۱۶ آبان ۱۴۰۲ - ۱۶:۱۳
وضعیت بارش‌ها در حوضه‌های آبریز کشور طی ۲ هفته اخیر

وضعیت بارش‌ها در حوضه‌های آبریز کشور طی ۲ هفته اخیر

گرچه پیش‌بینی‌ها نشان از بهبود بارش‌ها در حوضه‌های آبریز کشور دارد، اما میزان بارش‌ها در کشور متفاوت است.

به گزارش بازار، سال آبی جدید (ابتدای مهر ۱۴۰۲ تا پایان شهریور ۱۴۰۳) در حالی ۴۶ روز ابتدایی خود را پشت سر گذاشت که میزان متوسط بارش‌های کشور به ۱۲ میلیمتر رسیده است که این میزان بارش در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رشد ۳۹ درصدی داشته است.

«علی‌اکبر محرابیان» و زیر نیرو نیز روزهای اخیر در باره وضعیت حوضه‌های آبریز کشور اعلام کرد: طبق شاخص‌های استانداردهای بین‌المللی، تقریباً همه حوضه‌های آبریز کشور بر اساس بارش‌های ۳۶ماهه گذشته، در شرایط بسیار خشک یا خشک قرار دارند.

وی بیان کرد: در این ۳۶ ماه در برخی از حوضه‌های آبریز کشور، شرایط خشکسالی بسیار شدید و در برخی خشکسالی نسبتاً بالا بوده است و چنانچه این مدت را با سنوات گذشته مقایسه کنیم؛ تقریباً در ۱۰ ها سال گذشته، چنین شرایطی به‌صورت عمومی تجربه نشده است.

فیروز قاسم‌زاده سخنگوی صنعت آب درباره تنش آبی در کشور خاطرنشان کرد: از ۶ حوضه اصلی آبریز کشور، چهار حوضه دارای تنش بوده و فقط ۲ حوضه بدون تنش است.

وی اثر تغییر اقلیم بر منابع آبی کشور را جدی توصیف کرد و گفت: افزایش فراوانی وقایع حدی و تغییر الگوی بارش‌ها ناشی از تغییرات اقلیمی است.

اکنون گزارش منتشر شده از سوی مؤسسه تحقیقات آب وزارت نیرو درباره وضعیت بارشی حوضه‌های آبریز بیانگر آن است که روند متفاوتی بر بارش‌ها حاکم است و در هفته جاری وقوع بارش در مناطق شمالی، مرکز، شرق و جنوب شرق کشور پیش‌بینی می‌شود.

چشم‌انداز بارش پیش‌بینی‌شده برای هفته آینده نیز وقوع بارش برای برخی از مناطق شمال و غرب کشور مورد انتظار است.

بر اساس پیش‌بینی‌ها، هفته جاری حوضه آبریز دریای خزر پربارش‌ترین حوضه است، وضعیت بارش در حوضه آبریز دریاچه ارومیه چندان مناسب نیست؛ همچنین هفته آینده حوضه آبریز فلات مرکزی در حالی پر بارش خواهد بود که میزان بارش‌های حوضه آبریز مرزی شرق بسیار اندک خواهد بود.

بر اساس این گزارش، حوضه آبریز دریای خزر این هفته بیشینه بارش ۵۱.۸ میلیمتری و متوسط محدوده ۷.۳ میلیمتری خواهد داشت و حوضه آبریز فلات مرکزی بیشینه بارش ۳۸.۵ میلیمتر و متوسط محدوده ۲.۴ میلیمتری دارد.

حوضه آبریز مرزی شرق هم این هفته بیشینه بارش ۲۰.۸ میلیمتر و متوسط محدوده ۴.۵ میلی‌متر دارد و برای حوضه آبریز خلیج‌فارس و دریای عمان پیش‌بینی بارش ۱۸.۵ میلیمتری و متوسط محدوده یک میلیمتری دیده شده است.

حوضه آبریز قره‌قوم هم بیشینه بارش ۶.۷ میلیمتری و متوسط محدوده ۱.۲ میلیمتری و حوضه آبریز دریاچه ارومیه نیز بیشینه بارش ۴.۴ میلیمتری با متوسط بارش دو دهم میلیمتری دارد؛ همچنین این هفته از ۳۰ حوضه آبریز درجه‌دو کشور یک حوضه بدون بارش است.

بارش‌ها در هفته آینده چگونه است؟
بر اساس این گزارش، در هفته منتهی به ۲۶ آبان (هفته آینده) همه حوضه اصلی آبریز کشور دارای بارش‌های متفاوتی خواهند بود.

پیش‌بینی می‌شود حوضه آبریز فلات مرکزی در هفته منتهی به ۲۶ آبان با بیشینه بارش ۳۳.۱ میلیمتری و متوسط محدوده هشت دهم میلی‌متری پربارش‌ترین حوضه آبریز باشد.

برای حوضه آبریز خلیج‌فارس و دریای عمان نیز در هفته منتهی به ۲۶ آبان بیشینه بارش ۳۱.۷ میلیمتری و متوسط بارش ۱.۲ میلیمتری پیش‌بینی می‌شود. پیش‌بینی می‌شود حوضه آبریز دریای خزر در هفته منتهی به ۲۶ آبان بیشینه بارش ۲۴.۷ میلیمتری و متوسط محدوده ۳ میلیمتری را داشته باشد.

بر اساس پیش‌بینی‌ها حوضه آبریز دریاچه ارومیه در هفته آینده بیشینه بارش ۱۰.۷ میلیمتری با متوسط بارش ۱.۸ میلی‌متر خواهد داشت. حوضه آبریز قره قوم هم بیشینه بارش ۵.۳ میلیمتری با متوسط محدوده هفت دهم میلیمتری را تجربه خواهد کرد.

حوضه آبریز مرزی شرق هم دارای بیشینه بارش یک‌دهم میلیمتری و متوسط محدوده بارش صفر میلی‌متری خواهد بود. همچنین هفت حوضه آبریز درجه ۲ در هفته آینده بدون بارش خواهند بود.

کد خبر: ۲۵۴٬۱۲۶

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha