۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۰
چراغ ۳۰۰ مرغداری مازندران روبه خاموشی| جدال بی پایان مرغ و جوجه
بازار گزارش می دهد؛

چراغ ۳۰۰ مرغداری مازندران روبه خاموشی| جدال بی پایان مرغ و جوجه

ساری- چراغ ۳۰۰ واحد مرغداری در مازندران به دلیل مشکلات فراروی برای دریافت پروانه و استمرار تولید رو به خاموشی است.

بازار؛ گروه استان ها: مازندران با داشتن دو هزار و ۴۰۰ واحد مرغداری ۱۱ درصد گوشت مرغ کشور را تامین می کند و این وضعیت درحالی است که فعالیت شماری واحدهای غیرمجاز مرغداری در استان از جمله دغدغه ها به شمار می رود.

ساماندهی مرغداری های غیرمجاز سال های سال روی میز کمیسیون های بازرگانی و شورای گفت وگو در مازندران قرار دارد و جدال بین مرغداران و جوجه ریزان تاکنون نتیجه ای نداده است.

از یک سو مرغداران از رعایت نشدن فواصل در صدور مجوزها گلایه دارند و از سوی دیگر با توجه به نقش مهم استان در تامین و امنیت غذایی ساماندهی واحدهای تولیدی آن به نسبت سایر استان ها از اهمیت بیشتری برخوردار است.

رییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی مازندران با تاکید بر تعیین تکلیف واحدهای مرغداری و جوجه ریزی براساس شیوه نامه سازمان دامپزشکی گفت: این واحدها باید تعیین تکلیف شوند.

امیر میران املی در گفت وگو با خبرنگار بازار با بیان این که واحدهای غیرمجاز تا پایان به جوجه ریزی ادامه می دهند و سپس باید تعیین تکلیف شوند، ساماندهی واحدهای مرغ گوشتی غیرمجاز را در استان امری ضروری دانست و گفت: رعایت نشدن فواصل مرغداری ها با یکدیگر از جمله مشکلات و چالش ها است.

امیر میران: این واحدها عمدتا به دلیل رعایت نکردن فواصل با سایر مرغداری ها، در ردیف غیرمجازها قرار گرفته اند اما نمی توانیم نقش آنها را در صنعت طیور نادیده بگیریم چه اینکه در برهه هایی با فعالیت جدی خود، امنیت غذایی کشور را حفظ کردند

وی بر لزوم تعیین تکلیف واحدهای غیرمجاز تاکید کرد و افزود: این واحدها عمدتا به دلیل رعایت نکردن فواصل با سایر مرغداری ها، در ردیف غیرمجازها قرار گرفته اند اما نمی توانیم نقش آنها را در صنعت طیور نادیده بگیریم چه اینکه در برهه هایی با فعالیت جدی خود، امنیت غذایی کشور را حفظ کردند.

چراغ ۳۰۰ مرغداری مازندران روبه خاموشی| جدال بی پایان مرغ و جوجه

امیر میران آملی ادامه داد: سهم این واحدها در تولید استان و کشور حائز اهمیت است و اگر ساماندهی آنها مورد توجه نباشد، در تنظیم بازار مرغ که مهمترین آن در میدان بهمن تهران است، با مشکل مواجه می شویم و باید به واحدهایی تحت عنوان غیرمجاز کمک بشود تا به چرخه تولید برگردند چون به هر حال سرمایه گذاری صورت گرفته است و این سرمایه نباید بلااستفاده بماند.

ربیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی مازندرن با اظهار این که ۴۰ درصد جوجه ریزی کشور در استان انجام می شود، گفت: متاسفانه واحدهای غیرمجاز برای تمدید جوجه ریزی با مشکل روبرو هستند و باید با نگاه حمایتی این مسائل را رفع کرد.

وی سلامت جامعه را مساله بسیار مهم برشمرد و تعداد واحدهای غیرمجاز مرغدرای را ۵۰۰ واحد ذکر کرد و گفت: نیمی از این واحد جوجه ریزی انجام می دهند و باید به بقیه نیز به چرخه تولید برگردند.

رئیس کمیسیون تخصصی کشاورزی اتاق مازندران گفت: برای سایر واحدها، کارگروهی برای احصا مشکلات تشکیل می شود تا با ارائه راهکارهایی، به واحدهایی که می توانیم پروانه بدهیم و این مسئله را در شورای گفتگوی استان و کشور مطرح کنیم.

طرح های مختلفی برای حمایت از واحدهای تولیدی و مرغداری در استان مازندران تاکنون مطرح شده و افزایش سطح اشتغال دو برابری از ۲۵ به ۵۰ درصد با رعایت شرایط و ضوابط از جمله پیشنهادها و طرح ها بوده است.

گرانی زمین و قیمت آن مرغداران را برای تامین زمین و افزایش سطح با مشکل روبرو کرده است از این رو اعمال مصوبه افزایش سطح اشتغال می توانند تاحدودی فعالان این حوزه را از مشکلات فراروی به صورت مقطعی نجات دهد و بر ظرفیت تولید بیفزاید.

دامپزشکی چه می گوید؟

دامپزشکی مازندران نیز منطق و دلیل خاص خود را برای تعیین تکلیف واحدهای مرغداری غیرمجاز دارد و معتقد است پیشگیری از انتقال بیماری های ویروسی در واحدهای مرغداری از جمله دلایل برای اصرار در رعایت فواصل بین واحدهای مرغداری و باید قرنطیه در این حوزه مورد توجه قرار گیرد.

اررزش بالای زمین در استان مازندران و کشاورزی بودن آن رعایت فواصل بین واحدهای مرغداری را در استان سخت کرده است، احمد زیار لاریمی رییس سازمان نظام مهندسی کشاورزی مازندران، تعداد واحدهای غیرمجاز مرغداری را در استان ۳۰۰ واحد ذکر کرد ومیزان تولید آن را ۲.۵ میلیون قطعه جوجه ریزی اعلام کرد.

چراغ ۳۰۰ مرغداری مازندران روبه خاموشی| جدال بی پایان مرغ و جوجه

وی در گفت و گو با خبرنگار بازار با اظهار این که اراضی کشاورزی در مازندران دارای اراضی بالایی هستند، بر لزوم حل مشکل واحدهای غیرمجاز مرغداری در استان تاکید کرد و گفت: جوجه ریزی در این واحدها تا پایان سال ادامه می یابد ولی باید نسبت به تعیین تکلیف اساسی آن اقدام کرد.

وی برون سپاری فعالیت اقتصادی به بخش خصوصی را ضروری دانست و گفت: واحدهای غیرمجاز مرغداری نیز در تولید سهم قابل توجه ای دارند و باید تغیین تکلیف شوند.

خواب سرمایه در صنعت مرغداری

خواب سرمایه در صنعت مرغداری از یک سو و مشکلات فراروی حوزه تولید سبب شده طی سال های اخیر این صنعت در مازندران حال خوشی نداشته باشد و عطاء الله حسن زاده مدیرعامل اتحادیه مرغداران مازندران در گفت وگو با خبرنگار بازار با بیان این که ۲۰ درصد خواب سرمایه در صنعت مرغداری وجود دارد، تصریح کرد:باید شرایط به گونه ای باشد که بازار تولیدکننده دچار چالش نشود و و باید نسبت به واریز مرغ های خریداری شده از سوی دولت اقدام شود.

وی امنیت نهاده ها را مهم دانست و افزود: اگر این مسائل رعایت شود نباید نگران تولید باشیم و خوشبختانه امروز هیچ دغدغه ای برای تولید مرغ نداریم.

وی تصریح کرد: ناامنی بازار تولید را تهدید می کند و باید ثبات ایجاد شود.

به اعتقاد تولیدکنندگان، کمبود و نایابی نهاده، سامانه سازی و سامانه بازی چندگانه، چندگانه بودن ارز، قیمت دستوری، نگاه بخشی تبعیض آمیز و تشدید دخالت در توزیع وو فروش، بخشی از مشکلات صنعت مرغداری است.

همچنین به اظهار آنان نتیحه دخالت های مداوم اضمحلال صنعت مرغداری را در پی دارد و امروز نشانی از روزگار اوج در این صنعت نیست و برای رهایی از این وضعیت باید قیمت گذاری دستوری پرهیز و فوری متوقف شود.

کد خبر: ۲۸۶٬۴۴۵

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 6
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 1
    • IR ۱۰:۰۹ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۱
      3 0
      سلام من مرغدارم فعلا مرغ رو یکساله دولت ازما قیمت سبزی جات میخره و ما با ضرر سنگین مواجه شدیم امیدواریم بلایی که سر دامدار اوردن و همه ورشکست شدن گوشت شده الان ۸۰۰ تومن بزودی این فشار اگه بیشتر بشه همون اتفاق تو مرغ خواهد افتاد
    • جانم فدای سردار سلیمانی IR ۱۷:۰۲ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۱
      1 2
      آقای نویسنده . شما دارید به نوعی از دزدی حمایت میکنید . دارید از ساخت غیر قانونی حمایت میکنید. اون آدما می‌دانستند که ساخت غیر قانونی هست ‌
    • علی رشتی IR ۲۱:۳۳ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۱
      4 0
      سازمان دامپزشکی برای مقابله با میکروب و ویروس چرا داروی ضد عفونی ارزان و واکسن جایگزین فواصل زمانی نمیکند؟آیا سازمان دامپزشکی مامور اجرای فرامین تورات است؟رعایت فواصل زمانی از فرامین تورات است،آیا وزارت بهداشت و پزشکان و دامپزشکان ما برای اسرائیل کار میکنند؟
    • کیوان مومنی DE ۰۰:۴۰ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۲
      1 0
      قانون ترس درجمهوری اسلامی ایران حاکم شده‌ است..ترس از دست نظام. .مردم ایران را دوست دارند با جمهوری اسلامی بودنش اما این تعداد واحدهای تولیدی مرغ و مرغداری ها ازبودجه و وام وامتیازات دولتی برخوردار هستند و استفاده کرده‌اند هیچ کدام از این واحدها با پول شخصی ساختهٔ وراه اندازي نشده‌اند..اگر قانون باشد آنها را به افرادی دیگر و کارگران همان واحدهای مرغداری تحویل داده می‌شود....عده‌ای از مرغداری های غرب کشور صاحب‌ مرغداری های زنجیره ای شده‌ اند وبا میل و عشق خود بازار راکنترل مي کند تصمیمات درست اتخاد کنید انشالله الهم عجل لولیک الفرج انشالله
    • محمد صابری US ۱۵:۴۲ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۲
      0 0
      کلا مشکل فدم توجه به قانون که هر کی هر غلطی میکنه تاوانش مرغدارهایی که سی سال زندگیشون گذاشتن باید بدن مرغ شده قیمت نون خشک . مرغداریها و نهاده دولتی دشت برداران نو ظهور در صنعت مرغ که تا دیروز مرغدار رو کلاه بردار میدونستن . . همه ۰ا دنیا قبل ساخت هر پروژه مجوز میگیرن و همین رانت خوتریها باعت این صنعت عظیم شده محل پولشویی امسال افق کوروش و ...
    • سیدجواد وزمان US ۲۲:۴۸ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۲
      0 0
      این ۳۰۰واحد همکار ما هستند و مایلیم تعیین تکلیف شوند ولی قبل این کار ، دامپزشکی پس باید منحل شود چرا وقتی برای تمدید پروانه واحدهای مجاز اون همه سختگیری میکنه وقتی بخواهند این ۳۰۰تا رو مجاز بشمرن پس قبلش باید دامپزشکی حذف بشه تا این ۳۰۰تا معتبر شناخته بشوند.راستی نکنه جناب میران برای بازار جوجه و دان آماده تولید خودش هم نیاز به این ۳۰۰واحد داشته باشه که اینو میگه😂😂😂