۲۷ آذر ۱۴۰۲ - ۱۷:۰۳
پرسپولیس و استقلال تا پایان سال خصوصی می شوند؟
صف ۴ نفره خرید سهام پرسپولیس و استقلال؛

پرسپولیس و استقلال تا پایان سال خصوصی می شوند؟

۲ شرکت پیشگام خرید ۵۱ درصد از سهام پرسپولیس و استقلال تهران و ۲ شرکت دیگر برای خرید سهام سرخابی‌ها بی میل نیستند.

به گزارش بازار، یکی از شرکت های نفتی و پتروشیمی و یکی ازشرکت‌های زیر مجموعه تامین اجتماعی متقا ضیان خرید باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس شدند.

یک شرکت نفتی پتروشیمی قصد دارد سهام باشگاه استقلال تهران را خریداری کند.

در بحث پرسپولیس ماجرا کمی متفاوت‌تر است و یکی از شرکت‌های زیر مجموعه تامین اجتماعی نیز قصد دارد سهام باشگاه پرسپولیس را خریداری کند.

در مورد این شرکت‌ها شبهاتی وجود دارد موضوع اول اینکه آیا این دو شرکت برای خرید ۵۱ درصد سهام باید احراز صلاحیت شوند یا خیر؟

دوم اینکه شرکت زیر مجموعه تامین اجتماعی بیش از ۵۰ درصد سهام ذوب آهن را در اختیار دارد و باید دید قانون به این شرکت اجازه خرید سهام تیم فوتبال پرسپولیس را می‌دهد یا خیر؟

کیومرث هاشمی در تازه‌ترین اظهاراتش در جمع دانشجویان از فروش قطعی سهام این دو تیم تا پایان سال خبر داد گفت: مطمئن باشید که تا پایان سال این موضوع از وعده به عمل تبدیل خواهد شد.
وزیر ورزش معتقد است: نیازی در تیمداری وزارت ورزش وجود ندارد و اگر این دو باشگاه واگذار شوند وزارت می‌تواند به وظایف اصلی خود که همانا توسعه ورزش قهرمانی و همگانی و احداث زیر ساخت‌های ورزشی بپردازد.

گفته می‌شود در این رابطه نامه‌ای از سوی شرکت زیر مجموعه تامین اجتماعی به وزارت ورزش و جوانان برای تعیین تکلیف خرید سهام این باشگاه ارسال شده است و در صورتی که وزارت ورزش و جوانان پس از استعلام از مراجع ذیصلاح آنرا تایید کند مشکلی برای واگذاری سهام پرسپولیس در همین سال جاری وجود ندارد.

از سوی دیگر شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس نیز مشکلی برای خرید سهام ندارد و تا اینجای کار احتمال می‌رود وعده کیومرث هاشمی وزیر ورزش و جوانان در مورد فروش سهام در سال ۱۴۰۲ عملی خواهد شد.

قیمت پرسپولیس ۲۱۰۰ میلیارد تومان و استقلال ۱۸۰۰ میلیارد تومان است و این دو باشگاه بعد از فروش سهام می‌توانند هماننند دیگر باشگاه‌های غیر دولتی برنامه ریزی‌های خود را انجام دهند.

اما دو شرکت اپراتوری تلفن همراه نیز در رابطه با خرید سهام این دوباشگاه بی میل نیستند و شاید رقبای اصلی برای شرکت‌های فوق یعنی زیر مجموعه تامین اجتماعیو صنایع پتروشیمی محسوب می‌شوند.

۱۰ درصد سهام این دو باشگاه به هواداران و پیشکسوتان این دو باشگاه عرضه شده است، ولی دولت به اجبار باید ۵۱ درصد سهام را هم واگذار کند و ۳۹ درصد باقیمانده موقتا سهم دولت خواهد بود.

بحث اداره این دوباشگاه طبق قانون باید با سهامدار اصلی باشد، اما انتظار می‌رود دولت برای این موضوع نیز ضمن قرارداد فروش متممی را آماده کند که در تصمیم گیری‌های این دو تیم دولت نقش اساس داشته باشد.

موضوع شرکت زیر مجموعه تامین اجتماعیو سهام ذوب آهن مانع اصلی برای خرید سهام باشگاه پرسپولیس است و طبق قانون یک شخص حقیقی یا حقوقی نمی‌تواند به طور همزمان هدایت دو باشگاه فوتبال در یک لیگ را در اختیار داشته باشد.

سال ۹۶ یکبار شرکت زیر مجموعه‌ی تامین اجتماعی قصد داشت سهام ذوب آهن را واگذار کند، اما با تغییرات نرخ ارز و ارزش سهام از این اتفاق منصرف شد.
باید دید خصوصی سازی استقلال و پرسپولیس در سال جاری با عبور از موانع به خط پایان می‌رسد یا عمر تعویق یک سال دیگر افزایش می‌یابد.

خصوصی سازی دو باشگاه پرسپولیس در ۲۰ سال اخیر بارها وعده داده شده است، اما هر بار بنا به دلایلی به تعویق افتاده است.

وزارت ورزش و جوانان در سال‌های اخیر هزینه‌های مالی، اعتباری زیادی را برای این دو باشگاه متحمل شده است و زمان زیادی را صرف رتق و فتق امور این دو باشگاه کرده است و به نوعی برخی وظایف اصلی خود را پشت هواداران میلیونی این دو تیم از دست داده است.

سازمان خصوصی سازی و وزارت اقتصاد و وزارت ورزش و جوانان در این خرید و فروش دخیل هستند و مجلس شورای اسلامی در مورد فروش این دوباشگاه نقش نظارتی خواهد داشت.

کد خبر: ۲۶۲٬۳۹۹

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha