۲۷ تیر ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۳
بورس جذاب، مانعی برای رسیدن دلار به ۳۰ هزارتومان! / بازار سرمایه میزبان ۷۰ درصد نقدینگی
«بازار» گزارش می دهد؛

بورس جذاب، مانعی برای رسیدن دلار به ۳۰ هزارتومان! / بازار سرمایه میزبان ۷۰ درصد نقدینگی

کارشناسان می گویند؛ سودآوری سرمایه گذاران در بورس باعث شده تا حدود ۷۰ درصد نقدینگی سیال جذب این بازار شود و اگر بورس از رشد قابل توجهی برخوردار نبود نقدینگی ها به بازار ارز وارد و احتمال افزایش قیمت دلار تا ۳۰ هزار تومان وجود داشت.

اسدالله خسروی؛ بازار: نقدینگی سرشار و بسیار حجیم کشور در شرایطی که اقتصاد کشور با رکود همراه است بازارها را هدف گرفته و با ورود به بازارهای سودده یا باعث رشد شاخص ها در بازارهایی چون بورس شده و یا با ایجاد تنش و التهاب، قیمت ها را در برخی بازارها چون سکه، ارز، خودرو و مسکن بالا می برند.
این روزها که تقاضا برای خرید طلا و ارز در بازار زیاد شده است، هجوم خریداران به این بازارها باعث رشد قیمت ها شده تا جایی که قیمت هر دلار امریکا به ۲۴ هزار ۵۰۰ و سکه به حدود ۱۱ میلیون تومان رسیده است. حال با وجودی که خیلی ها معتقدند قیمتها در چنین بازاری واقعی و ماندگار نیست اما این اظهارات مانعی برای ورود سرمایه گذاران به چنین بازار پرسود و البته پرریسکی نمی شود.
بازاری که رشد قیمت ها در آن موجب شده است تا کارگروهی متشکل از نمایندگان سه قوه برای ساماندهی آن تشکیل شود.

بازار سرمایه سد راه ورود نقدینگی به بازار ارز
دراین باره اسفندیار معصومی، اقتصاددان در گفتگو با «بازار» می گوید: ورود سرمایه های مردم به بازار سرمایه اقدامی درست  در راستای توسعه اقتصادی است چرا که نقدینگی ها به جای می رود که منشا ترقی اقتصاد و مراکز تولید است اما هجوم مردم برای خرید ارز، سکه و طلا آن هم در بازارهای غیر رسمی به گرانی این کالاها منجر شده و تبعات منفی آن دامن گیر کل اقتصاد کشور می شود.
وی به قرار گرفتن ایران در میدان جنگ اقتصادی اشاره کرد و افزود:‌تحریم ها از یک طرف و تاثیر شیوع بیماری کرونا از طرف دیگر باعث شده است تا دولت توان تامین بودجه لازم برای اداره امور کشور را متناسب با هدف گذاری های از پیش تعیین شده نداشته باشد. در چنین شرایطی با حمایت از بازار سرمایه و ترغیب سرمایه گذاران به این بازار شفاف و سود آورحداقل توانسته است نقدینگی را در این بازار رسمی متمرکز کند.

۷۰ درصد نقدینگی کشور در بورس 
این اقتصاددان نتیجه چنین رویکرد مثبتی جلوگیری از ورود سیل نقدینگی به سایر بازارها بخصوص بازار طلا و ارزعنوان کرد و اظهارداشت:‌ اکنون حدود ۷۰ درصد نقدینگی کشور در بازار سرمایه جذب شده است و اگر بازار سرمایه از رشد و رونق خاصی برخوردار نبود و یا اینکه بستر لازم برای ورود سرمایه گذاران به این بازار مهم اقتصادی فراهم نمی شد ورود این نقدینگی به بازار ارز و سکه، قیمت دلار را به بیش از ۳۰ هزارتومان می رساند.
دکترمعصومی مزیت رشد و تعالی بازار سرمایه نسبت به دیگر بازارها را شفافیت و مشخص بودن مبدا و مقصد پول عنوان کرد و افزود:هر چند این روزها برخی سرمایه گذاران ناشی و نابلد برای سود آوری از این بازار سودده وارد بورس شده اند و این احتمال وجود دارد که با ریزش شاخص ها زیانده شود و از طرفی نیز برخی شرکت ها قیمت سهام را در بازار بالا نگه می دارند، اما این بازار از همه بازارها دیگر برای سرمایه گذاران حرفه ای بهتر است.

ضرورت عرضه سهام شرکت های دولتی در بازار سرمایه
وی اضافه کرد: دولت دراین شرایط حساس باید شرکت های مشمول اصل ۴۴ قانون اساسی را در بورس عرضه کند. زیرا عرضه سهام شرکت های بزرگ هم به نفع چرخه تولید بوده و هم با ورود نقدینگی جدید منابع مالی قابل توجه ای نصیب دولت می شود از طرفی نیز با ورود سهام اولیه شرکتها به بورس نقدینگی زیادی وارد بازار سرمایه خواهد شد و این روند به کاهش ورود سرمایه ها به بازار ارز و طلا که این روزها با التهاب قیمت همراه شده است می انجامد
این کارشناس اقتصادی خاطرنشان کرد: بازارها اکنون شرایط خاصی ندارند چرا که نرخ تورم در کشور بالاست و قیمت ها نیز متناسب با رشد نرخ تورم افزایشی شده است. بنابراین برای جلوگیری از جولان سفته بازی و دلال بازی ها، بازار سرمایه در بین بقیه بازارها، بازاری مناسب و مطمئن است و سرمایه گذاران به دلیل پویایی و سود دهی این بازار مهم اقتصادی نباید سرمایه های خود را در بازارهایی که معلوم نیست به چه سرنوشتی دچار می شوند، ببرند.

درآمد ارزی نزدیک به صفر کشور از فروش نفت!
مهدی تقوی اقتصاددان و عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی نیز در گفتگو با «بازار» درباره علل افزایش قیمت ها در بازار بخصوص ارز و سکه گفت: مشکل اصلی ما کاهش منابع درآمدی حاصل از فروش نفت خام در کشور است چرا که قبل از تحریم ها روزانه بیش از ۳ میلیون بشکه نفت به فروش می رفت و از این طریق منابع ارزی هنگفتی نصیب دولت می شد اما اکنون با توجه به کاهش معاملات به دلیل شیوع کرونا و محدودیت های تحریمی ارزآوری آنچنانی نداریم و این کاهش منابع ارزی باعث افزیش میزان تقاضا و در نهایت گران شدن ارز در بازار شده است.
وی خاطرنشان کرد: این که قیمت دلار و یا سایر ارزها در بازار گران شده است، بخش عمده ای از این گرانی ها توسط دلالان و سفته بازان انجام می شود، چرا که برخی ها در این شرایط با ملتهب کردن بازار و ایجاد جو روانی توجه به حفظ سرمایه ها و  تبدیل ریال به ارز و یا طلا را باب کرده و از این طریق باعث رشد تقاضا دراین بازارها می شوند که این موضوع قیمت سکه ارز و یا سایر کالاها را در بازار گران می کند.
این اقتصاددان با بیان اینکه با افزایش قیمت ارز قیمت همه کالاها و خدمات در بازار افزایش می یابد، افزود: گرانی ارز باعث تورم انتظار می شود که این موضوع تغییرات زیادی را بر روی قیمت کالا و خدمات در بازار به جای می گذارد.

توجه به ایجاد پیمانهای دو یا چند جانبه پولی
وی توجه بر ایجاد پیمانهای دوجانبه پولی با برخی کشورها را در شرایط تحریمی رویکردی مثبت و کارساز عنوان کرد و اظهارداشت: ایران از قابلیت های فراوان منابع طبیعی مخازن و محصولات خاص برخوردار است که با ایجاد پیمانهای دو یا چند جانبه پولی می توانند امورتجاری را تسهیل و معاملات را با دنیا حتی در زمان تحریم از سر گرفت.

کد خبر: ۳۰٬۲۴۴

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha