تکنولوژی صنعت سنگ ایران صد پله عقب تر از جهان
تحلیل گر بازارهای جهانی سنگ مطرح کرد؛

تکنولوژی صنعت سنگ ایران صد پله عقب تر از جهان

مشکلی که درحال حاضر در صنعت سنگ ایران وجود دارد این است که در زمینه تکنولوژی های به روز دنیا ۱۰۰ پله از سطح جهانی عقب تر مانده و نتوانسته هم طراز با سایر کشورها پیشرفت کند.

بهنازصفری؛ بازار: عمده ترین مشکلی که درحال حاضر صنعت سنگ ایران با آن مواجه است، عقب بودن در زمینه تکنولوژی های به روز دنیاست. زیرا با ورود دستگاه های جدید و استفاده از آنها در بسیاری از کشورها، چیزی حدود ۲۰ هزار متر مربع سنگ تولید می شود. درحالی که کارخانه های ایرانی روزی ۲۰۰ تا ۳۰۰ متر سنگ تولید می کنند. یعنی آنها ۱۰۰ برابر بیشتر از ایران تولید سنگ دارند. بنابراین ما صد پله در زمینه تکنولوژی از کشورهای پیشرفته دنیا عقب هستیم که این میزان بسیار قابل توجه و قابل تامل است.

این درحالی است که بیش از ۱۵ سال است که هیچ کدام از تجهیزات و ماشین آلات نسل جدید در حوزه فرآوری سنگ وارد کشورمان نشده است، که این موضوع بسیار چالش برانگیزی است. اما تفاوت ما با سایر کشورها این است که در بسیاری از کشورها دولت و بانک ها به تولید کنندگان در واردات تجهیزات جدید کمک می کنند.

درواقع تولید کنندگان تنها ۲۰ درصد از هزینه واردات دستگاه های جدید را پرداخت می کنند و بقیه هزینه را دولت و بانک ها پرداخت می کنند. در نتیجه تولید کننده دستگاه را وارد می کند و پس از این که در حوزه کاری به رونق رسید به صورت اقساطی مابقی هزینه را به دولت یا بانک باز می گرداند. این در صورتی است که در ایران هیچ بانکی به صنعت کار وام نمی دهد و دولت هم هیچ حمایتی از بخش های دولتی و صنعتی کشور ندارد.

صنعت سنگ ایران صد سال عقب مانده است

سیامک حاج سیدجوادی، تحلیل گر بازارهای جهانی سنگ در خصوص فرآوری سنگ به بازار گفت: عمده ترین مشکلی که درحال حاضر در بخش فرآوری سنگ ایران وجود دارد، این است که متاسفانه سال هاست نتوانسته ایم از تجهیزات مدرن دنیا برای فرآوری سنگ استفاده کنیم. زیرا در این رابطه کاستی های فراوانی وجود دارد، که اگر این مشکلات برطرف نشود، شاهد پیشرفت چشمگیر در زمینه فرآوری سنگ نخواهیم بود.

وی در پاسخ به این سوال که در بخش فرآوری سنگ تاکنون چه عملکردی داشته ایم پاسخ داد: متاسفانه در بخش فرآوری سنگ بسیار عقب هستیم. درواقع در زمینه تکنولوژی و ماشین آلات به نسبت بسیاری از کشورهای جهان بسیار عقب مانده ایم. زیرا ماشین آلات در ایران بسیار قدیمی هستند. در دنیا کارخانه های نسل جدید فرآوری، به بازار آمده اند که در ایران چنین تکنولوژی های هنوز وجود ندارد. درواقع نتوانسته ایم از چنین فرصت هایی در کشورمان استفاده کنیم و سطح کارخانه های فرآوری را ارتقا دهیم.

در تکنولوژی جدید چیزی حدود ۲۰ هزار متر مربع سنگ تولید می کنند، درحالی که کارخانه های ایرانی روزی ۲۰۰ تا ۳۰۰ متر تولید سنگ دارند، یعنی آنها ۱۰۰ برابر بیشتر از ایران می توانند در زمینه تولید سنگ فعالیت داشته باشند

تحلیلگر بازارهای جهانی سنگ خاطرنشان کرد:در تکنولوژی جدید چیزی حدود ۲۰ هزار متر مربع سنگ تولید می کنند، درحالی که کارخانه های ایرانی روزی ۲۰۰ تا ۳۰۰ متر تولید سنگ دارند، یعنی آنها ۱۰۰ برابر بیشتر از ایران می توانند در زمینه تولید سنگ فعالیت داشته باشند. بنابراین ما صد پله در زمینه تکنولوژی از کشورهای پیشرفته دنیا عقب هستیم، که این میزان بسیار قابل توجه و قابل تامل است، زیرا اگر همین حالا هم اقدام به تهیه تکنولوژی های جدید کنیم، سال ها طول می کشد تا به ظرفیت های تولیدی سایر کشورها برسیم.

جوادی تاکید کرد: درحال حاضر کشور اسپانیا ۴ و نیم میلیون تن تولید سنگ دارد که ۲۰۰ کارخانه هم فرآوری سنگ را در این کشور انجام می دهند. این درحالی است که ایران با ۸ میلیون تن تولید ۵ هزار کارخانه فرآوری سنگ دارد. این مقایسه از نظر ظرفیت دو کشور است. از نظر کیفیت هم به همین صورت است. در ایران از نظر وجود سنگ های متنوع و با کیفیت پتانسیل های بسیار خوبی وجود دارد.

کارشناس صنعت سنگ اظهار کرد:نسل جدید تولید سنگ در جهان بسیار تغییر کرده اند. زیرا تکنولوژی های فراوانی روی کار آمده است که به میزان بسیار زیادی می توان تولید انجام دهند و

کیفیت های خوبی هم داشته باشند. در واقع در سایر کشورهای جهان، میزان فرآوری، نوع فرآوری و عملیات فرآوری کاملا تغییر کرده است.

کارشناس صنعت سنگ در خصوص واردات تکنولوژی های جدید در حوزه فرآوری سنگ پاسخ داد: متاسفانه هنوز هم موفق نشده ایم دستگاه های جدید فرآوری را وارد کشور کنیم. البته یک مرحله واردات تکنولوژی در زمان ریاست جمهوری آقای خاتمی داشتیم. البته آن زمان هم مشکلات خاصی زمان خودش را داشت، از جمله این که دستگاه ها با قیمت های بسیار بالا و به صورت غیر کارشناسانه وارد کشور شد.

جوادی خاطر نشان کرد: متاسفانه تجهیزات را افرادی وارد کشور کردند که اصلا در این صنعت فعالیت نداشته و آگاهی لازم از نوع و کیفیت دستگاه ها نداشتند. طوری که هنوز هم بعد از گذشت سال ها بسیاری از واردات این دستگاه ها هنوز مورد استفاده قرار نگرفته و در انبارها خاک می خورند.

به گفته وی؛ تمام این مشکلات به خاطر این است که از کارشناسان و افراد آگاه برای واردات تجهیزات استفاده نکرده اند تا از نظرات آنها استفاده کنند. برای همین با وجود پرداخت هزینه های بسیار بالایی که این تجهیزات داشته است مورد استفاده قرار نگرفتند. این نشان دهنده ضعف مدیریتی است که در کشور با آن روبه رو هستیم.

بیش از ۱۵ سال است که هیچ کدام از تجهیزات و ماشین آلات نسل جدید در حوزه فرآوری سنگ وارد کشورمان نشده است. البته شاید بسیار به ندرت وارد شده باشد، اما در مقیاس مورد نیاز تکنولوژی وارد کشور نشده و در این زمینه کاستی های فراوانی وجود دارد

جوادی ادامه داد: بیش از ۱۵ سال است که هیچ کدام از تجهیزات و ماشین آلات نسل جدید در حوزه فرآوری سنگ وارد کشورمان نشده است. البته شاید بسیار به ندرت وارد شده باشد، اما در مقیاس مورد نیاز تکنولوژی وارد کشور نشده و در این زمینه کاستی های فراوانی وجود دارد.

تحلیلگر بازارهای جهانی سنگ افزود: قیمت ماشین آلات بسیار بالاست، طوری که اگر بخواهیم یک خط وارد کشور کنیم، باید حدود ۴ تا ۵ میلیون یورو هزینه شود. این میزان حدود ۲۵۰ میلیارد تومان می شود که رقم بسیار بالایی است. بنابراین هر تولید کننده ای توان واردات چنین دستگاه هایی را ندارد. درواقع اصلا تامین ارز چنین مبالغ سنگینی باید از کجا صورت پذیرد؟

کارشناس صنعت سنگ گفت: در کشورهای دیگر خود دولت و بانک ها در این زمینه ها سرمایه گذاری انجام می دهند. کشوری مثل ترکیه فقط ۲۰ درصد از هزینه تامین ماشین آلات و تجهیزات به روز دنیا را تولید کنندگان پرداخت می کنند، مابقی هزینه های واردات را دولت و بانک ها تامین می کنند و سپس به صورت بلند مدت و اقساطی پول را برمی گردانند. این درحالی است که چندسالی هم به تولید کننده استراحت می دهند تا کارهایشان رونق بگیرد، سپس شروع به پرداخت اقساط خود کنند.

واحدهای صنعتی کشورمان برای نقدینگی چرخش مالی شان همچنان مشکل دارند. زیرا دولت و بانک ها هیچ گونه حمایتی از صنف تولیدی و صنعتی کشور ندارد. تقریبا هیچ بانکی به بخش صنعتی کشور وام نمی دهد و این یکی از بزرگترین مشکلاتی است که متاسفانه بخش های تولیدی کشور با آن مواجه هستند

وی افزود:واحدهای صنعتی کشورمان برای نقدینگی چرخش مالی شان همچنان مشکل دارند. زیرا دولت و بانک ها هیچ گونه حمایتی از صنف تولیدی و صنعتی کشور ندارد. تقریبا هیچ بانکی به بخش صنعتی کشور وام نمی دهد و این یکی از بزرگترین مشکلاتی است که متاسفانه بخش های تولیدی کشور با آن مواجه هستند.

جوادی تاکید کرد: بنده به شخصه به این صنعت امیدوارم و باید مشکلات این بخش صنعتی کشور حل شود. زیرا ما هم از پتانسیل های معدنی و سنگ های با کیفیت در ایران برخوردار هستیم. هم این که نیروی جوان متخصص داریم که باید با این افراد کمک کنیم و از تخصص های خوب کشور استفاده نماییم. زیرا هرچه از امکانات کشور استفاده بیشتری داشته باشیم، به همان نسبت

می توانیم بهره وری را بالا ببریم.

تحلیلگر بازارهای جهانی سنگ تاکید کرد: عمده ترین مشکلی که در کشور ما وجود دارد، ضعف مدیریتی است، که قبل از هر چیزی باید این ضعف در کشورمان برطرف شود. در انجیوها و سیستم اتاق بازرگانی همچنین در بخش مدیریت های دولتی مشکلات فراوانی وجود دارد. تا زمانی که ضعف مدیریتی ارگان های بزرگ کشور برطرف نشود و نتوانند تصمیمات درستی اتخاذ کنند، نمی توان توقع داشت بخش های صنعتی و تولیدی کشور مشکلاتشان برطرف شود و در شرایط خوب اقتصادی قرار بگیرند.

به گفته وی؛ صنعت سنگ مثل سایر صنایع تولیدی کشور نیازمند حمایت های دولتی در زمینه تامین مالی دستگاه های جدید و گردش مالی است. زیرا تا زمانی که صنعت کاران و تولید کنندگان از حمایت های دولتی و حمایت بانک های بزرگ کشور بهره مند نباشند، نمی توانیم به ارزآوری خوبی در بخش صنایع کشور برسیم.

کد خبر: ۲۵۰٬۴۳۴

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 4
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • علیرضا IR ۱۹:۱۲ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۹
      1 0
      بله عزیزم هنوزم بگوید که تحریم ها هیچ تأثیری نداشته
    • IR ۰۰:۰۹ - ۱۴۰۲/۰۷/۳۰
      0 0
      بانک ها بجای وام ریالی وام ارزی دهند با سود کمتر مثل تمام دنیا مثال امروز دلار ۵۰ هزار تومان است کسی که وام میگیرد به نرخ روز دلار تسویه با سود جهانی در این صورت هیچ کس ضرر نخواهد کرد چون وام گیرنده سرمایه گذاری کرده دستگاه خریده است . و دستگاه پول روز دارد
    • میثم US ۱۲:۵۶ - ۱۴۰۲/۰۷/۳۰
      0 0
      همین سایت خوبتون میگم بنده در زمینه اتوماسیون صنعتی و راه اندازی سیستم های صنعتی مختلف و دیجیتال و رباتیک کردن اونها کار میکنم حاظرم در عرض چند سال تولید سنگ رو در کشور به صد برابر چیزی که الان در اون قرار داریم برسونم
    • مهرداد IR ۲۰:۱۱ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۴
      0 0
      جناب آقای سیامک حاج سید جوادی بنده به عنوان یکی از کوچکترین صنعت گران ایرانی بر خود واجب میدانم چند نکته را به شما متذکر شوم. تکنولوژی ماشین‌آلات تولید داخل با ماشینالات ایتالیایی تفاوت چندانی ندارد و حداقل به اندازه ایی که شما اغراق می‌نمایید نیست و شما عدم به روز رسانی کارخانجات سنگبری را که ناشی از عدم سرمایه گذاری در خرید ماشین‌آلات مدرن که تولید داخل هم دارند را به عقب بودن تکنولوژی ماشین سازان داخلی نسبت می‌دهید که این دور از انصاف میباشد و صحبت شما در مورد ماشین‌آلات داخلی یک سیاه‌نمایی میباشد و بر شما لازم می‌دانم حداقل تحقیقاتی در مورد سازندگان داخلی و توان تولیدات آنها داشته باشید. و همچنین لازم است متذکر شوم اگر همین ماشین سازان داخلی نبودند در این دوران که کشور با تحریم های ظالمانه روبرو هست اغلب ماشین‌آلات ایتالیایی خاموش بودند.