به گزارش بازار، عیسی زارعپور امروز (پنجشنبه) در دومین رویداد ملی صنعت دانش بنیان با عنوان «انقلاب صنعتی چهارم و صنعت شهر هوشمند» اظهار کرد: اکنون دنیا به سمت استفاده حداکثری از فناوریهای نوین برای تامین آسایش و آرامش مردم قدم برمیدارد. مهمترین فناوری که میتواند در این مسیر به بشر کمک کند ارتباطات و فناوری اطلاعات است. بستر تمام اتفاقات خوب مانند شهر هوشمند، صنعت هوشمند، زندگی هوشمند همگی زیر سایه فناوری اطلاعات است.
وی افزود: ظرفیتهای خوبی برای استفاده از فناوری در کشور داریم و چهره کشور را به چهره فناورانه تبدیل میکنیم. وضعیت ما در دنیا با وجود جوانان خلاق وضعیت خوبی است که آثار کار آنها را امروز در زندگی خود میبینیم. بسیاری از کشورها اکنون سکوها و پلتفرمهای خارجی استفاده میکنند، اما ما امروز از نسخههای بومی استفاده میکنیم و میتوان از این ظرفیت استفاده کرد تا مسیر دستیابی به اهداف این حوزه کوتاهتر شود.
وزیر ارتباطات با بیان اینکه هوشمند سازی نیازمند چند شاخص جدی است، گفت: یکی از آنها ارتباطات است. تمام اشیا مانند خانه هوشمند، شهر هوشمند، حمل و نقل هوشمند، زندگی هوشمند و ایران هوشمند همگی به ارتباطات مربوط است. در پایینترین سطح جریان «داده» به شکل مستمر در دست تصمیمگیران که در گذشته انسانها بودند و اکنون ماشینها هستند قرار بگیرد. لازمه آن این است که ابزارهای هوشمند بتوانند دادههای محیط پیرامون خود را دریافت و پردازش کنند.
زارعپور ادامه داد: پیشبینی میشود تا ۲ سال آینده بیش از ۴۰ میلیارد حسگر بیسیم متصل وجود داشته باشد. این حجم از دادهای که در لحظه باید جمعآوری، ارسال و پردازش شود و نتیجه آن در کسری از ثانیه در اختیار آن وسیله هوشمند قرار بگیرد نیازمند بستر ارتباطی با کیفیت، امن و پرسرعت است.
برخی زیرساختهای ارتباطی کشور خوب نیست
وی بیان کرد گفت: متاسفانه برخی زیرساختهای ارتباطی کشور خوب نیست و همین مساله آمادگی ما را کاهش میدهد. پروژه بزرگ منازل و کسبوکارها را مدتی قبل آغاز کردیم.
عضو کابینه دولت سیزدهم تصریح کرد: توسعه فیبرنوری در یکصد شهر از ۱۴۰۰ شهر تمام شده و سرعتهای نزدیک هزار مگابیت بر ثانیه در اختیار مردم قرار گرفته است. شاید حس کاربر این نباشد ما هم قبول داریم و در آینده بهتر خواهد شد. این کار بزرگ باید ۱۰ سال قبل آغاز میشود، پروژهای که به اعتقاد من زیرساخت پیشرفت کشور در نیم قرن آینده است.
وزیر ارتباطات تاکید کرد: اکنون نزدیک یک سال است که به شکل جدی آن را آغاز کردیم و تا پایان دولت این امکان را در تمام شهرها برای مردم فراهم میکنیم. کار بسیاری سختی است چراکه در گستره جغرافیایی ایران باید تمام کوچهها حفاری و فیبر گذاری شود ما قصد داریم این کار را ۳ ساله انجام دهیم.
زارعپور گفت: نتایجی که میبینیم نشان میدهد این کار با تمام سختی شدنی است اکنون ۴ و نیم میلیون خانوار و تا آخر سال ۸ میلیون خانوار را به فیبرنوری متصل خواهیم کرد. تا پایان دولت سیزدهم این عدد به ۲۰ میلیون خانوار خواهد رسید.
نظر شما