به گزارش بازار به نقل از صداوسیما، درحالیکه این روزها، میزان تولید خودرو در ایران کفاف تقاضای بازار را نمیدهد و این مسئله منجر به افزایش این کالا شده است، به نظر میرسد انگیزه چینیها برای بازگشت به بازار ایران ازهر زمان دیگری بیشتر باشد.
با اعمال تحریمهای آمریکا علیه صنعت خودروسازی ایران، پیشبینی میشد، چینیها مانند دور قبلی تحریم به فعالیت خود ادامه داده و حتی حضورشان را پر رنگتر کنند، همین اطمینان سبب شد تا خودروسازان داخلی همچنان به پیشفروش محصولات چینی حاضر در سبد محصولاتی خود ادامه دهند و بسیاری از مشتریان باکمترین نگرانی از آینده حضور شرکتهای چینی در ایران برای خرید این محصولات اقدام کنند. اما شدت تحریم ها، محدودیت در روند تامین قطعات وارداتی و توقف مراودات مالی، چشم بادامیها را نیز مجبور به ترک ایران کرد و سبب شد تا امروز بسیاری ازخودروسازان دولتی و خصوصی مونتاژ کننده محصولات چینی با تعهدات بی پاسخ و مشتریان معترض مواجه باشند.
هرچند برخی معتقدند که در این میان، صنعت خودروی ایران تنها زیان دیده بازی تحریمها بود، اما عدهای نیز میگویند که شرکتهای خودروساز چینی که با چشم اندازی بلندمدت، به امید افزایش تیراژ تولید و دستیابی به سهمی قابل توجه در این بازار ٬ به عقد قراردادهای مشارکت در تولید با خودروسازان بخش خصوصی و حتی ۲ خودروساز بزرگ هرچند برخی معتقدند که در این میان، صنعت خودروی ایران تنها زیان دیده بازی تحریمها بود، اما عدهای نیز میگویند که شرکتهای خودروساز چینی که با چشم اندازی بلندمدت، به امید افزایش تیراژ تولید و دستیابی به سهمی قابل توجه در این بازار٬ به عقد قراردادهای مشارکت در تولید با خودروسازان بخش خصوصی و حتی ۲ خودروساز بزرگ کشور دست زده بودند نیز با خروج از ایران مشمول ضرر و زیانهایی شدند و همچنان در انتظارند تا با رفع محدودیتهای موجود به صنعت و بازار ایران بازگردند.
آمارهای منتشر شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت تا پایان فصل پاییز سال گذشته نشان میدهد برخی شرکای خودورسازان چینی در داخل ایران به دلیل واردات قطعات مورد نیاز پیش از آغاز تحریمها همچنان به فعالیت خود ادامه داده اند.
در همین حال شرکت صنعت خودروی آذربایجان که محصولات شرکت چینی سایک موتور (امجی) را مونتاژ میکند اعلام کرده به دنبال آغاز فعالیت در خطوط تولید خود است.
شرکت سایک موتور چین اکنون پس از گذشت ۲ سال از آغاز تحریمهای ظالمانه آمریکا علیه کشورمان، ضمن قدردانی از تلاشهای شریک ایرانی اش در جهت حفظ برند ام جی در ایران، اعلام کرده کم رنگ شدن حضورش در بازار ایران به دلیل تحریمهای آمریکا علیه ایران موقتی بوده و همچنان در تداوم همکاری بلند مدت با شرکای ایرانی خود ثابت قدم است.
این شرکت اعلام کرده در راستای ارائه خدمات پس از فروش به محصولات خود در ایران، متعهد بوده و ابراز امیدواری کرده بزودی تعاملات خود با شرکت آذویکو را دربالاترین سطح از سر بگیرد.
با این حال به نظر میرسد با تشدید شدن جنگ تجاری بین پکن و واشنگتن که تحت تاثیر پیامدهای شیوع کرونا و نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات ریاستجمهوری در آمریکا در حال تشدید است، برخی شرکتهای چینی که به امید راهیابی به بازارهای آمریکا، از تحریمهای این کشور علیه ایران تبعیت کرده بودند، به فکر تجدید نظر در انتخابهای گذشته خود افتاده اند.
در شرایطی که نزدیک به دو سال از بازگشت تحریمهای خودروسازی میگذرد از گوشه و کنار اخباری مبنی بر تمایل برخی از شرکای چینی برای حضور دوباره در ایران شنیده میشود. حرکتی که به نظر میرسد آغاز شده و به احتمال قوی در آیندهای نزدیک محسوستر از گذشته دنبال خواهد شد.
نظر شما