۱۳ تیر ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۷
۵ راهکار طبیعی برای خنک کردن خانه در فصول گرم

۵ راهکار طبیعی برای خنک کردن خانه در فصول گرم

مصرف بالای برق سیستم‌های سرمایشی در ماه‌های گرم ضمن فشار به شبکه توزیع برق، باعث درج ارقام نجومی در قبض‌ مشترکان خانگی می‌شود.

به گزارش بازار، مصرف بالای برق سیستم‌های سرمایشی در ماه‌های گرم ضمن فشار به شبکه توزیع برق، باعث درج ارقام نجومی در قبض‌ مشترکان خانگی می‌شود. برای رفع این مشکل می‌توان عملکرد این سیستم‌ها را بهینه کرد و یا به دنبال مناسب‌ترین کولر برای شرایط آب‌وهوایی محل سکونت خود گشت؛ اما ارزان‌ترین راه‌حل یاد گرفتن روش‌های طبیعی برای در امان ماندن از گرما است.

در فصول گرم مشترکان خانگی مناطق معتدل و غیرگرمسیر مانند تهران مجازند تا ۳۰۰ کیلووات‌ساعت برق را با پرداخت تعرفه عادی مصرف کنند. با عبور مقدار مصرف از این عدد، تعرفه برق بیشتر و بیشتر خواهد شد. برای مثال به‌گفته مدیرعامل شرکت توانیر و سخنگوی صنعت برق، قبض یک مشترک تهرانی در تابستان درصورتی که ۳۰۰ کیلووات‌ساعت مصرف داشته باشد، درحدود ۴۰ هزار تومان خواهد بود اما با رساندن مصرف به ۵۰۰ کیلووات، قبض برق  به‌مبلغ ۷۰۰ هزار تومان دریافت خواهد کرد. این افزایش می‌تواند با روشن بودن یک کولر گازی در خانه اتفاق بیفتد. البته صرفه‌جویی در مصرف برق سرمایشی به استفاده از کولر آبی و بهینه کردن مصرف آن با عوامل مختلف مانند سایه‌بان و یا روشن کردن پنکه محدود نمی‌شود. روش‌های طبیعی علاوه بر اینکه راه‌حلی ارزان برای این مشکل هستند با محیط زیست نیز سازگاری دارند. در ادامه ۵ راهکار طبیعی برای خنک کردن خانه بدون مصرف برق ذکر می‌شود؛

۱- نمای خانه را درمقابل آفتاب بپوشانید

به گزارش کاماپرس، اولین قدم برای برطرف کردن گرمای هوا این است که اجازه ندهید به خانه وارد شود. بسته نگه داشتن پرده‌ها در طول روز اقدامی است که نیاز به توصیه ندارد؛ اما یک‌قدم پیش از آن استفاده از سایه‌بان‌های بیرونی برروی پنجره‌ها برای جلوگیری از تابش مستقیم هوای گرم به آن‌ها است. روش دیگر این است که با کاشتن و یا قرار دادن گلدان‌های گیاهان در فضای اطراف پنجره و ساختمان ایجاد سایه کنیم.

۲- برنامه زمانی خود را با گرما تنظیم کنید

استفاده از سرمای طبیعی شب برای خنک کردن خانه همواره در بین مردم مرسوم بوده‌ است. باز کردن پنجره‌ها بعد از غروب آفتاب و بستن آن‌ها مدتی پس از طلوع که هوا رو به گرمی می‌رود روشی قدیمی و مؤثر برای خنک نگه‌داشتن هوای داخل منزل به شمار می‌رود. استفاده دیگری که می‌توان از خنکی هوای شبانه کرد موکول بعضی از فعالیت‌ها، مانند استفاده از وسایل برقی به این ساعات است. در ماه‌های گرم ۲ بازه اوج بار (پیک مصرف) داریم که یکی در ساعات ۱۲ تا ۱۶ و دومی بین ساعات ۲۰ تا ۲۴ اتفاق می‌افتد و در این دو بازه زمانی استفاده از وسایل برقی پرمصرف به شبکه توزیع و سیم‌کشی ساختمان فشار وارد می‌کند و باید در زمانی دیگر به سراغ جاروکشیدن خانه و یا شستن و اتو کردن لباس‌ها بود. از آنجا که این وسایل ضمن فعالیت خود، گرما تولید می‌کنند بهترین ساعت استفاده از آن‌ها در ساعات پایانی شب یا ساعات ابتدایی روز است که هنوز هوا گرم نیست.

۳- به‌جای اتاق، بدن خودتان را خنک نگه دارید

با قرار دادن کیسه یخ و کمپرس سرد  بر روی نقاط نبض می‌توانید دمای بدنتان را پایین بیاورید. برای این‌کار می‌توانید مواد دیگری  را نیز مانند برنج سرد همراه خود داشته باشید و بدون نگرانی از ذوب شدن روی نبض خود نگه دارید؛ به این‌صورت که مقداری برنج را در کیسه‌ای پارچه‌ای بریزید و مدتی در فریزر قرار دهید و سپس از آن به‌عنوان خنک‌کننده‌ای طبیعی بهره بگیرید. با گرفتن دوش آب سرد، اسپری کردن آب و پاشویه کردن نیز می‌توان بدن را خنک نگه داشت.

۴- بدنتان را در زمان خواب خنک نگه دارید

می‌دانیم که هوای گرم سبک‌تر است و به سمت بالا حرکت می‌کند و هوای سرد به‌خاطر سنگینی پایین باقی می‌ماند. از این موضوع می‌توان برای خنک نگه داشتن بدن در هنگام خواب استفاده کرد. کافی است به‌جای تخت‌خواب روی زمین بخوابید. خنک نگه داشتن ملحفه نیز می‌تواند به‌عنوان یک راه‌حل در نظر گرفته شود. اگر در تابستان قصد خرید ملحفه جدید دارید، به‌سراغ ملحفه بامبو بروید که ۳ درجه خنک‌تر از پارچه‌های کتان و پنبه‌ای هستند.

۵- فضای خانه را کوچک نگه دارید۵ راهکار طبیعی برای خنک کردن خانه در فصول گرم

هرقدر فضای خانه کوچک‌تر باشد خنک نگه داشتن آن راحت‌تر خواهد بود. طبیعی است که نمی‌توان بخشی از خانه را حذف کرد اما می‌توان با بستن در اتاق‌ها و فضاهای خالی فضای کمتری را برای خنک شدن باقی گذاشت

کد خبر: ۲۹۳٬۹۱۸

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha