۲۰ آبان ۱۴۰۲ - ۲۰:۴۲
مازاد عرضه و افت تقاضا در بازار آهن

مازاد عرضه و افت تقاضا در بازار آهن

سومین هفته آبان ماه در ابتدا با نوسانات جزئی افزایشی همراه شد؛ اما در پایان هفته رو به ثبات و رکودی عمیق‌تر رفت.

به گزارش بازار به نقل از آهن پرایس، سومین هفته آبان ماه در ابتدا با نوسانات جزئی افزایشی همراه شد اما در پایان هفته رو به ثبات و رکودی عمیق‌تر رفت؛ به طوری که قیمت آهن آلات روز پنجشنبه تقریبا در کلیه زیرمجموعه‌های بازار آهن داخلی ثابت بود.

بازار ارز هم مانند بازار آهن نسبتا ثابت بود. در ابتدای هفته گذشته که قیمت دلار بین دو کانال ۵۲ و ۵۱ هزار تومانی رنج می‌زد، بالاخره به نیمه کانال ۵۱ هزار تومانی بازگشت و تا پایان هفته هم تقریبا ثابت بود. در پایان هفته هر دلار بازار آزاد حدود ۵۱ هزار و ۴۰۰ تومان به فروش رسید. به عبارتی با کاهش ریسک جنگ غزه در منطقه خاورمیانه بازارهای مالی به ویژه بازار ارز تا حدودی عقب‌نشینی کردند.

نگاهی به روند قیمت آهن آلات
قیمت میلگرد آجدار روز پنجشنبه نیز در کلیه مبادی فروش ثابت اعلام شد اما کاهش ۵۰ تا ۲۰۰ تومانی هم در چند کارخانه مشاهده شد.

قیمت میلگرد ۱۴ اصفهان با ۲۰۰ تومان کاهش در هر کیلو ۲۴.۴۰۰ تومان اعلام شد. قیمت میلگرد فایکو هم با ۵۰ تومان کاهش به ۲۲.۹۰۰ تومان رسید.

قیمت تیرآهن نیز در همه شرکت‌ها بدون تغییر عرضه شد؛ همچنین قیمت روز نبشی، قیمت ناودانی و سپری هم ثابت اعلام شدند.

قیمت ورق سیاه در چند کارخانه افزایش ۱۰۰ تومانی داشت اما در غالب شرکت‌ها ثابت اعلام شد قیمت انواع ورق سرد مانند ورق گالوانیزه، قیمت ورق رنگی، قیمت ورق استیل و ... نیز در کلیه مبادی فروش ثابت بود.

قیمت پروفیل ساختمانی، قیمت پروفیل صنعتی، قیمت پروفیل مبلی و سایر پروفیل‌ها نیز در کلیه شرکت‌ها با ثبات نسبی همراه بودند. قیمت لوله داربستی، قیمت لوله مانیسمان، قیمت لوله سبک و سایر لوله‌های درزدار و بدون درز هم ثبات اعلام شدند.

اوضاع بازار آهن و فولاد نسبتا آرام و رکودی است و متغیرهای تأثیرگذار بر قیمت آهن امروز ثابت است و بازار آهن در یک چرخه ثابتی گرفتار شده و به خواب زمستانی زودهنگامی فرورفته است. به عبارتی بازار آهن در نیمه اول فصل پاییز نه تنها رونقی نداشت بلکه با تشدید رکود هم مواجه بود.

اما به طور کلی عرضه محصولات بورسی و معاملات مقاطع بورسی و حتی قیمت‌های Cis در بازاری که به شدت راکد است و با مازاد عرضه مواجه بوده و درگیر مشکلات سمت تقاضا است، تأثیر خاصی نخواهد داشت.

این در حالی است که طبق گفته جهانگیر شکری کارشناس فولاد، احتمالا طی یک ماه آینده صنعت فولاد با قطعی گاز مواجه می‌شود که مطابق سال‌های گذشته افزایش قیمت آهن اسفنجی را در پی خواهد داشت.

وی معتقد است برای متعادل‌سازی قیمت آهن اسفنجی بهتر است صادرات آن محدود شود چرا که افزایش قیمت آهن اسفنجی به عنوان مواد اولیه، به افزایش قیمت سایر محصولات زنجیره فولاد منتهی خواهد شد.

وی با انتقاد از عملکرد بورس کالا گفت این سازمان به جای شفافیت در قیمتگذاری، به صورت دستوری قیمت‌گذاری می‌کند.

گزارش‌ها از بورس کالا حاکی است امروز یک میلیون و ۷۰۱ هزار و ۳۸۴ تن محصول فولادی عرضه می‌شود که از این میزان حدود ۸۰ هزار تن به شمش بلوم اختصاص دارد که هر کیلو از آن ۲۰ هزار و ۲۱۵ تومان در نظر گرفته شده است.

آهن اسفنجی نیز حدود ۹۷ هزار تن عرضه می‌شود که قیمت آن در هر کیلو ۱۱ هزار و ۲۳۸ تومان تعیین شده است.

براساس گزارش‌ها از ضرایب نرخ مقاطع فولادی مانند شمش و آهن اسفنجی و میلگرد از نیمه تابستان تا کنون حاکی است که در ماه مرداد نسبت قیمت آهن اسفنجی و شمش زیر ۶۰ درصد بود اما از اواخر تابستان این رقم به بیش از ۶۵ درصد افزایش یافت به طوری که در هفته گذشته در نزدیکی ۷۰ درصد قرار گرفت.

فاصله قیمتی شمش و میلگرد هم به بیش از ۱۱ درصد افزایش یافت و از ابتدای سال تاکنون بین ۸ تا ۱۵ درصد متغیر بوده است. به عبارتی فاصله قیمت میلگرد و قیمت شمش حدود ۱۲ تا ۱۳ درصد برآورد می‌شود درحالی که فاصله آهن اسفنجی و شمش کاهش یافته است؛ با این حساب به گفته تولیدکنندگان خصوصی، تولید شمش با این قیمت بیش از ۲ هزار تومان زیان‌ده خواهد بود.

کد خبر: ۲۵۴٬۸۵۹

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha