به گزارش بازار، یعقوب هوشیار در یکصد و شصت و پنجمین جلسه شورا در تشریح وضیعت ترافیکی شهر اظهار کرد: موضوع ترافیک در کلانشهرها در دهه اخیر به دلایل مختلف جزو دغدغه های مدیریت شهری بدل شده و عوامل مختلفی باعث این ترافیک شده است.
وی با بیان اینکه در سال ۹۶ در کلانشهر تبریز ۴۵۰ هزار خودرو تردد داشت ولی در حال حاضر این رقم به ۸۵۰ هزار خودرو افزایش یافته، ادامه داد: معابر شهر تبریز ظرفیت این حجم از خودرو را ندارد این در حالی است که برخی از موارد مشکلات ناشی از قوانین بالادستی بوده و از اراده شهرداری خارج است.
شهردار تبریز قانون تبدیل واحدهای مسکونی به مطب و دفتر پزشکی را یکی از عوامل ترافیک تبریز خواند و گفت: روزهای جمعه و پنج شنبه که مطب های پزشکی و درمانی تعطیل هستند، شاهد ترافیک در این معابر نیستیم. همچنین قانون ایجاد مدارس در هر نوع کاربری از دیگر عوامل افزایش ترافیک شهری است.
یعقوب هوشیار با اشاره به اینکه در سالیان قبل هر دانش آموز در نزدیکترین مدرسه محل سکونت خود ثبت نام می کرد، اما در شرایط فعلی مدارس نیز موجب افزایش تعداد سفر در شهر شده اند، افزود: توسعه معابر شهری در دوره های گذشته به نسبت توسعه مدارس رخ نداده و این موضوع باعث افزایش حجم ترافیک شهر شده است.
هوشیار بی توجهی دولت ها در ۱۰ سال گذشته به حمل و نقل عمومی را از دیگر عوامل تشدید ترافیک خواند و خاطر نشان کرد: بر اساس قانون، دولت در موضوع تامین اتوبوس مورد نیاز موظف به تامین ۸۰ درصد ناوگان حمل و نقل عمومی است اما در عمل این عدد بیش از ۳ درصد نیست.
شهردار تبریز افزود: در یک دهه اخیر تنها ۵۱ دستگاه اتوبوس برای کلانشهر تبریز خریداری شده است. این در حالی است که در دوره مدیریت فعلی ۱۵۰ دستگاه اتوبوس به ناوگان حمل و نقل عمومی اضافه شده است.
وی با اشاره به اقدامات حمل و نقلی دولت سیزدهم برای تبریز، تصریح کرد: اقدامات مثبتی در خصوص توسعه حمل و نقل عمومی توسط دولت فعلی انجام شده و امیدواریم در ادامه نیز دولت به تعهدات خود عمل کند.
شهردار تبریز با اشاره به آزاد سازی اتوبوس های شهرداری تبریز از سرویس های پتروشیمی و پالایشگاه در دوره مدیریت فعلی، ادامه داد: با عزم راسخ شهرداری و همراهی شورای اسلامی شهر، عملیات عمرانی خط یک مترو اتمام یافته و عملیات احداث خط دو تبریز نیز بی وقفه تداوم دارد.
به گفته هوشیار اولین قدم در بهبود وضعیت ترافیکی احداث زیرساخت اساسی مورد نیاز است بر همین اساس نصب دوربین های ترافیکی در اتوبان شهید کسایی، مسیر اتوبوس های تندرو و اتوبان پاسداران آغاز شده است.
وی با بیان اینکه شهرداری در موضوع حل معضل ترافیک، وظایف مشخصی داشته و دیگر ارگان های دخیل در این امر نیز باید پای کار باشند، گفت: گره های ترافیکی شهر به صورت دقیق رصد می شود تا با همراهی پلیس راهور و شهرداری گام های مثبتی برداشته شود که در این راستا، در هفته جاری ۳۰ دستگاه خودرو مجهز به دوربین، موتور سیکلت و جرثقیل در اختیار پلیس راهور قرار می گیرد.
یعقوب هوشیار افزایش ترافیک در یک ماه اخیر را مربوط به پروژه های بهسازی آسفالت اتوبان های شهید کسایی و پاسداران خواند و گفت: علی رغم اینکه جزو وظایف شهرداری نبوده برای تعریض اتوبان شهید کسایی و نصب ۱۶ کیلومتر نیوجرسی های آن بالغ بر ۲۰۰ میلیارد تومان هزینه کرده است و در نهایت عملیات عمرانی این اتوبان در روزهای پایانی این هفته، اتمام می یابد.
هوشیار با اشاره به ضرورت بهسازی آسفالت اتوبان پاسداران جهت کاهش بار ترافیکی نیز یادآور شد: عملیات عمرانی زیرسازی و بهسازی آسفالت این پروژه به صورت شبانه روزی و بی وقفه تداوم داشته که به خودروها امکان عبور داده می شود.
وی با اشاره به ضرورت و اهمیت توسعه حمل و نقل عمومی تبریز و نقش ۴۰ درصدی خودرو ها در آلودگی هوای تبریز، افزود:خرید اتوبوس و نوسازی ناوگان تاکسیرانی مطابق برنامه و سیاست گذاری شورای اسلامی شهر پیش می رود هرچند باور داریم تامین اتوبوس به صورت کلی معضل ترافیک را حل نخواهد کرد.
شهردار تبریز راه حل اساسی ترافیک تبریز را منوط به رفع ترافیک ایجاد شده توسط مجتمع های پزشکی، راه بندان ایجاد شده توسط مدارس غیرانتفاعی، تمرکز زدایی برخی ادارات خواند و گفت: برخی مجتمع های پزشکی در شریان اصلی شهر احداث شده و نقش کلیدی در حل ترافیک ایفا می کنند. برای حل ترافیک معابر مجبور به اجرای طرح زوج فرد برای شهروندان شده ایم. در این راستا نظام پزشکی نیز می تواند برای کاهش ترافیک معابر برخی محدودیت ها را برای پزشکان به اجرا در آورد. از طرفی هم آموزش و پروش در برخی مسیرهای اصلی مدارس متعددی احداث کرده و موجب افزایش ترافیک شده است.
هوشیار همچنین ادامه داد: بدون همراهی ارگان های دخیل در رفع معضل ترافیک، این مسئله قابل حل نیست. بسیاری از پروژه های کلان تبریز ترافیکی است و برای اجرای پروژه های متعدد در این حوزه نزدیک به ۳۰۰ میلیارد تومان بودجه صرف شده و این در حالی است که از محل ماده بیست و سه تنها ۱۷ میلیارد تومان برای شهرداری تبریز اعتبار تخصیص داده شده است.
یعقوب هوشیار همراهی تمام ارگان ها واصناف را شرط اصلی حل ترافیک دانست و خاطر نشان کرد:شهرداری در دو سال گذشته ۱۷۰۰ میلیارد تومان برای اجرای پروژه ترافیکی مترو هزینه کرده است اما در ۱۲ سال گذشته تنها ۶۰۰ میلیارد برای عملیات عمرانی مترو تزریق شده بود.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد با تدابیر ویژه تا دو هفته آتی فشار ترافیکی شهر کاهش یابد.
نظر شما