۲۲ تیر ۱۳۹۹ - ۰۷:۲۷
چوب لای چرخ بازار لاستیک؛ پوسیدن ۵ هزار حلقه لاستیک در انبارهای بی‌تدبیری
عطای لاستیک دولتی را به لقایش می بخشند

چوب لای چرخ بازار لاستیک؛ پوسیدن ۵ هزار حلقه لاستیک در انبارهای بی‌تدبیری

کرج- چند سالیست که تب گرانی درصد بالایی از مردم را درگیر خود کرده است و در هر صنفی که قدم می‌گذاریم یک پای لنگ دیده می‌شود.

فتانه احدی؛ بازار: رانندگان و فعالان صنف لاستیک و تایر های سنگین چرخشان نمی چرخد و کسب و کارشان کساد است. گرانی و افزایش قیمت دلار، دلالان و عوامل پشت پرده همه و همه عامل هایی هستند که ردپایی در وضعیت نامناسب این صنف دارند.

بازار پر تلاطم لاستیک
در بازار لاستیک که قدم بزنیم رونق گذشته را ندارد، لاستیک فروشان از کسادی بازار گلایه های زیادی دارند.یکی از لاستیک فروشان در گفتگو با خبرنگار بازار اظهار کرد: حدود دو هفته است که افزایش ۳۰ درصدی لاستیک اوضاع بازار را باز هم دگرگون کرده و هیچ راه چاره ای نیز وجود ندارد.

مقداد محمدی با اشاره به نرخ های جدید لاستیک گفت: لاستیک های بارز، یزد و کویر که در لاستیک های ایرانی از مرغوبیت بیشتری برخوردارند، در بازار آزاد جفتی ۷۵۰ هزار تومان و لاستیک های خارجی از ۹۰۰ تا یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان معامله می شوند.

وی افزود: اکنون لاستیک های پژویی، پرایدی و سمندی بیشتر خرید و فروش می شوند، به دلیل اینکه تعداد این خودروها بیشترند و در گروه خود برای خودروهای مختلف قابل استفاده است.

محمدی با اشاره به دو نرخی بودن لاستیک و مشکلاتی که در پی دارد گفت: بعد از گران شدن لاستیک ها در سالهای اخیر، عرضه لاستیک به صورت دو نرخی درآمد، نرخ آزاد و دولتی که همین مسائل بازار لاستیک را تحت شعاع خود درآورد. این اقدام به کسادی بازار لاستیک کمک کرد.

وی اضافه می کند: خریدار همواره به دنبال قیمت ارزان تر است. چه بسیار پیش آمد به مغازه مراجعه می کنند سراغ لاستیک نرخ دولتی را می گیرند.

این فروشنده ادامه داد: دو نرخی بودن قیمت لاستیک، باعث رونق بازار دلالان شد. بسیاری از این دلالان با نرخ دولتی لاستیک می خرند و در بازار آزاد گران تر می فروشند.

محمدی با اشاره به تداخل صنفی در صنف لاستیک گفت: مدتی است که خدمات صنف لاستیک در تعویض روغنی و جلوبندی سازی هم انجام می شود.

وی افزود: در این مغازه ها می توان دستگاههایی را یافت که خدمات لاستیک مانند تنظیم باد و... را انجام می دهند. در صورتی که مردم برای این گونه خدمات باید به لاستیک فروشها مراجعه کنند. متاسفانه کسی هم پاسخگوی این مشکلات پیش آمده نیست.

این فعال صنف لاستیک با بیان اینکه ناظری بر تخلفات صنفی وجود ندارد، ادامه می دهد: اتحادیه صنف لاستیک این موارد را پذیرفته ولی ناظری نیز وجود ندارد. بنابراین این اتفاق در بین این صنفها نیز باب شده است.

لاستیک هایی که تاریخ انقضایشان سرآمده
توزیع‌کنندگان تایرهای سنگین تولید داخل و وارداتی هم نسبت‌ به عدم صدور حواله فروش این کالاها و زیان سنگین تحمیل‌شده به خود گلایه کردند.

یکی از فروشندگان تایرهای باری - اتوبوسی در گفتگو با خبرنگار بازار گفت: مدت زمان مصرف لاستیک ۳۶ماه از تاریخ تولید و مدت زمان گارانتی آن را تنها ۳۰ماه اعلام کرده‌اند که متاسفانه به‌دلیل دپوی آنها در انبار، در عمل بهترین زمان مصرف تایر و مدت زمان گارانتی تایرها از دست رفته است.

مهیار محمد زاده افزود: همچنین با سپری شدن عمر مفید تایرها،‌ رانندگان خودروهای سنگین تمایلی به خرید نخواهند داشت و این موضوع تنها به نمایندگان فروش،‌ زیان مالی تحمیل خواهد کرد.

وی ادامه داد: هیچ مسئولی به این مشکلات رسیدگی نمی کند و به اتحادیه و سازمان صمت هم مراجعه می کنیم کاری از پیش برده نمی شود.

این توزیع کننده اضافه کرد: یکی دیگرازمشکلاتمان هزینه سنگین بیمه این کالا در انبارهاست. درحالی که ما به‌دلیل عدم صدور حواله امکان فروش تایرها را نداریم اما مجبور به پرداخت هزینه‌های گزاف انبارداری هستیم.

مشکلات لاینحل در صنف لاستیک فروشان
اتحادیه لاستیک فروشان توزیع نامناسب و نوسان قیمت‌ها را مهم‌ترین مشکل این صنف می داند.

رئیس اتحادیه لاستیک فروشان کرج در گفتگو با خبرنگار بازار در پاسخ به گلایه لاستیک فروشان در موضوع تداخل صنوف و ارائه خدمات لاستیکی از صنوف دیگر، اظهار کرد: تنها صنفی که می تواند در کنار صنف لاستیک فروشان به ارائه خدمات بپردازد، مراکز تعویض روغنی هستند. این امر هم به دلیل خدمات رسانی راحت تر به مردم است. هر چند این خدمات مختص صنف لاستیک است اما ما به تعویض روغنی ها هم اجازه ارائه این خدمات را به نفع مردم داده ایم.

تورج خاکی فیروز درباره مشکلات تایر های سنگین نیز گفت: دولت و ارگانهای ذی ربط هیچ کمکی به این مشکلات نمی کنند. سرمایه های توزیع کنندگان این صنف راکد مانده و اجازه فروش ندارند چرا که حواله فروش صادر نمی شود. ماشینهای سنگین و کامیون داران نیز با مشکلات فراوانی در توزیع روبرو هستند چراکه به ماشینهای سنگین فقط سهمیه ۲عدد لاستیک تعلق می گیرد.

وی اضافه کرد: ۵ هزار حلقه لاستیک کامیون جفتی ۵ تا ۶ میلیون در یکی از مراکز عرضه تایر سنگین وجود دارد که ۲ سال است اجازه فروش ندارد. این لاستیک ها تاریخ انقضا دارند، بعد از آن دیگر به درد استفاده نمی خورند.

خاکی فیروز افزود: بسیاری از فروشندگان از بانک برای خرید لاستیک وام می گیرند و باید بعد از خرید ظرف ۲ ماه این لاستیکها را به فروش برسانند اما ۲ سال این لاستیکها در انبارهای لاستیک خوابیده اند. هزینه آب و برق، نگهداری و انبار داری نیز به باقی هزینه هایشان افزوده می شود.

رئیس اتحادیه لاستیک فروشان کرج اضافه کرد: بارها به استانداری البرزو سازمان صمت البرز مراجعه کردیم حتی افرادی که مسئول پاسخگویی هستند جواب و راهکار درستی برای حل این مشکل ندارند.


وی ادامه داد: یکی دیگر از مشکلات این صنف در زمان خرید این است که کارخانه به صورت سبدی لاستیک هایش را ارائه می دهد. یعنی هر چیزی که خودشان تحویل می‌دهند که به ضرر فروشندگان تمام می شود این در حالی است ودیعه کالا را نیز ۳ ماه قبل دریافت کرده اند و بعد از این مدت کالا را به واحدهای صنفی تحویل می دهند. مثلا برای استان البرز تایر تراکتوری بازاری ندارد. اما کارخانه این مسائل را لحاظ نکرده و به این صورت تایرهایش را روانه بازارها می کند.

خاکی فیروز اضافه کرد: مساله دیگر که گریبان بازار لاستیک البرز را گرفته، مساله جانمایی نادرست نمایندگی توزیع تایرولاستیک است. در یک منطقه ۱۰ نمایندگی فروش و توزیع وجود دارد در منطقه دیگر یک نمایندگی.

وی با اشاره به اینکه به دلیل تحریم ها واردات لاستیک خارجی به کشور قطع شده است، گفت: در کل بازار در دست شرکت های تولیدی لاستیک های داخلی است اما این شرکت ها نیز لاستیک را به توزیع کننده های خاص خود می دهند و حتی به صنوفی که اتحادیه به آنها معرفی می کندلاستیک نمی دهند.

خاکی فیروز با گلایه از شرکت های تولیدی لاستیک گفت: برخی شرکت ها لاستیک را به صنوفی می دهند که مجوز کسب ندارند و کسانی که پروانه کسب دارند و مالیات و عوارض پرداخت می کنند از آن بی نصیب هستند و همین رویه باعث شده مشکلات زیادی در عدم توزیع در استان البرز به وجود بیاید.

این مسئول ادامه داد: خیلی ازلاستیک فروشان در حال پس گرفتن حواله ها و ودیه های کالای خود هستند و پس از گرفتن ودیه های خود به سمت خرید و فروش زمین می روند.

وی گفت: اکنون شرایط به گونه‌ای است که حدود ۴۰ واحد صنفی لاستیک پروانه کسب خود را ابطال کرده اند و برخی از واحدهای صنفی نیزبه دلیل عدم توزیع نیمه فعال هستند.

رئیس اتحادیه لاستیک فروشان کرج از مسئولان ذی ربط در البرز تقاضا کرد که جلسه ای برای حل مشکلات این صنف برگزار کنند تا صدای مشکلات توزیع کنندگان و رانندگان این صنف را بشنوند.

بر اساس این گزارش، بازار لاستیک در البرز حال خوشی ندارد. سودجویان بیش از پیش و بیشتر از همیشه بازار را در دستان خود گرفته اند، هیچ متولی ای نیز پاسخگوی این مشکلات نیست. سازمان صمت نیز با توجه به پیگیری های سه روزه ای که از سوی خبرنگار بازار انجامید، هیچ گونه جوابی به سوالها نداده و سکوت اختیار کرد.

کد خبر: ۲۸٬۶۷۲

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha