۲۴ اسفند ۱۴۰۲ - ۰۸:۱۷
مخالفت سازندگان با ورود اجناس چینی برای تولید مسکن| تاثیر مستقیم تورم بر روی صنعت ساختمان
رییس انجمن صنعت ساختمان در گفتگو با «بازار» مطرح کرد

مخالفت سازندگان با ورود اجناس چینی برای تولید مسکن| تاثیر مستقیم تورم بر روی صنعت ساختمان

جوزی رییس هیات مدیره انجمن صنعت ساختمان معتقد است اگر قرار باشد چینی ها وارد عرصه ساخت و ساز در ایران شوند اما از کالاها و محصولات ایرانی استفاده نکنند مخالف ورود شرکتهای چینی به ایران خواهیم بود.

اکبر محمودی؛ بازار: صنعت ساختمان طی سال های گذشته دستخوش تحولات عمده ای شده است. از زمان استارت پروژه مسکن مهر در دولت احمدی نژاد صنعت ساختمان وارد مرحله جدیدی از ساخت و ساز شد و اگر چه این طرح دارای مزیت و معایبی بود اما نشان داد که شرکت ها و پیمانکاران داخلی تا چه حد در اجرای پروژه های مسکن توانمند هستند و در کدام نقطه از این صنعت ایستاده اند.

حال با گذشت چند سال از پروژه مسکن مهر و در حال حاضر پروژه مسکن ملی می بینیم که اکثر پیمانکاران داخلی معتقد هستند که اگر دولت به آن ها بهای بیشتری بدهد و حمایت کند قطعا می توانند خلق موفقیت های بیشتری کنند.

این روزها اما اخباری مبنی بر اینکه قرار است چینی ها وارد ساخت و ساز ایران شوند به گوش می رسد و اگر چه وزارت راه و شهرسازی خود را از دخالت در این موضوع کنار کشیده و اظهار بی اطلاعی می کند اما به واقع به نظر می رسد موضوع جدی بوده و قطعا ساخت و ساز توسط شرکتهای چینی انجام خواهد شد.

ورود چینی ها به عرصه ساخت و ساز را باید به چالش های این روزهای بخش مسکن و صنعت ساختمان اضافه کرد. چالش های صنعت ساختمان طی این سال ها به قدری افزایش یافته است که اکثر انبوه سازان و سازندگان مسکن دیگر رغبتی برای ورود به ساخت و ساز ندارند.

جوزی رییس هیات مدیره انجمن صنعت ساختمان تهران در خصوص ورود چینی ها به عرصه ساخت و ساز می گوید: در صورت تزریق منابع مالی و ارز و ورود تکنولوژی ساخت به ایران توسط کشور چین خوشحال می‌شویم و آمادگی همکاری با آنها را داریم اما اگر کالای ایرانی و مصالح ساختمانی ایرانی مورد استفاده قرار نگیرد با ورود چینی ها به عرصه ساخت و ساز مخالف هستیم.

او با بیان اینکه بخش مسکن به دومین صنعت کشورهای نفت‌خیز تبدیل شده است لذا صنعت ساختمان نقش بی‌بدیلی در اشتغال و تولید ناخالص داخلی دارد معتقد است انجمن صنعت ساختمان می تواند با تعاملی که با دولت برقرار خواهد کرد صنعت ساختمان را از حالت رکود خارج کند.

متن کامل گفتگوی خبرنگار خبرگزاری «تحلیل بازار» با «سید پژمان جوزیم رییس هیات مدیره انجمن صنعت ساختمان تهران را با هم می خوانیم:

* در حال حاضر شاهد حضور تعداد زیادی انجمن مسکن و ساختمان در کشور هستیم. انجمن صنعت ساختمان با تشکیل خود قرار است چه اقدام شاخصی انجام دهد که سایر انجمن ها و سندیکاهای صنعت ساختمان انجام نداده اند؟

انجمن صنعت ساختمان تلاش خواهد کرد تا باعث پیشبرد اهداف حوزه مسکن، رونق ساخت و ساز و ارز آوری برای کشور شویم. انجمن صنعت ساختمان یک انجمن جامع و کارفرمایی در ارتباط با صنعت ساختمان است. آغوش ما به سوی تمام کسانی که در ارتباط با اشتغالزایی، کارآفرینی و سرمایه گذاری صنعت ساختمان و تمام افرادی که در صنعت ساختمان موثر هستند باز است. پس تمام این افراد می توانند در انجمن صنعت ساختمان عضو شوند.

صنعت ساختمان به عنوان صنایع پیشران کشور که سهم عمده از اشتغال کشور را به دوش می کشد بدون متولی است

* مگر سایر انجمن ها و تشکل ها این اقدام را در سرلوحه کار خود قرار نداده اند؟

طی این سال ها صنعت ساختمان صنعت مظلوم و بودن متولی بوده است. در حالیکه صنعت ساختمان به عنوان صنایع پیشران کشور که سهم عمده از اشتغال کشور را به دوش می کشد بدون متولی است و سال ها در حوزه تاریک فعالیت می کرده است و در مسیر سنگلاخ بوده است. تلاش ما ین خواهد بود که برای این صنعت روشنگری کنیم و مسیر ساخت و ساز را هموارتر کنیم. ما معتقد هستیم که اگر به حوزه مسکن و صنعت ساختمان توجه نشود، هم خود و هم بخشهای وابسته را به رکود می کشاند.

با توجه به سیاست افزایش جمعیت، دولت باید بخش خصوصی را کنار خود ببیند نه اینکه تصور کند بخش خصوصی رقیب او است

* درخواست انجمن صنعت ساختمان از دولت چیست؟

دولت باید راهکارهای خرید مسکن را تسهیل و این راه پرسنگلاخ را هموار کند. با توجه به سیاست افزایش جمعیت، دولت باید بخش خصوصی را کنار خود ببیند نه اینکه تصور کند بخش خصوصی رقیب او است. بخش خصوصی این آمادگی را دارد که بدون هیچگونه درخواستی مثل تسهیلات یا دریافت زمین دولتی در طرح نهضت ملی مسکن با دولت همکاری کند. اما معتقد است که باید نقش تسهیل گری در بخش مسکن را برای بخش خصوصی به خوبی ایفا کند. برای مشارکت و کمک در ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن بخش خصوصی اعلام آمادگی کرده است، بدون اینکه از دولت زمین یا تسهیلات بخواهد. فقط دولت راه را هموار کند و عوارض نابخردانه از بخش خصوصی دریافت نشود.

اگر مسیر صنعت ساختمان هموار شود به دلیل سطح اشتغال زایی بسیار زیادی که در کشور دارد تاثیرات شگرفی در اشتغالزایی و اقتصاد کشور می تواند داشته باشد

* در حال حاضر صنعت ساختمان و ساخت و ساز در چه وضعیتی است و مهم ترین چالش این روزهای صنعت ساختمان به چه شکل است؟

صنعت ساختمان در حال حاضر صنعت مظلومی است و هدف از ایجاد این انجمن همانطور که گفتم این است که به این صنعت که پیشران اصلی اشتغالزایی کشور است مسیر را ابتدا روشن گری و آسیب شناسی کند و با نهادهای دولتی مشکلات را پیگیری و تعامل کند تا این مسیر سنگلاخ که امروز صنعت ساختمان با آن درگیر است هموار شود. قطعا اگر مسیر صنعت ساختمان هموار شود به دلیل سطح اشتغال زایی بسیار زیادی که در کشور دارد تاثیرات شگرفی در اشتغالزایی و اقتصاد کشور می تواند داشته باشد. حدود ۱۰ سال است که پیگیر استیفای حقوق صنفی و مطالبات حقوقی بخش ساختمان هستیم. در این راستا نیز با وزارت راه و شهرسازی به عنوان عالی‌ترین مرجع دولتی در بخش مسکن، تعاملاتی از قبل داشته ایم و از این به بعد هم خواهیم داشت.

تورم مستقیم بر روی صنعت ساختمان اثر گذار است. قیمت مسکن از سه عامل قیمت زمین، هزینه اجرایی و حقوق و عوارض دولتی تشکیل می شود

* هزینه ساخت و ساز در سال جاری چند درصد رشد داشته است؟

اعداد تخصصی تر این موضوع را می توان در کمیته های تخصصی و به صورت کارشناسانه به این موضوع پرداخت اما به هر حال همه می دانیم که تورم مستقیم بر روی صنعت ساختمان اثر گذار است. قیمت مسکن از سه عامل قیمت زمین، هزینه اجرایی و حقوق و عوارض دولتی تشکیل می شود. به هر حال اگر بخواهد تورمی در کشور رخ دهد روی هزینه های اجرایی و قیمت زمین تاثیر گذاشته و در نهایت بر روی قیمت مسکن تاثیر می گذارد.

اینکه خود چینی ها بخواهند مصالح ساختمانی و پرسنل خود را وارد کشور کنند و از بازار مصالح ساختمانی ایران کالایی تهیه نکنند ما مخالف ورود چینی ها خواهیم بود

* ورود چینی ها به عرصه ساخت و ساز در تهران را چطور می توان ارزیابی کرد.

با ورود هر تکنولوژی به بخش مسکن موافق هستیم. ما با ورود هر ارزی به کشور موافق هستیم. اما اینکه خود چینی ها بخواهند مصالح ساختمانی و پرسنل خود را وارد کشور کنند و از بازار مصالح ساختمانی ایران کالایی تهیه نکنند ما مخالف ورود چینی ها خواهیم بود. ما امروز به خودکفایی در صنعت ساختمان رسیده ایم و حتی در صنعت لوکس ساختمان نیز خودکفایی نسبی رسیده ایم. اگر بخواهیم دوباره برگردیم به عقب و بخواهیم این راه را از اول شروع کنیم تمام این زحمات کشیده شده و تمام تولیدکننده های خوبی که در کشور در حوزه صنایع کاشی، چوب، سرامیک و سایر بخش ها داریم باید تقویت بیشتری شوند. حال اینکه تکنولوژی چینی می تواند وارد کشور شود و منابع تزریق مالی چینی می تواند وارد کشور شود خوب است اما ما با واردات اجناس چینی در صنعت ساختمان مخالف هستیم.

* اما پیشتر اعلام کرده بودید که موافق ورود چینی ها برای ساخت مسکن در تهران هستید؟

در صورت تزریق منابع مالی و ارز و ورود تکنولوژی ساخت به ایران توسط کشور چین خوشحال می‌شویم و آمادگی همکاری با آنها را داریم. تاکید ما در ارتباط با حضور چینی‌ها در بخش ساخت و ساز مسکن، ورود فناوری و جذب سرمایه‌گذاری است و از این بابت خوشحالیم.

کد خبر: ۲۷۸٬۳۷۵

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 1
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • ن IR ۲۳:۴۰ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۴
      0 0
      ورود پول نفت به کشور از طریق ساخت مسکن باید نقدینگی بازار رو کمتر کنه چون دلارهای نفتی به شکل مسکن وارد میشن وحتی اگه درصدی از پول مردم صرف مسکن بشه به خزانه دولت می‌ره