۲۸ دی ۱۴۰۲ - ۰۸:۱۵
لازمه رشد تولیدات صادرات محور البرز گشایش سطح روابط خارجی است
رئیس اتاق بازرگانی البرز:

لازمه رشد تولیدات صادرات محور البرز گشایش سطح روابط خارجی است

رئیس اتاق بازرگانی البرز در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: لازمه رشد تولیدات صادرات محور البرز گشایش سطح روابط خارجی است.

به گزارش یازار به نقل از اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی البرز، پرهام رضایی در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: در اتاق‌های بازرگانی البرز به منظور بهره‌برداری صحیح از ظرفیت‌ها و فرصت‌ها، تولیدکنندگان و صنعتگران بر تقویت ارتباط دو سویه با رسانه‌ها متمرکز شده‌ایم تا در سایه این تعاملات و با بهره‌گیری از پتانسیل‌های موجود مشکلات واحدهای تولیدی، صنعتی و بازرگانی استان را به‌ صورت مسئله‌ محور از دستگاههای دولتی مطالبه‌گری نمائیم.

برگزاری منظم جلسات شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی البرز در سال ۱۴۰۲

رضایی در ادامه بیان کرد: از زمان تشکیل شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی در البرز تاکنون بالغ بر ۱۰۳ جلسه رسمی این شورا در استان برگزار شده است و با توجه به دیدگاه دکتر عبداللهی استاندار محترم البرز نسبت به طرح و پیگیری مشکلات فعالان بخش خصوصی استان و نگاه رئیس و هیات نمایندگان اتاق بازرگانی البرز بر اهمیت رسیدگی به مطالبات تولیدکنندگان و صنعتگران در کوتاه‌ترین زمان ممکن، جلسات شورای گفت‌وگوی استان در سال جاری ماهانه به صورت منظم برگزار شده است.

وی تشریح کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون بالغ بر ۹ جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی البرز برگزار شد که خروجی آن ۶۹ مصوبه بوده است، از این تعداد ۶۰ مصوبه استانی و ۹ مورد ملی است، در مجموع تاکنون ۶۸/۱۱درصد مصوبات جلسات شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان در سال ۱۴۰۲ اجرایی شده و ۳۹/۱۷درصد نیز در حال پیگیری است، ۱۴/۴۹درصد باقیمانده این مصوبات نیز هنوز اجرایی نشده است.

تورهای بازدید صنعتی از توانمندی‌های تولیدی البرز راه‌اندازی می‌شود

رئیس اتاق بازرگانی البرز در ادامه گفت: یکی از مهم‌ترین دلایل موفقیت بسیاری از واحدهای صنعتی مادر و برتر کشور پیشبرد همکاری‌های اقتصادی و تبادل فناوری با دیگر مجموعه‌های دولتی و خصوصی داخل و خارج از کشور است که اکنون با برنامه‌ریزی برگزاری تور بازدید صنعتی به دنبال فراهم کردن چنین فرصتی برای بنگاه‌های کوچک و متوسط اقتصادی هستیم که سهم مهمی در تولید کشور دارند.

وی تاکید کرد: آشنایی بخش‌های مختلف جامعه با واحدهای صنعتی، ایجاد انگیزه در مدیران این مجموعه‌ها برای رقابت و استفاده از تمامی ظرفیت‌های موجود در این حوزه از اهداف مهم اتاق بازرگانی البرز در برگزاری تورهای صنعتی در استان است.

کسب رتبه یک برتر آموزشی برای سه سال متوالی در میان اتاق‌های بازرگانی سراسر کشور

رضایی در ادامه با بیان اینکه اتاق بازرگانی البرز در زمینه آموزش همواره برگزارکننده دوره‌های تخصصی مختلف برای بازرگانان و فعالان اقتصادی بوده است، عنوان کرد: در این راستا کسب رتبه یک برتر آموزشی برای سه سال متوالی در میان اتاق‌های بازرگانی سراسر کشور از مهم‌ترین دستاوردهای اتاق بازرگانی البرز در حوزه آموزش است که قطعا امسال نیز این توفیقات ادامه‌دار خواهد بود.
همسرم: وی توضیح داد: در ۱۰ ماهه نخست سال‌ ۱۴۰۱ بالغ بر ۹۴ دوره آموزشی آنلاین و حضوری به میزبانی اتاق بازرگانی البرز برگزار شد که خوشبختانه در مدت مشابه امسال این رقم به ۱۰۳ مورد رسیده است و پیش‌بینی می‌شود که در سال آینده بیش از ۱۲۰ دوره آموزشی با عناوین و سرفصل‌های مختلف داشته باشیم.

لازمه رشد تولیدات صادرات محور البرز گشایش سطح روابط خارجی است

رئیس اتاق بازرگانی البرز در ادامه این نشست در پاسخ به پرسش‌های طرح شده از سوی خبرنگاران در خصوص تشریح عوامل اثرگذار در رشد تولیدات صادرات محور این استان بیان کرد: برای صعودی کردن رشد صادرات سالانه، یکی از راهکارهای مهم گشایش سطح روابط با دیگر کشورها و به عبارتی بهبود فعالیت‌های تجاری در حوزه امور بین‌الملل است، هدف این است که تا پایان سال ۱۴۰۲ رقم صادرات استان به بیش از یک میلیاد دلار برسد که در این حوزه تاکنون بخش قابل توجهی از این مهم محقق شده است.

رضایی در ارتباط با برگزاری جلسات و نشست‌هایی به صورت تخصصی و با محور رسیدگی به مشکلات یک گروه خاص صنعتی یا تولیدی نیز گفت: در این زمینه با توجه به تنوع فعالیت صنایع در بخش‌های مختلف از جمله صنایع‌غذایی، دارویی، قطعات خودرو، پلاستیک، آرایشی و بهداشتی، دانش‌بنیان و دیگر بخش‌ها، انجمن‌های تخصصی مرتبط در استان فعال است که بازوی مشورتی اتاق بازرگانی هستند و بر حسب فعالیت‌های مرتبط بودجه اختصاصی برای این تشکل‌های استانی از سوی اتاق بازرگانی ایران لحاظ شده است، در سه سال گذشته نیز همواره بسته‌های حمایتی از سوی اتاق بازگانی البرز در اختیار انجمن‌های تخصصی قرار داده شده است.

وی در خصوص میزان رشد عدد صادرات استان البرز در سال ۱۴۰۲ گفت: بر اساس اطلاعات آماری اعلام شده از سوی گمرک کشور و همچنین تعداد گواهی مبداء‌های صادر شده، در ۱۰ ماهه نخست سال جاری و در قیاس با سال ۱۴۰۱ رقم صادرات استان دو برابر شده است.

رئیس اتاق بازرگانی البرز در خصوص ضرورت توجه به ظرفیت‌های تولیدی و صنعتی این استان توضیح داد: البرز قطب تولید دارو و ماکارونی در کشور است و سالانه صادرات خوبی در این بخش‌ها به خارج از کشور انجام می‌شود، در صادرات سبزی و صیفی نیز سالانه صادرات خوبی به کشورهای مختلف به ویژه حوزه خلیج صورت می‌گیرد، به عنوان نمونه سال گذشته بیش از ۲۰هزار کانتینر سبزی و صیفی البرز به کشورهای هدف صادر شده است.

وی در ارتباط با رویکرد اتاق بازرگانی البرز در خصوص اعزام و پذیرش هیات‌های تجاری برای کمک به توسعه و رونق صادرات محصولات بخش خصوصی گفت: در سال ۱۴۰۲ به منظور بهبود عملکرد در حوزه امور بین‌الملل بر گسترش مراودات خارجی متمرکز شده‌ایم که بدین منظور در آبان‌ماه امسال هیات تجاری از استان به سرپرستی دکتر عبداللهی استاندار البرز به ششمین نمایشگاه بین‌المللی واردات شانگهای چین اعزام شد، در این زمینه اعزام هیات‌های تجاری به نمایشگاه‌های صنایع‌غذایی در روسیه و امارات مدنظر است.

تعلیق کارت‌های بازرگانی یکی از مشکلات اساسی صادرکنندگان حوزه کشاورزی است

رئیس اتاق بازرگانی البرز در خصوص مسئله تعلیق کارت‌های بازرگانی به دلیل عدم رفع تعهد ارزی که برای صادرکنندگان به ویژه فعالان حوزه کشاورزی مشکلات زیادی را ایجاد کرده است، عنوان کرد: متاسفانه به دلیل بی‌توجهی بانک مرکزی به موضوع اعلام شماره حساب برای پیمان‌سپاری ارزی، اکثر صادرکنندگانی که در سال‌های ۹۷ و ۹۸ صادرات این محصولات را داشتند، به دلیل عدم رفع تعهد ارزی با مشکل تعلیق کارت بازرگانی مواجه شده‌اند و از کارت‌های بازرگانی متفرقه برای صادرات محصولات کشاورزی خود استفاده می‌کنند.

وی عنوان کرد: در این رابطه بیش از ۷۰درصد اعضاء اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان میوه و تره‌بار استان البرز نیز به لحاظ بروز این مشکل، بیش از سه سال است که با تعلیق کارت بازرگانی مواجه هستند و صادرات محصولات خود را با کارت‌های بازرگانی متفرقه انجام می‌دهند و به دلیل ما به التفاوت قیمت ارز نیمایی با ارز آزاد در بازار، اکثر صادرکنندگان این حوزه تمایلی به رفع تعهد ارزی ندارند که امیدواریم از سوی دولت و بانک مرکزی تدابیر ویژه برای حل این معضلات اندیشیده شود.

پنبه تولید داخل پاسخگوی نیاز صنایع نساجی کشور نیست

نائب رئیس اتاق بازرگانی البرز و رئیس انجمن تخصصی صنایع نساجی، پوشاک و چرم این استان گفت: به دلیل پایین آمدن سطح کشت پنبه در داخل، صنایع نساجی کشور با کمبود این ماده اولیه مواجه شده است.

یداله مالمیر هم در نشست خبری با حضور رئیس اتاق بازرگانی البرز و اصحاب رسانه در خصوص وضعیت صنایع نساجی استان اظهار کرد: در حال حاضر نه تنها صنعت نساجی البرز بلکه فعالان این صنعت در کل کشور از وضعیت و شرایط مناسبی برخوردار هستند، اما مسئله مهم نبود مواداولیه مورد نیاز این صنایع است.

وی در بخش دیگری کاهش کشت پنبه را از مهم‌ترین چالش‌های پیش‌روی فعالان صنعت نساجی کشور برشمرد و گفت: کشت پنبه در گذشته در نقاط خاصی از کشور همانند شهر گرگان به خوبی انجام می‌شد که این تولیدات داخلی به طور تقریبی ما را از واردات پنبه بی‌نیاز می‌کرد، اما اکنون سطح کشت پنبه در داخل پاسخگوی نیاز صنایع نساجی فعال کشور نیست.

رئیس انجمن تخصصی صنایع نساجی، پوشاک و چرم لبرز با بیان اینکه در حال حاضر ۲۰۵ واحد صنعتی در حوزه نساجی استان فعال است، عنوان کرد: به دلیل گستردگی و حجم حضور واحدهای صنعتی ذیل انجمن صنایع نساجی، پوشاک و چرم استان البرز، سال گذشته مسئولیت دبیرخانه مشترک انجمن‌های فعال کشور در این حوزه به البرز سپرده شد.

وی در بخش دیگری در خصوص آخرین اقدامات انجام شده برای ‌راه‌اندازی شهرک تخصصی صنعت نساجی در البرز و در محل فعالیت کارخانجات فخر ایران گفت: علی‌رغم تلاش‌های بسیاری که در این زمینه صورت گرفت، تاکنون نتیجه مطلوبی حاصل نشده اما مسئله مهم این است که مصوبه احداث یک شهرک تخصصی نساجی در البرز را از اداره‌کل صنعت، معدن و تجارت البرز دریافت کرده‌ایم و امیدواریم بتوانیم این شهرک را هر چه زودتر در یک مکان مناسب در استان راه‌اندازی کنیم.

کد خبر: ۲۶۸٬۷۰۷

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha