به گزارش بازار به نقل از صداوسیما، محسن زرندیمقدم گفت: اگر متغیرهای نقدینگی در حوزه تولید مدیریت شوند، میتوانند نقش اثرگذار و مطلوبی را داشته باشند.
وی افزود: برای رشد اقتصادی نیاز داریم تا در حوزه نقدینگی به ثبات رویه برسیم.
این کارشناس حوزه پولی و بانکی اضافه کرد: در حال حاضر «حجم نقدینگی» با «تولید کشور» تناسب و همخوانی ندارد.
وی با اشاره به عوامل ایجاد حجم نقدینگی، توضیح داد: میزان نقدینگی کشور در سنوات مختلف افزایش پیدا کرده است و مردم و دولتها و سیستمهای بانکی در این افزایش اثرگذار هستند.
محسن زرندیمقدم با بیان این که نقدینگی ایجاد شده در حوزه منحصر به نیاز هزینه نشده است، عنوان کرد: نقدینگی در بلند مدت در حوزه تورم و رکود کشور – حتی تورمِ رکودی – نقش بسزایی را ایفا کرده است.
وی افزود: از محل افزایش نقدینگی، اقتصاد کشور آسیب دیده است و به سبب اقتصاد بنگاههای اقتصادی و مردم نیز متضرر شدهاند.
این کارشناس حوزه پولی و بانکی تاکید داشت: اگر نقدینگی به بخشی برود که در تولید اثرگذار نیست، تبعات اقتصادی ایجاد میشوند.
وی با اشاره به این که بورس محل خوبی برای تجمیع نقدینگی است، عنوان کرد: اگر بازار بورس ایران به سمت بازاری کارا حرکت کند، نقدینگی کشور میتواند در این محل نقشهای خوبی را بر عهده بگیرد.
محسن زرندیمقدم با اشاره به شیوع ویروس کرونا، توضیح داد: در حال حاضر تمام کشورها به دلیل شیوع ویروس کرونا آسیب دیدهاند و دولتها با کسری بودجه رو به رو شدهاند.
وی افزود: کسری بودجه میتواند به افزایش نقدینگی کشور کمک کند.
این کارشناس حوزه پولی و بانکی تاکید داشت: هدایت نقدینگی به سمت تولید واقعی بهترین راهکار اقتصاد در حوزه نقدینگی است.
وی افزود؛ اگر نقدینگی افزایش پیدا کند و به تبع آن تولید اضافه نشود، مردم مجبور میشوند تا اجناس و کالاهای مختلف را گرانتر بخرند.
نظر شما