به گزارش بازار، مصطفی رجبی مشهدی اظهار داشت: هر ساله پس از یک دوره تولید حداکثری برق توسط واحدهای نیروگاهی در اوج بار تابستان، عملیات تعمیرات اساسی، بازدیدها و تعمیرات دوره ای واحدهای نیروگاهی بر اساس ساعت کارکرد معادل هر واحد، برنامه ریزی و انجام می شود.
وی ادامه داد: در تعمیرات واحدهای نیروگاهی نیاز به تعویض یا بازسازی برخی از قطعات است که عمدتا توسط شرکت های داخلی تامین و انجام می شود. تعمیرات اساسی نیازمند مهارت و کار تخصصی بوده که توسط کارشناسان و نیروهای داخلی انجام می شود.
مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران گفت: با کاهش مصرف برق و امکان خروج واحدهای نیروگاهی برای تعمیرات اساسی و دوره ای برنامه ریزی اجرای ۱۲۳ هزار مگاوات در بازه های مناسب تدوین شده است. همچنین ۱۰۹ هزار مگاوات تعمیرات نیروگاه های حرارتی شامل سیکل ترکیبی، بخار، گازی و هزار مگاوت نیروگاه اتمی و ۱۳ هزار مگاوات برقابی داریم که برنامه زمان بندی آن به گونه ای تنظیم شده که در ۱۵ اردیبهشت و قبل از شروع تابستان ۱۴۰۳ به اتمام برسد.
وی با بیان اینکه تاکنون حدود ۳۵ هزار مگاوات از این تعمیرات در حال انجام بوده و یا خاتمه یافته است، گفت: با توجه به ظرفیت نامی نیروگاه های کشور که ۹۲ هزار مگاوات است، برخی از نیروگاه ها در این دوره یعنی از ابتدای مهر تا نیمه اردیبهشت بیش از یک نوبت نیاز به بازدید یا تعمیرات اساسی یا تعمیرات دوره ای دارند.
سخنگوی صنعت برق افزود: از ۱۳ هزار و ۷۸۲ مگاوات واحدهای برقابی تعمیرات چهار هزار و ۶۹۴ مگاوات آن به اتمام رسیده و در کل از ۱۲۳ هزار مگاوات نیروگاه های حرارتی ۳۴ هزار و ۵۰۰ مگاوات از واحدها تعمیراتشان در حال انجام بوده یا به اتمام رسیده است. از ابتدای شروع فصل تعمیرات نیروگاهی و در ماه های مهر و آبان پیشرفت تعمیرات نیروگاه های کشور حدود ۳۰ درصد بوده که شروع رضایت بخشی برای تعمیرات واحدهای نیروگاهی است.
نظر شما