۲ بهمن ۱۴۰۲ - ۲۲:۴۳
تولید در بزرگترین میدان نفتی لیبی از سرگرفته شد

تولید در بزرگترین میدان نفتی لیبی از سرگرفته شد

تولید نفت خام در میدان شراره لیبی پس از لغو حالت فوق‌العاده در این تأسیسات نفتی ازسرگرفته شد.

به گزارش بازار، شرکت ملی نفت لیبی با لغو حالت فوق‌العاده، تولید در میدان نفتی شراره، بزرگترین میدان نفتی این کشور آفریقای شمالی عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) را پس از توقف ۲ هفته‌ای به‌دلیل اعتراض‌ها، روز یکشنبه (یکم بهمن‌ماه) ازسر گرفت.

شرکت ملی نفت لیبی هفته گذشته در پی شماری از معترضان لیبیایی متشکل از گروهی موسوم به «جنبش ریشه‌کن کردن فساد» که طی بیانیه‌ای ویدیویی و اولتیماتومی ۷۲ ساعته تهدید کرده بودند دو تأسیسات نفت و گاز در نزدیکی طرابلس، پایتخت لیبی را تعطیل خواهند کرد، در میدان «شراره» حالت فوق‌العاده اعلام کرد.

فعالیت در این میدان نفتی لیبی هفته گذشته از سوی معترضان منطقه فزان در جنوب کشور به حال تعلیق درآمد تا خواسته‌های خود را برای خدمات مطلوب‌تر مطرح کنند.

معترضان تهدید کرده بودند که فعالیت تأسیسات مجتمع «ملیته» را که سرمایه‌گذاری مشترک شرکت ملی نفت لیبی و انی ایتالیاست، متوقف می‌کنند؛ هرگونه توقف در فعالیت تأسیسات یادشده، عرضه گاز از خط لوله گازی «گرین‌استریم لیبی» به ایتالیا را مختل می‌کند.

معترضان خواستار برکناری فرهت بنگدارا، ریاست شرکت ملی نفت لیبی به‌دلیل آنچه آنها «تخطی در حد جرم و جنایت» نامیده‌اند، بودند، آنها همچنین خواستار ممانعت بنگدارا از امضای هرگونه قرارداد نفت و گاز شده بودند.

میدان شراره از سوی یک سرمایه‌گذاری مشترک بین شرکت ملی نفت لیبی و شرکت‌های رپسول اسپانیا، اوام‌وی اتریش، اکینور نروژ و توتال‌انرژی فرانسه اداره می شود.

توقف فعالیت در میدان شراره، عملیات در میدن الفیل با تولید روزانه ۶۰ هزار بشکه نفت را هم تحت تأثیر قرار داد.

گروه معترضان هشدار داده‌ بودند که فعالیت پالایشگاه نفت «زاویه» متعلق به شرکت ملی نفت لیبی در غرب طرابلس با ظرفیت پالایش روزانه ۱۲۰ هزار بشکه نفت را متوقف می‌کنند. این پالایشگاه نفت خام میدان «شراره» با ظرفیت برداشت روزانه ۳۰۰ هزار بشکه را فرآوری می‌کند.

نفت خام لیبی که معمولاً سبک است و گوگرد کمی دارد در میان پالایشگاه‌های منطقه مدیترانه و شمال غربی اروپا بسیار محبوب است.

تولید نفت لیبی هنوز بسیار پایین‌تر از رقم روزانه یک میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه‌ای است که پیش از سقوط رژیم معمر قذافی در سال ۲۰۱۱ میلادی در این کشور تولید می‌شد.

صنعت نفت لیبی که منبع اصلی درآمد این کشور به‌شمار می‌آید از زمان سرنگونی رژیم معمر قذافی در سال ۲۰۱۱، بارها هدف اعتراض‌های سیاسی محلی و گسترده‌تر بوده است.

بر اساس تازه‌ترین نظرسنجی ماهانه پلتس، لیبی در ماه دسامبر ۲۰۲۳ میلادی روزانه یک میلیون و ۱۴۰ هزار بشکه نفت تولید کرد، در حالی که این رقم در ماه نوامبر پارسال روزانه یک میلیون و ۱۲۰ هزار بشکه بود.

کد خبر: ۲۶۹٬۴۱۰

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha