۳۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۰:۴۲
بازار نفت در نیمه دوم امسال هم احیا نمی شود!
طبق پیش بینی سازمان اوپک

بازار نفت در نیمه دوم امسال هم احیا نمی شود!

بازار نفت در نتیجه همه‌گیری کرونا با بحران بزرگی روبرو شد. همه امیدوار بودند این بازار در نیمه دوم امسال احیا شود ولی گزارش اخیر سازمان اوپک نشان می دهد امیدی وجود ندارد و کاهش تقاضا به دلیل همه گیری کرونا و رکود اقتصادی ادامه خواهد داشت.

بازار؛ گروه بین المللبازار نفت یکی از ملتهب ترین بازارهای این روزهای دنیا است. بازاری که تحت تاثیر همه گیری ویروس کرونا آسیب زیادی متحمل شد و به این زودی ها هم نمی توان انتظار بازسازی در این بازار داشت. طبق گزارشهای ارایه شده توسط سایت اویل پرایس بازار نفت تا  انتهای همه گیری کرونا تحت تاثیر کاهش تقاضای ناشی از این بحران و عرضه بیش از حد نفت با بحران روبرو است و امکان افزایش قیمت آن وجود ندارد ولی بعد از پایان بحران کرونا هم بازار این محصول در دنیا تحول بزرگی را شاهد نخواهد بود. در این گزارش آمده است: « اقتصاد دنیا در نتیجه بحران کرونا وارد رکود شده است و کارشناسان اقتصادی بر این باورند که خروج اقتصاد جهان از این رکود بیش از ۴ سال طول می کشد. حتی رییس جمهوری امریکا در یک سخنرانی از احتمال تداوم رکود ناشی از کرونا تا پایان دهه جاری سخن گفته است. پس این روزهای سخت اقتصادی ادامه دارد و بازار نفت هم متاثر از شرایط بحرانی، در وضعیت بحرانی قرار خواهد داشت.»

کاهش تولید چندان کارساز نبود
اویل پرایس با اشاره به جلسه اخیر اوپک پلاس که به صورت مجازی برگزار شد نوشت:«ماه گذشته کشورهای عضو اوپک به همراه روسیه توافق کردند  تا میزان تولید خود را کاهش دهند. در نتیجه این توافق در ماه می سال جاری تولید نفت اوپک پلاس روزانه۶.۳ میلیون بشکه نسبت به قبل کاهش یافت و این کشورها موفق شدند تا  تولید را به اندازه ۸۷ درصد میزانی که پیش بینی شده بود، تنزل دهند. این سیاست باعث شد تا قیمت نفت در بازار سقوط نکند به این امید که از نیمه دوم سال ۲۰۲۰ وضعیت تقاضا  عادی شود. اما واقعیت نشان داد که دنیا به این زودی ها به روزهای قبل از کرونا باز نمی گردد.»

باید در نظر داشت که اوپک پلاس توافق کرده بودند تولید را ۹.۷ میلیون بشکه در روز کاهش دهند ولی برخی از کشورها از قبیل عراق تولید خود را به اندازه نیمی از میزانی که متعهد شده بودند، کاهش دادند. البته این کشور و دیگر کشورهایی که به این توافق پایبند نبودند اعلام کرده اند که در سه ماه پیش رو به تعهدات خود به طور کامل عمل می کنند.

اوپک در ادامه گزارش خود از شرایطی که در بازار وجود دارد انتقاد کرد و اعلام کرد که این وضعیت می تواند بحران سقوط قیمت نفت را به همراه داشته باشد. این سازمان در مورد مشکلاتی که در بازار وجود دارد نوشت: «مهمترین مساله ای که وجود دارد کمبود تقاضا است. مشکلی که با رکود اقتصادی در دنیا و افزایش موج بیکاران بیشتر هم خواهد شد.» سازمان اوپک پیش بینی کرده است در سال جاری میزان تقاضای نفت در دنیا روزانه ۹.۱ میلیون بشکه کمتر از قبل خواهد بود که ۹ درصد کمتر از تقاضای روزانه در سال ۲۰۱۹ است. در این شرایط منطقی به نظر می رسد که اعضای اوپک سیاست کاهش تولید را در نیمه دوم سال هم ادامه دهند.

اوپک در گزارش خود  نوشت:«برای اینکه مانع از سقوط قیمت نفت در نیمه دوم سال جاری شویم، باید تولید را بازهم کاهش دهیم.در فصل سوم سال جاری تقاضا همچنان پایین خواهد بود و ما بر این باوریم که باید عرضه نفت توسط اوپک پلاس ۲.۱۷ میلیون بشکه در روز از میزانی که در ماههای می و ژوین عرضه شده بود، کمتر شود.»

مشکل بازار نفت به زعم اوپک تنها این نیست که کاهش تقاضا وجود دارد، مشکل مهم دیگر این است که تولید کنندگان غیر اوپکی شرایط بازار را  در نظر نمی گیرند و تولید را افزایش داده اند. این مساله باعث شده است تا کاهش تولید اوپک تا اندازه ای جبران شود و این سازمان تنها در شرایطی می تواند از سقوط نفت جلوگیری کند که تولید خود را بازهم کاهش دهد.

بازسازی تدریجی اقتصاد، رشد تقاضای نفت را به همراه ندارد
سازمان کشورهای صادر کننده نفت اخیرا در گزارشی از وضعیت تیره بازار در نیمه دوم سال جاری خبر داده است. طبق گزارش منتشر شده توسط این سازمان پیش بینی های قبلی در مورد احیای تقاضا در نیمه دوم سال جاری نادرست بوده است و در این بازه زمانی همچنان کمبود تقاضا بازار را با چالش جدی روبرو خواهد کرد. اوپک اصلی ترین مشکل در این نیمه از سال را بسته بودن مرز بیشتر کشورها به روی پروازهای خارجی و توقف بسیاری از پروژه های خارجی به دلیل همه گیری کرونا  دانسته است.

سایت ورلد اویل  هم به این گزارش اوپک پرداخت در این مورد نوشت: «اغلب گزارشهای اقتصادی از بازسازی تدریجی اقتصاد در نیمه دوم سال جاری خبر می دهد ولی به نظر می رسد روند بازسازی اقتصادی باعث رشد تقاضا در احیای بازار نفت نمی شود زیرا اصلی ترین مصرف کننده این صنعت یعنی صنعت حمل و نقل هوایی به وضعیت عادی باز نخواهد گشت. از طرف دیگر افزایش نرخ بیکاری در تمامی کشورهای دنیا یک عامل مهم دیگر در کاهش میزان تقاضا برای نفت است زیرا سفرهای درون شهری – اعم از سفرهایی که افراد برای رسیدن به محل کار خود انجام می دهند و سفرهای تفریحی و کاری – کاهش پیدا می کند و تقاضا برای بنزین که یکی دیگر از فراورده های مهم نفت است تنزل خواهد یافت.»

کد خبر: ۲۴٬۹۹۱

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha