به گزارش بازار به نقل از آهن پرایس، بازار مقاطع فولادی در نخستین روز هفته در کلیه حوزهها غالبا ثابت و آرام گزارش شد اما قیمت روز آهن در برخی از مبادی فروش با کاهش نسبی همراه بود.
قیمت دلار هم کماکان روند کاهشی داشت و تا پایان روز شنبه به مرز کانال ۵۲ هزار تومان نزدیک شد؛ به این صورت که هر دلار بازار آزاد در پایان روز ۵۰ هزار و ۲۰۰ تومان مبادله شد.
بررسی اوضاع بازار آهن داخلی
به دنبال اصلاح و کاهش قیمت آهن آلات روز شنبه قیمت میلگرد آجدار در غالب مبادی فروش ثابت اعلام شد اما کاهش ۱۰۰ تا ۲۰۰ تومانی در برخی از کارخانهها مشاهده شد. قیمت میلگرد ۱۴ اصفهان ثابت بود و هر کیلو از آن حدود ۲۵.۱۵۰ تومان به فروش رسید؛ همچنین قیمت میلگرد میانه با ۱۰۰ تومان کاهش حدود ۲۳.۴۰۰ تومان اعلام شد.
قیمت تیرآهن شاخهای نیز در غالب مبادی فروش عمدتا ثابت اعلام شد اما قیمت تیرآهن ۱۴ اصفهان در هر شاخه حدود ۵۰ هزار تومان افزایش داشت و در برخی سایزها ۵۰ هزار تومان کاهش داشت؛ قیمت تیرآهن ماهان هم در هر شاخه با افزایش صد هزار تومانی همراه بود.
قیمت ورق نازک ۲ میلیمتر و قیمت قوطی آهن همچنان در برابر کاهش قیمت مقاومت دارند و روز گذشته در غالب مبادی فروش ثابت اعلام شدند اما کم و بیش در برخی مبادی با تخفیفات جزئی عرضه میشوند.
به این صورت که قیمت ورق سیاه مبارکه و کاویان در برخی ضخامتها افزایشی بودند اما ورق آهن قطعات با کاهش قیمت همراه بود و سایر کارخانهها نیز ثابت اعلام شدند. قیمت ورق گالوانیزه، قیمت ورق استیل و قیمت ورق گالوانیزه رنگی هم در کلیه مبادی فروش ثابت اعلام شدند.
قیمت روز پروفیل در کلیه مبادی فروش ثابت اعلام شد و قیمت قوطی پروفیل ۲ میلیمتر مبارکه در محدوده ۳۷.۵۰۰ تا ۳۸.۰۰۰ تومان گزارش شد. قیمت لوله مانیسمان، قیمت لوله داربستی، قیمت لوله مبلی و انواع لولههای درزدار و بدون درز در غالب شرکتها ثبات داشتند. قیمت روز نبشی و قیمت روز ناودانی نیز در همه مبادی فروش بدون تغییر عرضه شدند.
آنطور که نوسانات قیمت آهن آلات و اوضاع بازار آهن برمیآید روند معاملات تقریبا متوقف شده و بازار گویی نیمه تعطیل است و به عبارتی بازار آهن عاری از تقاضا است. رکود و سکون حاکم بر بازار آهن که با شروع فصل سرما تشدید شده، به کلافگی و بلاتکلیفی فعالان این حوزه منجر شده است.
عرضههای فولادی بورس کالا
گزارشها از بورس کالا نیز حاکی است که عرضه آهن اسنفجی روز شنبه به طور کامل معامله شد اما قیمت این محصول با کاهش ۹.۹ درصدی مواجه شد.
به نظر میرسد افزایش حجم عرضه آهن اسفنجی در کنار محدودیتهای اعمال شده از سوی بورس کالا برای خریداران از جمله افزایش پیش پرداخت به ۲۵ درصد، از مهمترین دلایل کاهش قیمت آهن اسفنجی در معاملات دیروز بود.
در همین راستا حدود ۱۵۱ هزار تن آهن اسفنجی در بورس عرضه شد که با ثبت تقاضای ۱.۲ درصد، به طور کامل این محصول به فروش رسید و قیمت آن نیز در هر کیلو ۱۱.۶۵۷ تومان برآورد شد.
در همین حال از ۲۱ هزار و ۸۱۰ تن شمش بلوم هم حدود هزار و ۱۲۵ تن آن معامله شد که معادل ۵ درصد از کل این محصول برآورد شد. قیمت شمش بلوم در هر کیلو ۱۹.۲۸۰ تومان برآورد شد که با کاهش ۶.۳ درصد همراه بود.
همچنین حدود هزار و ۵۴۰ تن از میلگرد ساده عرضه شده به فروش رسید. قیمت میلگرد ساده صنعتی در هر کیلو ۲۷ هزار تومان اعلام شد بیانگر کاهش ۴.۲ درصد قیمت این محصول است.
امروز نیز حدود ۲۰ هزار تن آهن اسفنجی بریکت در بورس عرضه میشود که قیمت هر کیلو از آن ۱۲ هزار و ۴۸۲ تومان در نظر گرفته شده است.
اخبار مربوط به بورس کالا حاکی است که بازگشت عرضه محصولات به بورس کالا از سوی وزارت بازرگانی مورد توجه قرار گرفته است. متخصصان فولادی از عدم عرضه محصول کنسانتره در بورس کالا اطلاع داشتند اما با ایجاد فشار از طرف مقامات وزارت صمت برای عرضه تمام محصولات در بورس کالا، این محصول نیز به بازار بازگشت.
همچنین، بورس کالا تصمیم به حذف معاملات اعتباری گرفت. این اقدام به معنای تعیین یک محدوده قیمتی برای معاملات بود که نشاندهنده نگرانیها در خصوص افزایش نوسانات قیمتی در بازار است.
در کل، این تصمیمگیریها نشاندهنده تلاشها برای کنترل وضعیت بازار و قیمتها توسط مقامات وزارت بازرگانی و بورس کالا است. در عین حال، تولیدکنندگان فولاد نیز با مشکلاتی همچون محدودیتهای صادراتی و وضعیت کوپنی آهن اسفنجی روبهرو هستند. این وضعیت به نیاز به بازنگری قدرتمند در صنعت فولاد اشاره میکند.
نظر شما