۳۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۰:۳۵
قاره آمریکا قطب تولید مواد غذایی
بزرگترین تولیدکنندگان محصولات کشاورزی در دنیا کدامند؟

قاره آمریکا قطب تولید مواد غذایی

کشاورزی متاثر از بحران های زیست محیطی با چالش بزرگی روبرو شده است. طبق گزارشهای اخیر آمریکا بزرگترین تولید کننده محصولات کشاورزی در دنیا است و قاره امریکا تولیدکننده ۵۷ درصد از کل تولید محصولات کشاورزی در جهان است.

بازار؛ گروه بین الملل: تولید محصولات کشاورزی اهمیت زیادی برای اقتصاد دنیا دارد زیرا این صنعت کلید تامین غذای جهان است و با افزایش جمعیت این نگرانی وجود دارد که تولید محصولات کشاورزی کمتر از نیاز دنیا باشد. اما علاوه بر رشد جمعیت که یکی از چالشهای پیش روی اقتصاد دنیا است، مساله تغییرات جوی و اثر منفی آن روی راندمان تولید محصولات کشاورزی هم معضل بزرگی برای دنیا ایجاد کرده است. سازمان ملل در گزارش خود نوشت: «در روزگار فعلی که تغییرات جوی دنیای ما را با تحولات بزرگی رو در رو کرده است، صنعت کشاورزی بیش از پیش  اهمیت دارد. تغییرات جوی اصلی ترین عامل اثر گذار روی سناریوی کشاورزی جهانی است زیرا راندمان تولید محصولات کشاورزی را در دنیا کاهش داده است و ضرورت سرمایه گذاری در تکنولوژی های تازه در این صنعت  را بیشتر کرده است. کمبود آب در دنیا و افزایش دمای زمین سبب شد تا تولید بسیاری از محصولات در دنیا کاهش یابد.»

اما فارغ از تمامی بحران هایی که صنعت غذای دنیا را هدف قرار داده است، این سوال اصلی و مهم وجود دارد که کدام کشورهای دنیا بیشترین  تولید محصولات کشاورزی را در دنیا دارند و کدامیک بیش از دیگر کشورها می توانند این محصولات ارزشمند را صادر کنند؟

راندمان تولید محصولات کشاورزی با تغییرات جوی  در دنیا کاهش یافته است و ضرورت سرمایه گذاری در تکنولوژی های تازه در این صنعت  را بیشتر کرده است

سهم هر قاره چقدر است
طبق این گزارش بیست کشور بزرگ تولید کننده محصولات کشاورزی در مجموع ۱۵۳۱.۴ میلیون تن محصول کشاورزی تولید می کنند که ۳۴ درصد از این محصول تنها در کشور ایالات متحده امریکا تولید می شود و دیگر کشورهای واقع در این قاره ۲۳ درصد از سهم تولید محصولات کشاورزی را به خود اختصاص دادند. کشورهای قاره اروپا ۱۷ درصد و کشورهای قاره آسیا ۲۲ درصد از سهم تولید را دارند. طبق این آمار کشورهای قاره امریکا در مجموع ۵۷ درصد از کل تولید در میان بیست کشور بزرگ تولید کننده محصولات کشاورزی را به خود اختصاص داده اند.

میزان تولید محصولات کشاورزی در قاره افریقا برابر با ۶۷.۵ میلیون تن بود و پنج کشور از این قاره در میان کشورهای بزرگ تولیدکننده محصولات کشاورزی هستند. مطالعه نشان می دهد هفت کشور اروپایی در فهرست تولیدکنندگان بزرگ محصولات کشاورزی هستند و پنج کشور آسیایی هم در این فهرست هستند.

بزرگترین تولیدکنندگان محصولات کشاورزی
دپارتمان کشاورزی امریکا در گزارشی مفصل به معرفی بیست کشور بزرگ تولید کننده محصولات کشاورزی و این رده بندی را بر مبنای میزان تولید در سال ۲۰۱۹ انجام داد. طبق این گزارش امریکا بزرگترین  تولید کننده محصولات کشاورزی در دنیا  بود.

در سال ۲۰۱۹ میلادی امریکا ۵۱۳.۷۴ میلیون تن محصول کشاورزی تولید کرد و این صنعت توانست بالغ بر ۱۰۰ میلیارد دلار به اقتصاد امریکا کمک کند. بیشترین تولید امریکا ذرت و سورگوم است بود.

دومین تولید کننده بزرگ محصولات کشاورزی در دنیا کشور چین است که در سال قبل ۲۳۰.۳۸ میلیون تن محصول کشاورزی به بازار عرضه کرد. این کشور پرجمعیت آسیایی که رقیب اصلی امریکا درعرصه  اقتصادی است در طول تاریخ یکی از بزرگترین تولید کنندگان محصولات کشاورزی بوده است که البته دلیل آن هم تامین غذا برای بالغ بر یک میلیارد نفر جمعیت این کشور است. این جمعیت زیاد به عنوان نیروی کار فعال در بخش کشاورزی مزیت مهمی برای چین محسوب می شوند به خصوص که هزینه نیروی کار در این کشور پایین است و باعث می شود تا هزینه تمام شده محصولات عرضه شده به بازار هم پایین باشد. یکی از محصولات کشاورزی ارزشمند این کشور پنیه است که سرمایه گذاری زیادی در  تولید این محصول انجام شده است. انتظار می رود در سال  تولیدی ۲۰۲۰-۲۰۲۱ میلادی تولید پنیه در این کشور به مرز ۲۶.۵ میلیون تن برسد.

باید در نظر داشت با وجود اینکه چین از نظر  میزان تولید محصولات کشاورزی در دنیا جایگاه دوم را دارد ولی تولید در این کشور تقریبا نصف امریکا است در حالیکه جمعیت چین  بیش از  چهار برابر امریکا است. به همین دلیل است که در فاز اول توافق تجاری، چین متعهد شده بود تا خرید محصولات کشاورزی را از امریکا افزایش دهد.

 جایگاه سوم تا پنجم
در جایگاه سوم این فهرست کشور برزیل قرار دارد که در سال گذشته ۲۳۰.۳۸ میلیون تن محصول کشاورزی تولید کرد. این کشور بزرگترین تولید کننده شکر و قهوه و آب پرتقال در دنیا است و با وجود اینکه در فهرست بزرگترین تولید کنندگان محصولات کشاورزی قرار دارد ولی هنوز بخش زیادی از زمین های کشاورزی این کشور به بهره برداری نرسیده است. دولت برزیل برنامه ریزی های تازه ای برای بهره برداری از این زمین های کشاورزی کرده است که در صورت اجرایی شدن این طرح ها برزیل می تواند جایگاه بالاتری در تولید محصولات کشاورزی در دنیا بدست آورد و البته این تحول به رشد اقتصادی و توسعه زیر ساختهای صنعتی این کشور هم کمک می کند.

در جایگاه چهارم این فهرست یکی دیگر از کشورهای امریکای جنوبی قرار دارد. آرژانتین هم به دلیل وضعیت آب و هوایی و سرمایه گذاری های زیادی که در صنعت کشاورزی انجام داده است، توانست جایگاه چهارم این فهرست را به خود اختصاص دهد. میزان تولید محصولات کشاورزی در این کشور در سال گذشته برابر با ۱۲۰.۶۳ میلیون تن بود که فاصله زیادی با سه کشور اول داشت.

در سال گذشته اصلی ترین محصول کشاورزی تولید شده در آرژانتین دانه سویا، گندم و گوشت بود. این کشور یکی از اصلی ترین صادر کنندگان  پشم و انگور  در دنیا است. پنجمین کشور بزرگ تولید کننده محصولات کشاورزی در دنیا، هند است که در سال قبل ۸۸.۹۴ میلیون تن محصول کشاورزی تولید کرد. این صنعت نقش مهمی در اقتصاد این کشور آسیایی دارد و هند یکی از بزرگترین تولیدکنندگان و صادرکنندگان برنج و گندم در دنیا است.

کد خبر: ۲۴٬۹۹۷

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha