به گزارش بازار از وزارت نیرو، «عبدالرسول پیشاهنگ» در خصوص عملکرد صنعت برق کشور در حوزه تولید گفت: با اینکه در دهه ۷۰ و ۸۰ در صنعت برق ۶۰ درصد و در دهه ۹۰ نیز ۲۳ درصد رشد تولید داشتم، به خاطر کمبود رشد تولید در دهه ۹۰ یک ناترازی در تابستان ۱۴۰۰ رخ داد و یک ناترازی ۲۰ هزار مگاواتی در صنعت برق رقم خورد.
وی ادامه داد: برای جبران این ناترازی احداث ۲۰ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاه حرارتی در دستور کار قرار گرفت که ۹ هزار مگاوات آن در حال حاضر به بهرهبرداری رسیده است و ۹ هزار مگاوات دیگر نیز در حال توسعه و اقدام است.
مدیرعامل شرکت برق حرارتی در همین رابطه توضیح داد: از این ۹ هزار مگاواتی که به بهرهبرداری رسید، ۲ هزار مگاوات مربوط به ارتقای نیروگاههای موجود است که سبب شد ۲۴ هزار میلیارد تومان صرفهجویی در احداث واحد نیروگاهی جدید رقم بخورد. یعنی اگر ما میخواستیم ۲ هزار مگاوات نیروگاه احداث کنیم باید ۲۴ هزار میلیارد تومان هزینه میکردیم و چنین ظرفیتی را به ظرفیت کشور اضافه میکردیم.
تعمیر ۳۰۰ هزار واحد نیروگاهی در سه سال گذشته
وی ادامه داد: در حالی که ظرفیت تولید برق ما چیزی حدود ۶۰ هزار مگاوات است، در سه سال گذشته به میزان ۳۰۰ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی تعمیرات انجام شد.
این مقام مسئول توضیحداد: ممکن است در ذهن بیاید چطور ۶۰ هزار مگاوات نزدیک به ۱۰۰ هزار مگاوات هر سال تعمیرات انجام شده است؟ دلیل آن است که برخی از واحدها بهخاطر کارکرد زیاد در سال ۲ بار تعمیرات داشتند.
پیشاهنگ با اشاره به اینکه در مدت سه سال گذشته موفق شدیم ۴۸ واحد نیروگاهی احداث کنیم، اضافه کرد: ۱۴ واحد از این واحدهای تازه احداث شده مربوط به واحد بخار نیروگاهای سیکل ترکیبی است که بدون مصرف سوخت تولید برق انجام میدهند و در این ۱۴ واحد، روزانه ۳.۵ میلیون مترمکعب گاز صرفهجویی شده که این عدد هم در سبد سوخت و انرژی کشور عدد بسیار بزرگی است.
صعود ۷ پله ای ایران در تولید برق
وی در بخش دیگری از سخنان خود به ثبت رکوردهای جدید در حوزه تولید صنعت برق کشور در سه سال گذشته اشاره کرد و گفت: در این سه سال سه رکورد برای برق حرارتی ثبت شد. نخست اینکه نصب یک واحد نیروگاهی در مدت هشت ماه رقم خورد که تاکنون سابقه نداشت. دومین رکورد آمادگی ۹۸ درصد نیروگاههای کشور است که در تاریخ صنعت برق کشور بیسابقه بود. همچنین در حال حاضر رتبه صنعت برق ایران در حوزه تولید هفتم جهانی است و این در حالی است که در ابتدای دولت سیزدهم این صنعت در رتبه چهاردهم قرار داشت.
نظر شما