به گزارش بازار به نقل از آهن پرایس، پایان هفته گذشته با رکود و آرامش بازار آهن و ثبات قیمت آهن آلات در کلیه مبادی فروش همراه بود ولی در این میان کاهش جسته و گریخته در برخی از مبادی همچنان ادامه داشت.
بازار ارز نیز با روند جزئی افزایشی همراه بود به طوری که قیمت دلار در پایان روز با افزیش ۳۰۰ تومانی حدود ۴۹ هزار و ۸۵۰ تومان برآورد شد.
تحلیل نوسانات قیمت آهن آلات
قیمت میلگرد آجدار روز پنجشنبه در غالب مبادی فروش ثابت اعلام شد، اما چند کارخانه هم به طور جزئی قیمت میلگرد را کاهش دادند به عنوان نمونه قیمت میلگرد فولاد زاگرس با کاهش ۱۰۰ تومانی حدود ۲۳.۵۰۰ تومان اعلام شد، قیمت میلگرد فایکو نیز با کاهش ۱۰۰ تومانی به ۲۳.۷۰۰ تومان رسید.
قیمت میلگرد میانه نیز حدود ۱۵۰ تومان کاهش داشت و قیمت هرکیلو میلگرد ۲۳.۶۰۰ تومان برآورد شد، بر همین اساس کف قیمت میلگرد آجدار عمدتا بین ۲۳.۲۰۰ تا ۲۳.۶۰۰ تومان گزارش شد.
با اینکه غالب زیرمجموعههای بازار آهن داخلی روند ثابتی داشتند و قیمت سایر ورقها با عرضه سنگین فولاد در بازار با کاهش نسبی همراه بودند؛ اما ورق گرم ۲ میل و به تبعیت از آن قیمت قوطی پروفیل نیز روند افزایشی داشتند به طوری که قیمت قوطی آهن در هر کیلو بین ۱۰۰ تا ۳۰۰ تومان افزایش داشت.
البته برخی از کارخانهها قیمت ورق سیاه را ثابت اعلام کردند و قیمت ورق گالوانیزه، قیمت ورق رنگی و قیمت ورق روغنی در کلیه مبادی فروش ثابت اعلام شد. به همین ترتیب قیمت لوله داربستی، قیمت لوله مبلی، قیمت لوله صنعتی و سایر لولهها با افزایش ۱۰۰ تا ۳۰۰ تومانی همراه بودند.
طبق شنیدهها با بازگشت کارخانه گیلان بر مدار تولید در روزهای آتی، حباب قیمت ورق ۲ میل از بین رفته و قیمت این محصول اصلاح خواهد شد.
قیمت روز تیرآهن نیز در اکثر کارخانهها ثابت اعلام شد اما قیمت تیرآهن اصفهان در برخی سایزها با کاهش ۱۰ تا ۸۰ هزار تومانی همراه بود. قیمت نبشی، قیمت ناودانی و سپری هم در کلیه مبادی فروش ثابت اعلام شد.
طبق نمودار قیمت آهن و تحلیل و شواهد موجود از بازار آهن در نیمه اول سال جاری، بازار آهن در رکود و ثبات بیسابقهای را پشت سر گذاشت، برخی معتقدند نیمه دوم سال نیز به دلیل انتخابات پیشرو و تلاش دولت برای تثبیت قیمتها، مانند نیمه اول سال خواهد بود. اما با بررسی پارامترهای مؤثر بر قیمت آهن آلات چند عامل وجود داردکه ممکن است روند بازار را تغییر دهد.
قیمت آهن افزایشی می شود؟
از آنجایی که در نیمه دوم سال معمولا میزان واردات و صادرات کشور افزایش مییابد این امر باعث نگرانی میشود که در این دوره ممکن است کسری تراز تجاری بیشتر شود و افزایش نرخ دلار را در پی داشته باشد.
دولت تأکید دارد که با کنترل نرخ تورم و تثبت قیمت دلار در نیمه نخست سال، اما نگرانی وجود دارد که منابع ارزی در نیمه دوم سال کمتر شود. این مسئله به خصوص وقتی که مسئولان دولت در مدت چند ماه اخیر به کنترل تورم تاکید میکنند و از واردات به عنوان یکی از راههای کاهش تورم یاد میکنند، بیشتر مطرح میشود. این رویکرد ممکن است تورم را به مدت کوتاهی کاهش دهد اما در طولانیمدت کشور با کمبود منابع ارزی مواجه شده و احتمالا نرخ ارز افزایش پیدا کند.
در همین راستا با توجه به تجربیات سالها گذشته نمیتوان تأثیر نرخ دلار در قیمت روز آهن را نادیده گرفت و آنچه در تحلیل احتمال رشد نرخ دلار در نیمه دوم سال بیان شد، ممکن است به تحریک قیمت آهن منتهی شود.
نظر شما