به گزارش بازار، سرمایهگذاری در مسکن، یکی از مهمترین روشهای سرمایهگذاری بلند مدت است که افراد علاوه بر کسب سود از طریق تغییر فروش ملک میتوانند با اجاره مسکن به سود مناسبی برسند. بازار مسکن در طول زمان، قیمتهای متفاوتی را تجربه کرده است که همواره تغییرات آن روند صعودی داشته است و رشد بسیار زیادی را در طی سالهای گذشته تجربه کرده است. سرمایهگذاری در مسکن نیاز به دانش زیادی ندارد و هر کس با هر میزان سواد و دانش میتواند این سرمایهگذاری را انجام دهد. طبق آخرین آمار، سرمایهگذاری در مسکن، یکی از روشهای کم ریسک و نسبتاً بی خطر به شمار میآید. در این مقاله از کی خوبه، قصد داریم سرمایهگذاری در مسکن را مورد بررسی قرار دهیم. پس با ما همراه باشید تا اطلاعات مفیدی در رابطه با فرصتهای موجود سرمایهگذاری بازار مسکن کسب کنید.
چرا سرمایهگذاری در مسکن میتواند یک ریسک پرسود باشد؟
تورم، عامل اصلی پر سود بودن سرمایه گذاری در مسکن است. تورم مسکن و عدم تعادل در عرضه و تقاضا منجر به این شده است که سرمایه گذاری مسکن یک فرصت پرسود باشد. در سال های اخیر، روند قیمتی مسکن همواره صعودی بوده است و کمترین افت قیمتی را تجربه کرده است. این مسئله منجر به این شده است که افراد زیادی که شغل ثابت دارند بخواهند یک شغل دوم با درآمد بالا برای خود ایجاد کنند. آمارها نشان داده است که بازار مسکن نسبت به بازار بورس و دلار آرام تر بوده است و برای سرمایهگذاری مناسب تر است. سرمایهگذاری بدون ریسک یا کم ریسک در مسکن باعث شده است که افراد زیادی تمایل داشته باشند تا در بازار مسکن سرمایهگذاری کنند.
با چه روش های میتوان سرمایهگذاری در مسکن را انجام داد؟
روش های متنوع و کم ریسکی برای سرمایهگذاری در مسکن وجود دارد. در ادامه، به برخی از روش های کم ریسک و پرسود سرمایه گذاری در املاک اشاره خواهیم کرد:
- خرید سوئیت: یکی از روش های کسب درآمد از ملک خرید سوئیت برای اجاره است. سوئیت ها واحدهایی با متراژ پایین هستند که شامل هال و یک خواب میباشند. برخی نیز دارای آشپزخانه بسیار کوچکی هستند. شما میتوانید برای خرید سوئیت در تهران اقدام کنید و سپس آن را اجاره دهید تا سود بیشتری کسب کنید.
- خرید ملک: شما میتوانید اقدام به خرید املاک مسکونی کنید و سپس آن ها را رهن و اجاره دهید یا اینکه منتظر افزایش قیمت مسکن بمانید و پس از اینکه قیمت ملک افزایش پیدا کرد، اقدام به فروش آن کنید.
- ساخت و ساز: اگر سرمایه لازم برای ساخت ملک را دارید میتوانید با ورود به ساخت و ساز ملک کسب سود کنید. شما میتوانید اقدام به خرید زمین یا ملک کلنگی کنید و سپس با اخذ مجوزهای لازم، اقدام به ساخت آپارتمان کنید. با فروش یا پیش فروش های واحدهای آپارتمان میتوانید هزینهای که خرج کردهاید را برگردانید و هم سود بالایی به دست بیاورید. با این روش میتوانید سرمایه خود را چندین برابر کنید و سود خوبی را به دست بیاورید. همچنین، این روش برای اقتصاد کشور نیز مفید است زیرا شما با این کار، عرضه ملک مسکونی را افزایش میدهید.
- خرید واحد قدیمی و بازسازی آن: شما میتوانید واحد آپاراتمان قدیمی ساخت را خریداری کنید و سپس اقدام به بازسازی آن کنید. پس از بازسازی می توانید آن را بفروشید یا اجازه دهید. قیمت ملک بازسازی شده بیشتر از ملک قدیمی ساخت و فرسوده است.
- خرید خانه کلنگی: یکی از روش های پرسود در حوزه سرمایهگذاری مسکن، خرید خانه کلنگی و ساخت آن میباشد. شما هنگام خرید خانه کلنگی صرفاً هزینه زمین را پرداخت میکنید و میتوانید اقدام به ساخت ساختمان جدید کنید.
- مشارکت در ساخت: میتوانید به صورت مشارکت در ساخت با صاحب ملک کلنگی شریک شوید و با ساخت آپارتمان، صاحب تعدادی از واحدهای آپارتمان بشوید
مزایا و معایب سرمایهگذاری در مسکن
سرمایهگذاری در مسکن همانند هر سرمایهگذاری دیگری دارای سود و ضرر است. در ادامه، به برخی از مزایا و معایب سرمایهگذاری در بازار مسکن اشاره خواهیم کرد:
مزایای سرمایهگذاری در مسکن
- افزایش ارزش دارایی و کسب سود کلان: سرمایهگذاری در مسکن منجر به کسب سود کلان میشود. با گذشت زمان، شما میتوانید با فروش ملکی که در گذشته با قیمت پایینتری آن را خریداری کرده بودید، سود خوبی کسب کنید.
- درآمد ثابت با اجاره دادن ملک: شما میتوانید با اجاره ملک مازاد خود، درآمد ماهیانه خوبی به دست بیاورید. حتی شما میتوانید پول رهن ملک را در بازارهای مالی دیگر سرمایهگذاری کنید.
- معایب سرمایه گذاری در مسکن
- ریسک: سرمایهگذاری در هر بازار مالی دارای ریسک است. بازار مسکن نیز از این مستثنی نیست. کلاهبرداریهای زیادی در این بازار رخ میدهد. اگر قصد سرمایهگذاری در مسکن را دارید باید هوشمندانه عمل کنید.
- هزینه های بازسازی ملک: ممکن است پس از خرید ملک مسکونی مجبور شوید تا آن را بازسازی کنید. هزینههای بازسازی ملک با توجه به نوسانات قیمت مصالح ممکن بالاتر از پیش بینی شما باشد. پس هنگام سرمایهگذاری در مسکن به هزینههای لازم برای تعمیرات و نگهداری از ملک نیز توجه ویژه داشته باشید.
- نوسانات قیمت: ممکن است بازار مسکن مانند هر بازار مالی نوسانات شدید قیمتی یا رکود را تجربه کند. ممکن است قوانین مالیاتی جدیدی تصویب شود مانند قانون مالیات بر خانه های خالی که در بسیاری از کشورها اجرا میشود.این تغییرات و نوسانات ممکن است منجر به از دست رفتن سرمایه شما شود.
در نهایت
پیشنهاد ما این است که قبل از سرمایهگذاری در مسکن، با کمک سایت کی خوبه از جوانب ماجرا اطلاعات بیشتری کسب کنید. شما میتوانید با کمک سایت کی خوبه، اجاره خوابگاه و خرید سوئیت در تهران را در سایت های معتبر پیدا کنید.
نظر شما