به گزارش بازار، بخشنامه افزایش سقف تسهیلات مسکن روستایی و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر ابتدای دی ماه توسط بانک مرکزی به بانکهای عامل ابلاغ شد. مطابق آن، سقف تسهیلات مسکن روستایی و شهرهای زیر ۲۵هزار از ۲۰۰ میلیون تومان به ۳۵۰ میلیون تومان رسید و از روز گذشته این طرح در ۹ بانک عامل اجرایی شد.
در همین زمینه «سارا جلالی» معاون اعتبارات بانک مرکزی امروز (دوشنبه) درباره جزئیات این طرح گفت: تصویبنامه هیات وزیران درباره تسهیلات مسکن روستایی در آبان ماه به به بانک مرکزی ابلاغ و سپس به شورای پول و اعتبار با این مضمون که سقف فردی تسهیلات نوسازی و بازسانی مسکن در شهرها و روستاهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت برای ۳۵۰ هزار واحد مسکونی به مبلغ ۳۵۰ میلیون تومان افزایش یابد، ارسال شد.
وی ادامهداد: پس از تصویب در شورای پول و اعتبار، توزیع بانکی و استانی و دستورالعمل اجرایی که بنیاد مسکن به عنوان متولی آن بیان شده بود به بانکها ابلاغ شد. بر این اساس، تسهیلات نوسازی مسکن روستایی هشتم آبانماه در هیات وزیران تصویب شد، اواخر آذرماه به تصویب شورای پول و اعتبار رسید و سوم دیماه توزیع بانکی آن آغاز شد.
معاون اعتبارات بانک مرکزی بیانداشت: هم اکنون ضمانتنامههایی که صندوق ملی مسکن و سازمان برنامه و بودجه بابت مابه التفاوت سود به بانک مرکزی داده بودند، به شبکه بانکی ابلاغ شده است.
وی اضافهکرد: فرایند پس از ابلاغ بانک مرکزی اینگونه خواهد بود که بانکها دستورالعملهای اجرایی مربوط به بانک خود را تهیه و به شعب خود در سراسر کشور ابلاغ میکنند. متقاضیان با معرفی بنیاد مسکن و ثبت نام در سامانه جامع طرحهای حمایتی مسکن به آدرس https://sso.my.gov.ir/login برای بهرهمندی از تسهیلات به بانکهای عامل معرفی میشوند. البته ممکن است متقاضیان نتوانند در سامانه ثبت نام کنند و بنیاد مسکن این ثبتنام را برای متقاضی انجام دهد.
جلالی اظهار داشت: براین اساس، نخستین گام برای دریافت تسهیلات مسکن روستایی مراجعه به بنیاد مسکن است که تشخیص میدهد شرایط دریافت تسهیلات برای متقاضی وجود دارد یا خیر؟ مشمولان از طریق سامانه و معرفی بنیاد به بانک مراجعه میکنند.
وی گفت: تسهیلات نوسازی مسکن روستایی با هدف بهسازی، نوسازی و ساخت مسکن با دوام در روستاها و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر و به منظور بهبود معیشت روستائیان و کاهش مخاطرات ناشی از حوادث غیرمترقبه و خسارت تصویب شده است و در این طرح ترجیح دولت و سیستم بانکی این است که پیش از آنکه حوادثی رخ دهد و افراد خسارت ببینند، مقاوم سازی انجام شود تا افراد زیان کمتری متحمل شوند، سکونتگاههای روستایی ارتقا یابند و تحرکی در چرخه تولید مسکن روستایی رخ دهد.
معاون اداره اعتبارات بانک مرکزی اضافهکرد: دلیل اینکه شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر در کنار روستاها قرار گرفتند، این است که این شهرها از تجمیع چند روستا تشکیل شدند و به لحاظ سکونتگاهی شبیه روستاها هستند. از آنجایی که متولی این شهرها خودِ بنیاد مسکن است، بنابراین ذیل بنیاد مسکن هستند.
وی اظهار داشت: طبق آمار بنیاد مسکن درباره تسهیلات مسکن روستایی، از ابتدای اجرای این طرح در مجموع ۲ میلیون و ۲۵۶ هزار فقره قرارداد تسهیلات توسط شبکه بانکی با متقاضیان منعقد شده است و از این تعداد ۲ میلیون و ۲۰۵ هزار فقره تسهیلات به مبلغ ۵۶۵ هزار و ۸۳۷ میلیارد ریال به متقاضیان پرداخت شده است.
جلالی افزود: این تسهیلات ۲۰ ساله است؛ یعنی سه سال دوره مشارکت و احداث و ۱۷ سال دوره فروش اقساطی بازپرداخت تسهیلات است. این تسهیلات با نرخ پنج درصد است و مابه التفاوت را دولت می پردازد. مشمولان باید ماهانه ۲ میلیون و ۷۸۰ هزار تومان اقساط پرداخت کنند.
وی گفت: افرادی که بهتازگی اقدام به انعقاد قرارداد میکنند، مشمول دریافت وام ۳۵۰ میلیون تومانی میشوند و افرادی که پیش از این قرارداد مشارکت مدنی را منعقد کردند، در دوره ۳۶ ماه مشارکت مدنی هستند، فروش اقساطی نداشتند و متناسب با پیشرفت فیزیکی و اگر تسهیلات متمم دریافت نکرده باشند، تسهیلات متمم و ۳۵۰ میلیون تومانی دریافت کنند.
نظر شما