۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۲
فضای سایبری  میدان نبرد جدید قدرت‌های بزرگ
واقعیت تلخ رویداد «صفحه آبی مرگ» مایکروسافت

فضای سایبری میدان نبرد جدید قدرت‌های بزرگ

صفحه آبی مرگ مایکروسافت منجر به اختلالات گزارش شده در صنعت هوانوردی غیرنظامی، راه آهن و سیستم های بانکی در بسیاری از کشورها شد.

بازار؛ گروه بین الملل: سایت تحلیلی گلوبال تایمز در مقاله ای با عنوان « رویداد «صفحه آبی مرگ» مایکروسافت واقعیت تلخی را نشان داد» نوشت: حتی غول های اینترنتی جهانی نیز برای حل خطرات و بحران های سیستمی شبکه به تنهایی مشکل دارند.
ترجمه متن مقاله در ادامه می آید.

هفته گذشته نقص صفحه آبی در سیستم عامل ویندوز مایکروسافت رخ داد که باعث شد تعداد زیادی از کاربران در سراسر جهان با خرابی رایانه مواجه شوند. تجزیه و تحلیل نشان می دهد که این حادثه ممکن است ناشی از یک به روز رسانی نرم افزار امنیتی شخص ثالث باشد. این آسیب گسترده سیستم که به طور بالقوه می تواند منجر به از دست دادن اطلاعات برای کاربران شود، فراتر از یک مسئله فنی است. حادثه صفحه آبی مرگ مایکروسافت به مردم یادآوری می کند که فضای سایبری بخش مهمی از فضای دیجیتال است و امنیت سایبری باید توسط جامعه بین المللی حفظ شود.
پیشرفت سریع فناوری اطلاعات منجر به اتکای روزافزون به فضای مجازی در جامعه بشری شده و حوزه اطلاعات اینترنتی اکنون به یکی از اجزای حیاتی زیرساخت مدرن تبدیل شده است. هر گونه تهدیدی برای امنیت سایبری می تواند اثرات گسترده ای بر یک کشور و جامعه آن داشته باشد. حادثه اخیر مربوط به سیستم عامل مایکروسافت ویندوز است - پلت فرمی به طور گسترده در سراسر جهان استفاده می شود. پایداری آن به طور مستقیم بر عملکرد روزانه یا زندگی کاری تعداد زیادی از کاربران از جمله مؤسسات مهم و امکانات کلیدی تأثیر می گذارد.

با به اشتراک گذاشتن مسئولیت حاکمیت و بهبود مستمر سطح امنیت سایبری، می‌توانیم از مزایای فناوری دیجیتال برای بهبود مردم در سراسر جهان استفاده کنیم

صفحه آبی مرگ مایکروسافت منجر به اختلالات گزارش شده در هوانوردی غیرنظامی، راه آهن و سیستم های بانکی در بسیاری از کشورها شد. بورس اوراق بهادار لندن، شرکت راه آهن غرب ژاپن و حداقل چهار بانک استرالیایی از جمله نهادهای آسیب دیده بودند. در نتیجه این نقص، چندین شرکت هواپیمایی ایالات متحده حتی مجبور شدند پروازهای خود را در سراسر جهان کنسل کنند. این حوادث بر ماهیت جهانی خطرات سایبری تأکید می‌کند و نیاز به تلاش جمعی از سوی دولت‌های مستقل، سازمان‌های بین‌المللی، شرکت‌های اینترنتی، جوامع فنی و عموم مردم برای رویارویی با آسیب‌پذیری فضای سایبری و خطرات ناشی از آن را ضروری می‌سازد. با به اشتراک گذاشتن مسئولیت حاکمیت و بهبود مستمر سطح امنیت سایبری، می‌توانیم از مزایای فناوری دیجیتال برای بهبود مردم در سراسر جهان استفاده کنیم.
با کمک فناوری اطلاعات، جامعه جهانی به یک شبکه به هم پیوسته از منافع مشترک و سرنوشت مشترک تبدیل شده است. تضمین امنیت شبکه مستلزم همکاری همه بازیگران در فضای شبکه بین المللی است. صفحه آبی مرگ مایکروسافت عدم توافق در مورد حاکمیت امنیت شبکه را برجسته کرد.

حتی غول های اینترنتی جهانی نیز برای حل خطرات و بحران های سیستمی شبکه به تنهایی مشکل دارند

منشاء فناوری شبکه را می توان در اقتصادهای توسعه یافته ای مانند ایالات متحده جستجو کرد که نیروی محرکه اصلی توسعه اولیه اینترنت و همچنین فناوری اینترنت را برای مدت معینی در انحصار خود داشتند. بنابراین، غول‌های اینترنتی که این فناوری‌ها را در انحصار خود درآورده‌اند، صدایی قوی در حاکمیت فضای سایبری بین‌المللی دارند. با این حال، واقعیت این است که سیستم عامل مایکروسافت ویندوز بیش از یک بار حوادث صفحه آبی مرگ در مقیاس بزرگ را تجربه کرده است که نشان می دهد حتی غول های اینترنتی جهانی نیز برای حل خطرات و بحران های سیستمی شبکه به تنهایی مشکل دارند.
مسائل امنیتی برای رفاه مردم در همه کشورها بسیار مهم است و فضای مجازی جامعه مشترکی برای امنیت و مسئولیت انسانی است. توجه به این نکته ضروری است که فضای مجازی نه تنها یک فناوری نوظهور و حوزه استراتژیک است، بلکه باعث گسترش روابط قدرت های بزرگ می شود. برخی کشورها مدام از امنیت صحبت می کنند، مفهوم امنیت را تعمیم می دهند، اما امنیت واقعی را نادیده می گیرند. فضای مجازی نباید در دام رقابت شدید یا سرکوب بدخواهانه بیفتد بلکه باید یکپارچگی منافع مبتنی بر اعتماد متقابل را در سطوح مختلف جامعه بین‌المللی ترویج کند.

حکمرانی جهانی، ارتقای حاکمیت امنیت شبکه جهانی بدون حفظ اقتدار و جایگاه سازمان ملل امکان‌پذیر نیست

باید گفت برای دستیابی به هدف حاکمیت جهانی اینترنت، ابتدا لازم است گفت‌وگوهای دوجانبه و بسترهای همکاری بین کشورها به‌ویژه بین قدرت‌های شبکه مربوطه ایجاد شود. به عنوان مثال، چین و ایالات متحده گفتگوها و مذاکرات متعددی را در مورد قوانین رفتار ملی در فضای سایبری و سایر مسائل کلیدی امنیت بین المللی انجام داده اند. حاکمیت شبکه شرط لازم برای همکاری چندجانبه در شبکه است، اما در عین حال لازم است کشورها به طور فعال در سازوکارهای حاکمیتی همکاری چندجانبه جهانی مشارکت داشته باشند تا در مقیاس وسیع‌تر وارد گفتگو و مذاکره شوند و به دنبال ایجاد اجماع جهانی باشند. درست مانند بسیاری از حوزه‌های دیگر حکمرانی جهانی، ارتقای حاکمیت امنیت شبکه جهانی بدون حفظ اقتدار و جایگاه سازمان ملل امکان‌پذیر نیست.
برخی از کشورها فضای سایبری را میدان نبرد جدیدی برای رقابت استراتژیک قدرت‌های بزرگ می‌دانند، «جداسازی» در فناوری اینترنت را ترویج می‌کنند، امنیت شبکه «حیاط کوچک، حصار بلند» را به‌طور مصنوعی ایجاد می‌کنند و تضادهای ارزشی و منافع استراتژیک خود را بر ثبات و هماهنگی فضای سایبری اولویت می‌دهند. . جامعه بین المللی باید به سیستم حاکمیت امنیت شبکه جهانی با سازمان ملل متحد به عنوان پلت فرم اصلی پایبند باشد. کشورها باید از فلسفه مشاوره گسترده، مشارکت مشترک و منافع مشترک حمایت کنند، مدل‌های همکاری نوین را دنبال کنند، از اقتدار و نقش سازمان ملل دفاع کرده و سیستم حاکمیت امنیت شبکه جهانی را در جهتی عادلانه‌تر، منصفانه‌تر و مؤثرتر حرکت دهند.

کد خبر: ۲۹۶٬۸۷۲

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha