به گزارش بازار، از وزارت راه و شهرسازی، «مهرداد بذرپاش» امروز (چهارشنبه) در هجدهمین جلسه شورای عالی مسکن به تشریح اقدامات این وزارتخانه در بخش مسکن پرداخت و اظهار داشت: مسکن امری یک بخشی نیست و باید همه دستگاهها و سازمانها در اجرای آن همکاری لازم را داشته باشند.
وی گفت: در دولت سیزدهم بیش از ۲ میلیون و ۶۶۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن در کشور وارد فاز عملیاتی و اجرایی شده است و این حجم از عملیات طی این مدت نشان از عزم دولت برای عمل به قانون و تامین مسکن متقاضیان واقعی مسکن دارد.
وزیر راه و شهرسازی ادامهداد: در سال گذشته در اجرای قانون طرح جوانی جمعیت بیش از ۷۴ هزار قطعه زمین به واجدان شرایط واگذار شد و این مهم امسال نیز تداوم دارد و امروز نیز بیش از ۵۱ هزار قطعه زمین به واجدان شرایط در کشور واگذار میشود.
عضو کابینه دولت سیزدهم اضافهکرد: طبق آمار، متوسط ۲۰ ساله رشد بخش مسکن مثبت ۲.۱ بوده است. در سه سال دولت سیزدهم متوسط رشد مسکن و ساختمان به مثبت ۳.۲ رسیده است. همچنین در حوزه بافت فرسوده متوسط صدور پروانه ساختمانی در هشت ساله دولتهای یازدهم و دوازدهم سالی ۴۷ هزار پروانه بوده است و در سه سال دولت سیزدهم متوسط سالیانه صدور پروانه ساختمانی بافت فرسوده ۹۴ هزار واحد است.
عضو کابینه دولت سیزدهم همچنین به مقایسه پرداخت تسهیلات مسکن روستایی و تامین زمین در این دولت با دولتهای قبل پرداخت و افزود: در بخش روستایی متوسط پرداخت تسهیلات این بخش و عقد قراردادها در دولت یازدهم و دوازدهم سالانه ۸۰ هزار واحد بوده است و در سه سال دولت سیزدهم متوسط پرداخت تسهیلات مسکن روستایی سالانه ۱۶۵ هزار واحد ثبت شد. همچنین در بخش تامین زمین نیز در هشت سال دولت نهم و دهم به میزان ۱.۱ میلیون واحد تامین زمین برای طرح مسکن مهر تامین شد و در سه ساله دولت سیزدهم نیز تاکنون ۱.۱ میلیون واحد زمین تامین شده است.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: در بخش تامین زمین روستایی تا قبل از دولت سیزدهم کاری انجام نشده بود. از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون در بخش روستایی ۵۰ هزار هکتار زمین تامین شد و ۱۰۰ هزار قطعه زمین نیز به واجدان شرایط واگذار شد.
وی تشکیل کارگروه تنظیم بازار مسکن، بازرسی از بنگاههای مشاور املاک و تلاش دولت برای واسطه گری در بخش زمین و ساختمان را از دیگر اقدامات عنوان کرد و افزود: با تشکیل کارگروه تنظیم بازار بیش از ۱۱۰ هزار بازرسی انجام شد و از این طریق تلاش شد تا رفتار واسطهها در بازار مسکن و زمین کنترل شود. در این کار مجموعههایی از جمله پلیس اماکن و سازمان تعزیرات همکاری و سایر بخشهای همکاری موثری داشتند.
بذرپاش ادامه داد: تدوین و تصویب قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره یکی دیگر از اقدامات موثر دولت سیزدهم بوده است که با اجرای این قانون مدیریت سکوها، حذف سوداگری و تنظیم گری در بازار اجاره انجام میشود.
این مقام مسئول، راه اندازی سامانه «خودنویس» را از دیگر اقدامات مهم دولت در بخش مسکن برشمرد و افزود: طبق آمار تاکنون بیش از ۵۵۰ هزار قرارداد اجاره در سامانه خودنویس به صورت رایگان ثبت شده است و امکانی است برای موجران و مستاجران تا نسبت به ثبت قرارداد در این سامانه سریعتر اقدام کنند. همچنین اجرای قانون مالیات بر خانههای خالی که قانون آن از سال ۱۳۵۲ در کشور وجود داشت و اجرایی نشده بود در دولت سیزدهم اجرایی شد. در همین دولت ۱۸۰ هزار خانه خالی شناسایی شده به مدار بازار مسکن بازگشت.
وزیر راه و شهرسازی همچنین اعلام کرد: در بخش تسهیلات ودیعه مسکن نیز تاکنون بیش از ۴۵۳ هزار متقاضی تسهیلات ودیعه مسکن دریافت کردند و چندین لایحه نیز برای کنترل بازار مسکن و تسهیلگری در این بخش منتظر در این دولت تدوین شد و در انتظار تصویب قرار دارد.
بذرپاش یکی دیگر از مهمترین اقدامات دولت سیزدهم را تصویب ۲۷ نقطه ساحلی در کشور عنوان کرد و گفت: یکی از طرحهای مترقی و طرحهای بسیار ضرورت تصویب ۲۷ نقطه ساحلی است که در استانهای بوشهر، خوزستان، سیستان و بلوچستان و هرمزگان به تصویب رسید. شورای عالی شهرسازی و معماری ایران مکانیابی این ۲۷ نقطه را مصوب کرده است و ۲ نقطه ساحلی یکی شهر مکران مرکزی در استان سیستان و بلوچستان و دیگری شهر خلیج فارس در استان هرمزگان وارد مدار ساخت و اجرا شده اند. همچنین شهر جدید و ساحلی تیس نیز به زودی به مدار اجرا در میآید.
به گفته وی، یکی از اقدامات مناسب دولت سیزدهم، ایجاد شهرهای مولد و شهرهای هوشمند ساحلی است که دو شهر از این شهرهایی که مکانیابی آنها مصوب شده وارد مدار ساخت شده است.
عضو کابینه دولت سیزدهم، همچنین یادآور شد: در بخش روستایی طی دولت سیزدهم ۶۰۰ هزار قطعه تامین و در سامانه ثبت شده است.
نظر شما