۲۷ دی ۱۴۰۲ - ۱۲:۴۰
سرمایه‌گذاری ۳۸۰ میلیون دلاری انگلیس در تولید سوخت هسته‌ای

سرمایه‌گذاری ۳۸۰ میلیون دلاری انگلیس در تولید سوخت هسته‌ای

بریتانیا قصد دارد ۳۰۰ میلیون پوند معادل ۳۸۰ میلیون دلار در تولید سوخت هسته‌ای پیشرفته که تولید آن در انحصار روسیه است، سرمایه‌گذاری کند.

به گزارش بازار، بریتانیا ۳۰۰ میلیون پوند معادل ۳۸۰ میلیون دلار روی سوخت هسته‌ای که در نسل بعدی راکتورهای هسته‌ای استفاده می‌شود، سرمایه‌گذاری می‌کند. یکی از اهداف این کار ضربه به ولادیمیر پوتین است. بودجه دولتی از تولید داخلی اورانیوم کم غنای با سنجش بالا (HALEU) حمایت خواهد کرد. این سوختی است که در بیشتر راکتورهای پیشرفته مورد نیاز است. این سوخت راهبردی بازاری انحصاری دارد و در حال حاضر به صورت تجاری فقط در روسیه تولید می‌شود.

کلر کوتینیو، وزیر امنیت انرژی، گفت که برنامه HALEU بریتانیا می‌تواند این توانایی را داشته باشد که سوخت رآکتور بقیه جهان را تامین کند. این کار به انزوای بیشتر مسکو کمک می‌کند، روسیه از زمان حمله به همسایه خود اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ با تحریم‌های شدید غرب مواجه شده است.

به گفته دپارتمان امنیت انرژی (DESNZ)، ۱۰ میلیون پوند اضافی نیز برای توسعه مهارت‌ها و سایت‌های تولید سایر سوخت‌های هسته‌ای پیشرفته در بریتانیا ارائه خواهد شد. این کشور امیدوار است که این اقدام، منجر به تولید سوخت در شمال غرب انگلیس مبتنی بر توانایی داخلی بیانجامد. همچنین در غنی‌سازی اورانیوم، به تامین سوخت هسته‌ای داخلی در بلندمدت و حمایت از متحدان بین‌المللی کمک کند.

خانم کوتینیو گفت: «ما در برابر پوتین در مورد نفت و گاز و بازارهای مالی ایستادیم، نمی‌گذاریم او ما را مجبور به باج دادن در سوخت‌های هسته‌ای وا دارد. بریتانیا اولین نیروگاه هسته‌ای عملیاتی خود را به جهان نمایش داد. هم اکنون نیز ما اولین کشوری در اروپا خارج از روسیه خواهیم بود که سوخت هسته‌ای پیشرفته تولید می‌کند. این برای امنیت انرژی در داخل و خارج از کشور حیاتی خواهد بود. این پروژه بر اساس مزیت های رقابتی تاریخی بریتانیا است.»

دپارتمان وزیر کابینه گفت که سرمایه‌گذاری در نسل بعدی انرژی هسته‌ای به بریتانیا کمک می‌کند تا با ارائه توان داخلی مقرون به صرفه و پاک، به سمت اقتصاد کربن صفر حرکت کند.

مقامات گفتند که راکتورهای پیشرفته مدولار کوچکتر هستند، می‌توانند در کارخانه‌ها ساخته شوند. همچنین امکان ساخت سریع‌تر و کم‌ هزینه‌تر را دارند. این راکتورها پتانسیل این را دارند که نحوه ساخت نیروگاه‌ها را تغییر دهند. اولین کارخانه قرار است در اوایل دهه ۲۰۳۰ به بهره برداری برسد.

کد خبر: ۲۶۸٬۳۱۸

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha