۱ تیر ۱۳۹۹ - ۱۴:۱۹
اختصاص۴۰ میلیارد متر مکعب آب برای کشاورزی
معاون آب و آبفای وزارت نیرو اعلام کرد

اختصاص۴۰ میلیارد متر مکعب آب برای کشاورزی

تقی زاده خامسی، معاون آب و آبفای وزارت نیرو گفت: امسال حدود ۴۰ میلیارد متر مکعب آب در مخازن سدها ذخیره سازی شده که پاسخگوی افزایش ۲۰ درصدی تولیدات کشاورزی خواهد بود.

به گزارش بازار به نقل از صداوسیما، قاسم تقی زاده خامسی در نشست خبری گفت: اگر چه بارندگی امسال ۸ درصد در مقایسه با سال گذشته کمتر بود، اما با مدیریت انجام شده، توانستیم حدود ۴۰ میلیارد متر مکعب را در مخازن ذخیره سازی کنیم از این رو در حال برنامه ریزی هستیم تا استان‌ها بتوانند از این منابع آبی بیشتر استفاده کنند.

وی با اشاره به سفر هیئت عالی رتبه افغانستان به ایران گفت: تعدادی از این هیئت که امروز به ایران می‌آید مسئولانی از وزارت خانه آب و برق افغانستان هستند که ما در جلسات امروز خود با آن‌ها درباره هیرمند و نقاط مشترکی که داریم صحبت خواهیم کرد.

تقی زاده خامسی با ابراز امیدواری در رسیدن به تفاهم‌های خوب با هیئت افغانستانی افزود: در جلسات اخیری که با هیئت افغانستانی داشتیم برای نخستین بار توانستیم تفاهم‌های خوبی به ویژه درباره محیط زیست و نقشه برداری‌هایی که باید انجام دهیم داشته باشیم که امروز ادامه آن را پیگیری خواهیم کرد.

وی درباره آخرین وضع آبرسانی به بخش غیزانیه خوزستان گفت: طرح آبرسانی به این بخش را در سه مرحله تعریف کردیم که هر ماه یک مرحله آن به نتیجه خواهد رسید از این رو خرداد امسال این طرح برای ۳۷ روستا نتیجه داد و در تیر، مرداد و نیمه شهریور هم همه مراحل طرح با سرمایه گذاری ۱۹۰ میلیارد تومان تکمیل خواهد شد.

معاون آب و آبفای وزارت نیرو درباره شدت مصرف آب در کشور افزود: در اوایل شیوع ویروس کرونا تا ۴۰ درصد افزایش مصرف داشتیم که خوشبختانه مردم توجه و همکاری کردند و این مصرف کاهش یافت.

تقی زاده خامسی اضافه کرد: در دو تا سه هفته اخیر که هوا گرمتر شده به ویژه در تهران، مصرف آب ۱۵ تا ۲۰ درصد افزایش یافته است و از آن جا که جمعیت تهران بالاست این افزایش به عدد قابل توجه ۱۵ هزار متر مکعب می‌رسد که برابر مصرف آب چند شهر بزرگ است.

خامسی با بیان این که همچنان از مردم درخواست همکاری و کاهش مصرف آب را داریم گفت: این همکاری مردم موجب می‌شود دیگر همشهریان دچار مشکل کمبود یا قطعی آب نشوند، زیرا وقتی مصرف آب بالا می‌رود افت فشار در شبکه ایجاد و موجب می‌شود به نقاط بالادست آب کمتری برسد.

وی ادامه داد: براساس یافته‌های کارشناسی، حدود ۲۰ درصد پرت در شبکه انتقال آب داریم که مربوط به شبکه‌های قدیمی و فرسوده است از این رو یا باید این شبکه‌ها را تامین کنیم یا شبکه‌های جدید احداث کنیم.

معاون وزیر نیرو گفت: برنامه ریزی کردیم تا سالانه ۲ درصد پرت در شبکه را کاهش دهیم که این موضوع در حال انجام است، اما شدت فرسودگی گاهی سریعتر از ۲ درصد کاهش پرت در شبکه، پیش می‌رود.

کد خبر: ۲۵٬۲۹۴

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha