به گزارش بازار به نقل از اتاق اصناف ایران، غلامرضا میری گفت: قیمت هر کیلوگرم زعفران در حال حاضر حداقل ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و حداکثر ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است. این نرخها برای کشاورز رضایتبخش و مناسب نیستند چرا که هزینه زندگی برای کشاورزان چند برابر شده اما قیمت زعفران نه تنها افزایش نیافته بلکه نسبت به فصل برداشت (۸ ماه قبل) حدود ۱۰ درصد کاهش یافته است.
نایب رئیس شورای ملی زعفران بیان کرد: قیمت برخی از انواع زعفران نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۱۵ درصد و برخی دیگر حدود ۲۰ درصد کاهش یافته است.
وی درباره دلایل کاهش قیمت زعفران توضیح داد: تولید این محصول در سال ۹۸ نسبت به سال ۹۷ افزایش پیدا کرد ضمن اینکه در سال گذشته شاهد شیوع بیماری کووید ۱۹ در سراسر جهان بودیم که منجر به کاهش صادرات شد. همچنین در بازار داخلی با توجه به اینکه مردم زعفران را کالایی ضروری برای مصرف نمیدانند، خیلی از آنها این کالا را از سبد مصرفی خود حذف کردهاند و در بازار داخل نیز میزان تقاضا و مصرف کاهش یافته است.
میری درباره اینکه آیا در حال حاضر صادرات انجام میشود، اظهار کرد: صادرات انجام میشود اما میزان آن بسیار محدود است چرا که هنوز کشورهای واردکننده گرفتار کرونا هستند و شرایط به روال عادی برنگشته است.
نایب رئیس شورای ملی زعفران در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه پیشبینی میکنید طی هفتههای آینده چه وضعیتی برای بازار زعفران اتفاق بیفتد، افزود: با شرایط موجود، نمیتوان پیشبینی انجام داد چرا که انتظار ما این بود که شرایط کرونا و اختلال در بازارها حداکثر یک ماه طول بکشد اما الان چند ماه است که درگیر این مسئله هستیم و هنوز هم اتفاق خاصی نیفتاده است.
میری تصریح کرد: اگر شرایط در تیرماه نیز به همین منوال باقی بماند، پیشبینی میکنیم مقدار قابل توجهی محصول روی دست کشاورزان بماند و به همین جهت از متولیان امر درخواست میکنیم برای رسیدگی به این وضعیت، برنامهریزی کنند و تدبیری بیاندیشند چرا که حدود چهار ماه دیگر محصول جدید نیز وارد بازار میشود و به محصول فعلی اضافه خواهد شد و اگر اقدامی برای مدیریت بازار انجام نشود، کشاورزان خسارت سنگینی خواهند دید.
نظر شما