۲۸ آبان ۱۴۰۲ - ۱۸:۱۳
افزایش ۸۴۰۰ مگاواتی ظرفیت نیروگاه‌های کشور در دولت سیزدهم
معاون برق و انرژی وزیر نیرو خبر داد

افزایش ۸۴۰۰ مگاواتی ظرفیت نیروگاه‌های کشور در دولت سیزدهم

معاون وزیر نیرو با اشاره به اینکه در مدت فعالیت دولت سیزدهم هشت هزار و ۴۰۰ مگاوات به ظرفیت نیروگاه‌ها افزوده شده است، گفت: از این میزان ظرفیت هفت هزار و ۷۰۰ مگاوات آن مربوط به نیروگاه‌های حرارتی است.

به گزارش بازار، همایون حایری در آیین تجلیل از خورشیدبانان گمنام(زحمتکشان تولید نیروی برق کشور) با تقدیر از تلاش بی‌وقفه پرسنل نیروگاه‌های حرارتی برای گذر موفق از پیک تابستان امسال، افزود: اقدامات هماهنگ و یکپارچه صورت گرفته در این بخش موجب شده است تا واحدهای تولید برق حرارتی در دوره اوج بار امسال با آمادگی ۹۹ درصد در مدار تولید باشند تا بتوانیم در تابستان بسیار گرم و بی‌سابقه امسال صنعت برق را سربلند نگه داریم.

وی با اشاره به عملکرد بی‌نقص همکاران بخش بهره‌برداری نیروگاه‌های حرارتی، افزود: بهره‌برداری از واحدهای گازی، بخاری و سیکل‌ترکیبی نیروگاه‌های حرارتی مجموعه‌ای از کل علوم مهندسی از جمله علم مکانیک، برق، شیمی و... است. تلاش‌های همکاران این بخش موجب شده است تا در تابستان امسال مشکلی در زمینه بهره‌برداری نیروگاه‌های حرارتی نداشته باشیم و حتی در شرایط بحرانی نیز بتوانیم با بهره‌برداری بهینه واحدها را در مدار تولید نگه داریم.

وی با تاکید بر اینکه متخصصان تعمیرات نیروگاه‌های حرارتی ایران در دنیا بی‌نظیر هستند، ادامه داد: در سبد نیروگاهی کشور با تنوع بسیار مختلفی از واحدهای کلاس F راندمان بالا گرفته تا واحدهایی با قدمت ۶۰ سال سروکار داریم که با بهره‌برداری بسیار بهینه و تعمیرات به موقع و با کیفیت تمامی این واحدها توسط متخصصان ایرانی توانسته‌ایم نیروگاه‌های کشور را در حداکثر آمادگی نگه داریم.

معاون برق و انرژی وزیر نیرو اضافه کرد: با برنامه‌ریزی مناسب و آمادگی لازم همکاران بخش بهره‌برداری و تعمیرات نیروگاه‌های حرارتی در تلاشیم تا در پیک تابستان سال آینده رکوردهای جدیدی را در صنعت تولید برق کشور به ثبت برسانیم. برنامه دقیقی برای کاهش سالانه ناترازی میان تولید و مصرف برق پیش‌بینی شده است که تا رفع این ناترازی لازم است نیروگاه‌های موجود با حداکثر آمادگی به تولید برق بپردازند.

وی افزود: به منظور افزایش آمادگی نیروگاه‌های حرارتی کشور برای تولید در پیک تابستان سال آینده بالغ بر ۱۱۰ هزار مگاوات برنامه تعمیرات نیروگاهی در دستور کار قرار گرفته است که طبق برنامه‌ریزی صورت گرفته تعمیرات این واحدها به تدریج تا انتهای اردیبهشت‌ماه به اتمام خواهد رسید تا نیروگاه‌های کشور با آمادگی کامل به استقبال دوره اوج بار بروند.

معاون برق و انرژی وزیر نیرو با اشاره به اینکه در مدت زمان فعالیت دولت سیزدهم هشت هزار و ۴۰۰ مگاوات به ظرفیت نیروگاه‌های کشور افزوده شده است، گفت: از این میزان ظرفیت، هفت هزار و ۷۰۰ مگاوات مربوط به نیروگاه‌های حرارتی و مابقی آن مربوط به واحدهای تجدیدپذیر، برقابی، تولیدپراکنده و... بوده است.

حایری با تاکید بر اینکه ۱۴۰۳، سال تحول در انرژی‌های تجدیدپذیر کشور خواهد بود، گفت: در تلاشیم تا طی دو سال آینده حجم زیادی از واحدهای تجدیدپذیر را وارد مدار کنیم. در حال حاضر ظرفیت منصوبه نیروگاه‌های تجدیدپذیر یک‌هزار و ۱۰۰ مگاوات است که سال آینده دو تا سه هزار مگاوات به این ظرفیت افزوده خواهد شد.

معاون برق و انرژی وزیر نیرو ادامه داد: برای عبور موفق از پیک تابستان سال آینده ۱۸۰ برنامه ویژه در دستور کار قرار گرفته است که بخش مهمی از این اقدامات مربوط به پروژه‌های بخش تولید برق است.

حایری در پایان گفت: همکاران نیروگاه‌های حرارتی ویژگی‌های خاصی دارند. افراد شاغل در واحدهای تولید برق بسیار سخت‌کوش و فداکار هستند و نتیجه این سخت‌کوشی، عمل‌گرایی و اثرگذاری آن‌هاست که باعث شده شاهد دستاوردهای بزرگ صنعت نیروگاهی در کشور باشیم. بنابراین باید تلاش کنیم تا سختی‌های تولید برق و زحمات همکاران صنعت نیروگاهی را هر چه بیشتر برای جامعه به تصویر بکشیم و با پاسخگویی به نیاز آن‌ها قدردان زحمات آنان باشیم.

کد خبر: ۲۵۶٬۵۰۵

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha