۲۳ آذر ۱۴۰۲ - ۱۴:۲۲
معاملات آتی طلا به بالای ۲۰۵۰ دلار رسید| نگرانی صندوق بین اللملی پول درباره رمز ارزها چیست؟
قیمت طلا و ارز رمزها دوباره قد کشید

معاملات آتی طلا به بالای ۲۰۵۰ دلار رسید| نگرانی صندوق بین اللملی پول درباره رمز ارزها چیست؟

اقتصاد آمریکا و صندوق بین المللی پول اخبار امیدوارکننده ای مخابره نمی کنند و از این رو طلا و ارز رمزها بعد از یک وقفه کوتاه چند روزه بار دیگر دوباره قد کشیدند.

مهران ابراهیمیان؛ بازار: اخبار اثر گذار بر روی شاخص ارزش دلار چندان امیدوار کننده نیست و از این رو نه تنها دلار در مقابل سبد ارزهای شش گانه دیگر تضعیف شد بلکه در مقابل طلا و رمز ارزها دوباره قد کشیدند.

قیمت طلا در معاملات روز پنجشنبه به شدت افزایش یافت و ارزش پول ایالات متحده به پایین ترین سطح خود در دو هفته گذشته رسید و بازده اوراق خزانه داری به پایین ترین سطح خود از اوت پس از پایان چرخه افزایش نرخ بهره توسط فدرال رزرو کاهش یافت.

به گزارش بازار قراردادهای آتی فلز زرد برای تحویل فوریه با ۲.۷ درصد یا ۵۳.۹ دلار افزایش به ۲۰۵۱.۲ دلار در هر اونس رسید و قیمت تحویل لحظه ای طلا حدود ۰.۳۹ درصد یا ۷.۸۷ دلار به ۲۰۳۵.۶۱ دلار افزایش یافت. این در حالی که بود صحبت های امیدوار کننده درباره اوضاع اقتصادی آمریکا به ویژه درباره بازار کار باعث شده بود که سه روز پیش به ۱۹۹۳ دلار هم به پایین کشیده شود و خط مقاومت ۲۰۰۰ دلار را برای یک روز از دست بدهد. با این حال به نظرر می رسد بانک های مرکزی کشورها خوب می دانند که اوضاع اقتصادی امریکا انقدر خوب نیست که بتواند مانع از جذابیت طلا به ویژه در ایام سال نو میلادی بشود.

معاملات آتی نقره نیز برای تحویل در ماه مارس با ۵.۵۱ درصد افزایش به ۲۴.۱۹ دلار در هر اونس رسید و قیمت نقدی پلاتین با ۰.۴ درصد افزایش به ۹۴۲.۵۶ دلار رسید.

شاخص دلار - که عملکرد واحد پول آمریکا را در برابر سبدی متشکل از شش ارز اصلی اندازه گیری می کند - با ۰.۲۸ درصد کاهش به ۱۰۲.۵۸ واحد رسیده است.

صحبت های امیدوار کننده درباره اوضاع اقتصادی آمریکا به ویژه درباره بازار کار باعث شده بود که سه روز پیش به ۱۹۹۳ دلار هم به پایین کشیده شود و خط مقاومت ۲۰۰۰ دلار را برای یک روز از دست بدهد. با این حال به نظرر می رسد بانک های مرکزی کشورها خوب می دانند که اوضاع اقتصادی امریکا انقدر خوب نیست که بتواند مانع از جذابیت طلا به ویژه در ایام سال نو میلادی بشود

جروم پاول، رئیس فدرال رزرو خاطرنشان کرد که تورم بدون افزایش قابل توجهی در بیکاری کاهش یافته است و اثرات کامل این کاهش احتمالاً هنوز احساس نشده است.

بر اساس ابزار سی ام ای فیدواتچ «CME Feed Watch» معامله گران در حال حاضر پیش بینی می کنند که احتمال کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو در مارس ۲۰۲۴، بعد از سه ماه متوالی بدون تغییر، حدود ۶۰ درصد باشد. بازارها در حال حاضر منتظر نتایج نشست بانک مرکزی اروپا و بانک انگلستان هستند که اواخر امروز منتشر خواهد شد.

بیت کوین نزدیک به ۴۳۰۰۰ دلار

در همین حال پس از آنکه سیاستگذاران پولی ایالات متحده در جلسه دیروز احتمال کاهش حداقل سه بار نرخ بهره در سال آینده را اعلام کردند، قیمت اکثر ارزهای دیجیتال در معاملات روز پنجشنبه افزایش یافت.

بیت کوین در اواخر معاملات دیروز به دنبال تصمیم فدرال رزرو برای نرخ بهره به ۴۳۳۲۰ دلار رسید، و در لحظه انتشار گزارش با ۰.۲۸ درصد افزایش به ۴۲۸۳۲ دلار است.

اتریوم ۱.۲۰ درصد افزایش یافت و به ۲۲۸۲.۱۶ دلار رسید، در حالی که ریپل با ۰.۴۸ درصد کاهش به ۶۲.۵۰ سنت رسید.

دیروز، فدرال رزرو ایالات متحده تصمیم گرفت نرخ بهره را در محدوده فعلی خود بین ۵.۲۵% و ۵.۵۰% تثبیت کند و اعضای کمیته بازار آزاد احتمال کاهش بهره حداقل سه بار در طول سال ۲۰۲۴ را پیش بینی می کنند تا روند چرخه انقباضی پولی بعد از بحران همه گیری کرونا پایان یابد.

هدف قوانین نظارتی برگرداندن جهان به دوران قبل از ارزهای دیجیتال یا محدود کردن نوآوری نیست، بلکه آنها می توانند آن را تحریک و هدایت کنند

ارزهای دیجیتال برای کاهش خطرات خود برای ثبات مالی نیاز به مقررات دارند

از سوی دیگر، کریستالینا جورجیوا، مدیر عامل صندوق بین المللی پول، در سخنرانی افتتاحیه کنفرانسی در سئول در روز پنجشنبه گفت که ارزهای رمزنگاری شده به دلیل خطراتی برای ثبات مالی نیاز به تنظیم دارند و وابستگی شدید به دارایی های رمزنگاری شده را به عنوان یک چالش توصیف کرد. که می تواند ثبات مالی در سطح جهانی را تضعیف کند.

به گزارش بازار این اظهارات نشان می دهد که رویکرد جهانی و تمایل سرمایه گذاران به این نوع بازار مالی تا حدودی نگران کننده شده و بانک های مرکزی باید با پذیرش این بازار مقررات و کنترل را بیشتر کنند تا از اساس آن را انکار و نادیده بگیرند.

کریستالینا جورجیوا، مدیر عامل صندوق بین‌المللی پول، توضیح داد که ارزهای دیجیتال به دلیل خطراتی که برای ثبات مالی دارند، باید تنظیم شوند و افزایش پذیرش این دارایی‌های رمزنگاری می‌تواند بر اثربخشی سیاست‌های پولی تأثیر بگذارد.

جورجیوا در سخنرانی افتتاحیه خود در کنفرانس ارزهای دیجیتال در سئول، پایتخت کره جنوبی، در روز پنجشنبه گفت که افزایش اتکا به دارایی های رمزنگاری چالشی است که می تواند ثبات مالی را در سطح کلان تضعیف کند و علاوه بر آن بر درامدهای مالیاتی و مدیریت جریان سرمایه نیز اثر گذار خواهد بود.

جورجیوا اضافه کرد که هدف صندوق بین‌المللی پول ایجاد یک سیستم مالی کارآمدتر، قابل همکاری‌تر و قابل دسترس‌تر با ارائه قوانینی است که به جلوگیری از خطرات ارزهای رمزنگاری شده کمک می‌کند ودر عین حال زیرساخت‌های لازم برای آن را با بهره‌گیری ازفناوری ها ایجاد می کند.

او در سخنرانی خود اشاره کرد که هدف قوانین نظارتی برگرداندن جهان به دوران قبل از ارزهای دیجیتال یا محدود کردن نوآوری نیست، بلکه آنها می توانند آن را تحریک و هدایت کنند.

در صورت تقویت این بازار مالی عملا خطراتی چون تضعیف بانک های مرکزی در حوزه سیاستگذاری و کسب درامدهای مالیاتی و نیز احتمالا هژمونی دلار را به خطر می اندازد اما در ایران اکنون بازار ارز رمزها بیشتر نقش کنترل تورم را بر عهده دارد و البته از رونق افتادن بورس که به نظر سیاستگذار مخالف این وضعیت نیست

نگرانی از خیزش رمزارز در جهان و ایران

نگرانی های مطرح شده به وضوح نشان می دهد که در صورت تقویت این بازار مالی عملا خطراتی چون تضعیف بانک های مرکزی در حوزه سیاستگذاری و کسب درامدهای مالیاتی و نیز احتمالا هژمونی دلار را به خطر می اندازد.

این در حالی است که هم اکنون در کشور ما بیش از ان که این خطرات احساس شود، عاملی برای ترمز تورم، تنوع بخشی در مراودات بین المللی(بیشتر خرد) و البته از رونق افتادن بازار سرمایه ایران است. با این حال در کوتاه مدت و تا زمانی که تحریم ها وجود دارد به نظر می رسد این بازار از سوی سیاستگذاران کشور مورد شماتت قرار نگیرد، اگر چه هر از چند گاهی با هشدارها و اتفاقاتی در اینجا مواجه بوده ایم.

کد خبر: ۲۶۱٬۸۳۵

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha