به گزارش بازار، صمد حسنزاده رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، در نشست خبری دومین دوره رویداد بینالمللی سرمایهگذاری و توسعه کشور (کرمان آیدکس ۲۰۲۴ ) با اشاره به عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» برای سال جاری و با توجه به مأموریتهای اتاق ایران در راستای تحقق توسعه پایدار، اظهار داشت: مشارکت اتاقهای سراسر کشور در مسیر برگزاری همایشها و نمایشگاههای اقتصادی شروع شده و در تلاشیم با ایجاد یک فضای تعاملی بین دولت و بخش خصوصی به نتایج خوبی برای توسعه اقتصادی دست پیدا کنیم.
وی افزود: این همایش با هدف بسترسازی و معرفی ظرفیتهای مغفول برای توسعه سرمایهگذاری، برگزار میشود و نمایندگانی از سایر کشورها، سفرا و روسای اتاقهای بازرگانی کشورهای هدف دعوت شدند تا با حضور خود، اطلاعات لازم درباره اقتصاد ایران کسب کنند.
حسنزاده خاطرنشان کرد: اتاق ایران به نمایندگی از جامعه اقتصادی کشور آمادگی دارد با برگزاری همایشها و نمایشگاهها، ظرفیتهای تجاری و سرمایهگذاری ایران را به بهترین شکل، معرفی کند.
معرفی الگوهای ملی توسعه سرمایهگذاری توسط بخشی خصوصی
سید مهدی طبیبزاده، رئیس اتاق کرمان، هدف اصلی برگزاری کرمانآیدکس را معرفی توانمندیهای سرمایهگذاری استان کرمان عنوان کرد و گفت: رویکرد این همایش ملی است و روشهایی را در این همایش معرفی میکنیم که در سطح ملی کارساز باشد. البته در همین راستا میهمانانی از منطقه بریکس، اوراسیا، اکو و شانگهای دعوت کردیم؛ چراکه معتقدیم گردش اطلاعات بین فعالان اقتصادی کشورها میتواند به افزاش سطح مناسبات تجاری بین کشورها کمک کند.
این فعال اقتصادی با بیان اینکه تلاش داریم آنچه برای ایجاد یک فضای مناسب برای جذب سرمایههای جدید نیاز است را در این همایش مدنظر قرار دهیم، تصریح کرد: کرمان سرزمینی با منابع و ظرفیتهای بالایی است که باید در مسیر تولید ثروت به کار گرفته شوند. برای تشریح این سازوکارها ۲۲ پنل تخصصی در حاشیه این همایش برگزار خواهد شد.
او تأکید کرد: قرار است شورای راهبردی معدن را در کرمان ایجاد کنیم برای همین نشست شورای عالی معدن را با مشارکت وزارت صنعت، معدن و تجارت در حاشیه همایش خواهیم داشت. در واقع به دلیل ظرفیتهای معدنی استان کرمان، سعی داریم در همایش آیدکس تمرکز خوبی روی این حوزه داشته باشیم.
طبیبزاده طراحی و معرفی مدلهای توسعه اقتصادی با تکیه بر عنوان سال را از اولویتهای همایش کرمانآیدکس دانست و تأکید کرد: به دنبال آن هستیم تا مدلهای قابل استفاده در سطح کشور برای تقویت سرمایهگذاری در بخشهای مختلف را ارائه دهیم.
فرهنگ سرمایهگذاری باید در سطح جامعه نهادینه شود
محمدمهدی فداکار، استاندار کرمان نیز در این نشست، گفت: ظرفیتهای متنوع بین شهرهای این استان یکی از مزیتهای آن است که موجب شده محصولات کشاورزی این منطقه و ذخایر معدنی آن بسیار متنوع باشد. از طرفی سرمایهگذاریهایی انجام شده تا شاهد تولید کل زنجیره فولاد و بخشی از زنجیره مس در استان باشیم.
او ادامه داد: استانداری در برگزاری این همایش مشارکت کرده چون معتقدیم که فرهنگ و ضرورت سرمایهگذاری باید در تمام ابعاد آن نهادینه شود و به مطالبه جامعه تبدیل شود. در مسیر سرمایهگذاری، بخش خصوصی یک بعد از کار را در دست دارد و باید حمایتهای دولتی نیز وجود داشته باشد.
استاندار کرمان افزود: بخش خصوصی به خدمات دولت نیاز دارد و باید شرایط را برای سرمایهگذاری این بخش تسهیل کنیم. در این بین تلاش برای جلوگیری از خروج ارز و حتی بسترسازی برای جذب سرمایههای خارجی، موضوعی است که به جد پیگیری میشود.
فداکار از تلاشهای استانداری کرمان در راستای تقویت سرمایهگذاری استان در حوزههای مختلف از جمله انرژیهای تجدیدپذیر، گردشگری و بخش معدن سخن گفت.
سرمایهگذاری به همت بخش خصوصی توسعه مییابد
علی نقوی، رئیس کمیسیون خدمات فنی مهندسی و احداث اتاق ایران و دبیر همایش کرمانآیدکس با بیان اینکه دولت بودجه کافی برای تأمین منابع عمرانی و سرمایهگذاری در اختیار ندارد، مشارکت بخش خصوصی در این مسیر را ضروری خواند و گفت: گفتمانسازی در مسیر سرمایهگذاری و رسیدن به راهکارهای پیشنهادی برای این بخش، هدف اصلی این همایش است.
او تصریح کرد: کرمان از منظر گردشگری، توان بسیار بالایی برای جذب سرمایه دارد که ناشناخته ماندند و سرمایهگذاری کافی برای معرفی آنها صورت نگرفته است. برنامهریزی برای این همایش انجام شد تا بتوانیم اطلاعات همه ظرفیتهای سرمایهگذاری استان را ارائه دهیم.
اتاق کرمان با هدف معرفی ظرفیتهای سرمایهگذاری استان، بسترسازی در مسیر جذب سرمایههای خارجی و داخلی و ارائه راهکارها و الگوهای ملی برای تقویت سرمایهگذاری در کل کشور، همایش کرمانآیدکس را از ۲۴ تا ۲۷ اردیبهشت، برگزار میکند.
نظر شما