی با یادآوری اینکه پیشتر از منطقه آزاد انزلی به عنوان منطقه ای واردات محور یاد میشد، گفت: عملکرد بندر کاسپین نشان دهنده ورود و خروج ۱۱۷ کشتی در سال گذشته و ۶۲ کشتی در سال جاری است ضمن آنکه کریدور چین _ قزاقستان _انزلی در حال حاضر بسیار فعال است و از این پتانسیل برای توسعه صادرات بخوبی می توان بهره برد.
رئیس سازمان صمت گیلان تصریح کرد: در شرایط تحریمی و کمبود ارز برای واردات کالاهای اساسی، راهکار اصلی برای جبران کمبود نقدینگی ارزی در کشور، توسعه صادارت غیرنفتی است.
وی در مورد بسته حمایتی تخصیصی دولت در حمایت از توسعه صادرات غیرنفتی گفت: توجه به سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی ، صادرات به ۱۵ کشور همسایه و اعضای اتحادیه اوراسیا در بسته حمایتی دولت مورد تاکید قرار گرفته و تمام تسهیلات و مشوقها با توجه به این مساله تدوین شده است.
دبیر کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی در گیلان با اشاره به رسالت کارگروه و ضرورت استفاده از پتانسیلهای استان در سایه هماندیشی و بسیج امکانات مختلف اظهار داشت: دولت در راستای توسعه صادرات،این بستههای حمایتی در نظر گرفته که باید از ظرفیت آن نیز بهرهمند شویم.
فرهاد دلقپوش با بیان اینکه در صادرات کالا در سه ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل، رشد قابل توجهی داشتیم افزود: میزان صادرات کالا در سه ماهه نخست امسال بیش از ۲۳۵ هزار و ۴۱۰ تن به ارزش ۱۱۹ میلیون و ۴۰۰ هزار دلار بوده که نسبت به سال گذشته ۲۸ درصد افزایش یافت و در حوزه واردات نیز از لحاظ وزنی با رشد ۷۱ درصدی و از لحاظ ریالی با رشد ۳۵ درصدی مواجه بودیم.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گیلان گفت: در حوزه ثبت سفارشها در سازمان برای مبادلات کالا حدود هزار و ۱۶ مورد ثبت سفارش داشتیم و رتبه ششم را در کشور دارا هستیم و در بخش صدور کارت بازرگانی نیز نهایت دقت را داشتهایم.
وی افزود: معاون اول رئیس جمهور به منظور حمایت از صادرات غیرنفتی، بسته حمایتی به تمام دستگاههای اجرایی ابلاغ کرد که در آن به حمایت از توسعه صادرات غیرنفتی براساس تکالیف ستاد اقتصاد مقاومتی، استفاده از ظرفیتها جهت حمایت از صادرات، حمایت از حضور در نمایشگاههای بینالمللی معتبر خارج از کشور تاکید شد.
دلقپوش گفت: کمک به راهاندازی مراکز فروش و صادراتی در بازارهای هدف، پرداخت یارانه سود تسهیلات صادرکنندگان، کمک به تبلیغات و بازاریابی، آموزش و فرهنگسازی در حوزه صادرات، کمک به برقراری خطوط ریلی، دریایی و هوایی، کمک به شبکهسازی در بنگاههای کوچک و شبکههای مویرگی تجاری در کشورهای هدف به ویژه روسیه نیز از جمله مفاد بسته حمایتی دولت بهشمار میروند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گیلان با اشارهبه لزوم برنامهریزی برای تشکیل کمیتههای مشترک مرزی با کشورهای همسایه و استانی با محوریت استاندار گیلان گفت: این دغدغه در بحث پیگیری مبادلات مرزی و مراودات تجاری با کشورهای همسایه بسیار اهمیت دارد.
نظر شما