چرا شرکت‌های بزرگ سازنده هوش مصنوعی به استفاده از انرژی هسته‌ای روی می‌آورند؟

چرا شرکت‌های بزرگ سازنده هوش مصنوعی به استفاده از انرژی هسته‌ای روی می‌آورند؟

شرکت‌های بزرگ فناوری برنامه‌های بسیار گسترده‌تری برای فناوری هوش مصنوعی در سر دارند. مطمئناً یکی از گزینه‌های مطمئن آن‌ها برای تأمین برق انرژی هسته‌ای است.

به گزارش بازار، شرکت‌های فناوری برای یافتن منابع انرژی به‌منظور تأمین برق مراکز داده خود تحت فشار هستند، این مراکز زیرساخت هوش مصنوعی مدرن را بنا می‌کنند. همچنین هزینه برق و نگهداری سرورهای مجهز به پردازشگرهای گرافیکی عموماً خیلی گران هستند؛ به همین دلیل برخی توسعه‌دهندگان این سرورها را اجاره می‌کنند.

طبق گزارش تحقیقاتی آژانس بین‌المللی انرژی، انتظار می‌رود مصرف جهانی برق در مراکز داده، بخش هوش مصنوعی و بازار ارزهای دیجیتال از 460 تراوات‌ساعت (TWh) در سال 2022 به بیش از 1000 تراوات‌ساعت در سال 2026 افزایش یابد.

از سویی، محققان دانشگاه کالیفرنیا سال گذشته مطالعه‌ای منتشر کردند که نشان داد ChatGPT به‌ازای هر 10 تا 50 درخواست، 500 میلی‌لیتر آب مصرف می‌کند؛ باتوجه‌به اینکه هر هفته، بیش از 250 میلیون نفر در سراسر جهان از ChatGPT بهره می‌برند، می‌توان تخمین زد همین یک چت‌بات چقدر آب و برق مصرف می‌کند.

هوش مصنوعی مولد درحال‌حاضر بسیار پرکاربرد و انقلابی به‌ نظر می‌رسد اما شرکت‌های بزرگ فناوری برنامه‌های بسیار گسترده‌تری برای این فناوری در سر دارند. مطمئناً یکی از گزینه‌های مطمئن آن‌ها برای تأمین برق، انرژی هسته‌ای است.

البته استفاده از انرژی هسته‌ای چندان بدون حاشیه نیست. بسیاری از فعالان آب‌وهوا با چنین منابعی مخالف هستند؛ چراکه این انرژی آسیب‌های زیست‌محیطی مختلفی به بار می‌آورد. این انرژی را انرژی «پاک» می‌نامند؛ چون هنگام تولید برق دی‌اکسیدکربن یا سایر گازهای گلخانه‌ای تولید نمی‌کند اما واقعیت این است که جایگزین قابل‌قبولی برای منابع تجدیدپذیر مثل انرژی بادی و خورشیدی نیست و زباله‌های خطرناکی به‌جا می‌گذارد.

کد خبر: ۳۰۸٬۳۱۴

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha