۱ تیر ۱۳۹۹ - ۱۱:۴۸
سامانه هوشمند نظارت بر توزیع نهاده‌های دامی راه‌اندازی می‌شود
وزیر جهاد کشاورزی:

سامانه هوشمند نظارت بر توزیع نهاده‌های دامی راه‌اندازی می‌شود

خاوازی، وزیر جهاد کشاورزی گفت: از مهرماه الگوی کشت تولیدی ابلاغ شده و الزامات قانونی آن را با کمک ۳ قوه تعیین خواهیم کرد.

به گزارش بازار به نقل از خانه ملت، کاظم خاوازی در نشست علنی امروز (یکشنبه، اول تیرماه) مجلس شورای اسلامی در بخش دوم سخنان خود و در پاسخ به سوالات نمایندگان با بیان اینکه الگوی کشت دو لایه دارد، گفت: لایه اول فنی است و بر اساس آن تشخیص می دهیم که چه محصولی کاشته شود تا کمترین افت عملکرد در آن زمینه وجود داشته باشد و از نظر فنی در این مورد اقدامات بسیار جامع و کاملی انجام شده است.

وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: نکته مهم در این میان بحث سیاست‌گذاری و الزامات قانونی این کار است که از رئیس مجلس، نمایندگان و دولت می‌خواهیم تا در این مورد به ما کمک کنند تا کشاورزان میان گیاهان پرقیمت و استراتژیک به سمت کشت گیاهان پرقیمت نروند.

وی تصریح کرد: ما برای این کار از مهرماه یک برنامه الگوی کشت تولیدی را ابلاغ خواهیم کرد و بقیه الزامات قانونی آن را هم با کمک ۳ قوه تعیین کرده و برای اولین بارو آخرین بار الگوی کشت در کشور انجام خواهد شد.

خاوازی با اشاره به اینکه تمام خسارات کشاورزان رصد و به وزیر کشور ارائه شده است، گفت: ما در حد وسع خود بیمه پایه را در نظر گرفته‌ایم تا بعد از ضرر و زیان وارده به کشاورز بتوانیم به وی کمک کنیم. همچنین در بحث خرید و قیمت تضمینی محصولات کشاورزی هم به شدت پیگیر هستیم، خرید توسط وزارت صنعت و معدن انجام می‌شود و ما در این مورد با سازمان برنامه و بودجه کاملاً هماهنگ هستیم و قیمت‌های جدید را با کمک کشاورزان بعد از تعیین تقدیم سازمان برنامه و بودجه می‌کنیم.

عضو کابینه دولت دوازدهم درباره بحث نهاده‌های دامی و طیور در کشور هم گفت: صنعت دام و طیور در کشور در حقیقت یک صنعت مونتاژ است، این صنعت با توجه به رشد ۳ سال اخیر در کشور در زمینه شیر و گوشت و مرغ عملا میزان مصرف خوراک دامی را افزایش داده و از ۶.۵ میلیون تن دانه ذرت به نیاز ۹.۵ تن امروز رسیده‌ایم، ۴.۲ میلیون تن کنجاله سویا و حدود ۶.۵ میلیون تن جو غیر از ۸۰ میلیون تنی  که علوفه در اختیار صنعت خوراک دام و طیور قرار می‌دهیم بنابراین فشار بسیاری بر روی کشور با توجه به وضع تحریم‌ها وجود دارد.

وزیر جهاد کشاورزی افزود: البته تنها توزیع نهاده‌های دامی در اختیار این وزارتخانه است، ثبت، سفارش و تنظیم آن در اختیار وزیر صنعت و معدن است که وی هم به شدت پیگیر این موضوع است و حتی در یک مرحله بانک مرکزی آنقدر پیگیری کرده که در جایی نهاده‌های دامی را به واردات دارو ترجیح داده است و آن را در اختیار ما قرار داد.

وی با اشاره به برنامه‌های خود در بحث تنظیم توزیع نهاده‌های دامی بیان کرد: اجرای برنامه کامل "مرغ سایز" در کشور است که در صورت اجرای این برنامه، وزن لاشه متعادل می شود و بخش زیادی از خوراک دام کاهش پیدا می‌کند و اجرای این برنامه‌ها از طریق کارخانجات تولید خوراک دام‌ها و زنجیره‌ها تأمین می‌شود.

خاوازی تصریح کرد: یکی از مشکلات کشاورزی ما بحث زنجیره‌ها است، زنجیره‌ها در کشور توسعه پیدا نکرده یعنی تمام کالاهایی که در مزرعه تولید می‌شود بدون واسطه و تنظیم در اختیار بازار قرار می‌گیرد که این موضوع در هیچ‌ کجای دنیا وجود ندارد بنابراین یکی از برنامه‌های ما پیگیری این موضوع به صورت جدی است که در این راستا سامانه هوشمندی را طراحی کرده‌ایم تا توزیع نهاده‌های دامی را به شدت رصد کند.

عضو کابینه دولت دوازدهم با اشاره به مشکلات حوزه ابریشم‌بافی هم اظهار کرد: کرم ابریشم یکی از بخش‌های مهم در کشور ما بوده و رشد آن در سال گذشته حدود ۸۵ درصد بوده است، ۲۵ هزار جعبه نوغان در اختیار کشاورزان قرار داده‌ایم که امروز به ۴۶ هزار و ۹۰۰ جعبه رسیده است.

وزیر جهاد کشاورزی در خصوص آبخیزداری در کشور گفت: در سال ۹۷، ۶۷۳ هزار هکتار و در سال ۹۸، یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار بر اساس بودجه در اختیار این وزارتخانه قرار گرفته برای عملیات آبخیزداری اقدام شده است و امسال هم علیرغم همه کاهش اعتبار یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار برنامه آبخیزداری داریم.

وی گفت: درخصوص نکته ای که آقای مصری مطرح کرد؛ ما کارگروهی را گذاشته ایم و تمام دستورالعمل ها را صادر می کنیم و در تمام مسائلی که یک شخص می تواند امضای طلایی داشته باشد، این موضوع را قطع می کنیم تا یک محیط سالم و روان برای بهره برداران ایجاد کنیم.

وزیر جهاده کشاورزی تصریح کرد: در موضوع مراتع و چرا، حتی ما در اوایل فروردین ماه که وضعیت خوب بود، در جاهایی که حتی مشکل وجود داشت ما اجازه دادیم که دام ها وارد مراتع شده و از آنها استفاده کنند. با این که ممیزی داریم، ۱۵ میلیون هکتار مرتع در اختیار گرفته است و به صورت طرح می توان برای افراد فعال در بخش مرتع و دام استفاده کرد.

این عضو کابینه دولت دوازدهم افزود: برای دام سبک با توجه به تبصره ۱۸ تاکنون عمدتاً به سمت توسعه گلخانه ها بوده است. برنامه های که ما برای این کار داریم این است که به دام های سبک و کوچک و مشاغل کوچک توجه کنیم و ان شاءلله وضعیت خوبی را خواهند داشت.

وی گفت: با همکاری هایی که با سازمان ثبت اسناد داشتیم و طرح کاداستر، ما این مشکل تاریخی کشاورزان را تا آخر امسال حل می کنیم و ان شاءلله کشاورزان از ما راضی باشند.

وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: در بخش تامین نهاده ها جای نگرانی نیست. تقریباً ۸۰ درصد تولید کود، رشد داشته است و ان شاءلله در زمینه کودهای فسفاته هم خودکفا می شویم.

کد خبر: ۲۵٬۲۲۵

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha