۲۸ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۴
میانگین نرخ بیکاری در استان‌های مرزی بیش از استان‌های دیگر است
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت کار:

میانگین نرخ بیکاری در استان‌های مرزی بیش از استان‌های دیگر است

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون گفت: میانگین نرخ بیکاری در استانهای مرزی بیش از میانگین نرخ بیکاری در کشور است. این نرخ در سال ۱۴۰۰ به ۹.۹ درصد رسیده است.

به گزارش بازار، محمد کریمی بیرانوند امروز -سه‌شنبه- در مراسم سومین نشست کمیته ملی تقویت کسب و کار مناطق مرزی گفت: همسایگی ایران با ۱۵ کشور و وجود مرز طولانی به طول بیش از ۷ کیلومتر، توسعه پیوندهای راهبردی و گسترش همکاری و مشارکت با کشورهای همسایه، تنوع جغرافیایی در مناطق مرزی، تنوع خطرات و تهدیدات امنیتی از سوی همسایگان، پایین بودن شاخص‌های توسعه در بیشتر این مناطق باعث شده تا تدوین برنامه برای ایجاد اشتغال پایدار مرزنشینان ضرورت و اهمیت پیدا کند.

وی افزود: بر اساس سرشماری عمومی سال ۹۵ تعداد شهرهای مرزی ۱۲۰ شهر بوده که میانگین نرخ بیکاری بیش از ۱۳ درصد داشته، در سال ۱۴۰۰ استان‌های مرزی به ۱۶ استان رسیده که میانگین نرخ بیکاری در آن‌ها ۹.۹ درصد بوده است.

بیرانوند تصریح کرد: این میانگین نرخ بیکاری عموما نسبت به شهرهای دیگر بیشتر بوده است. اغلب استان‌هایی که در آن میانگین نرخ بیکاری بالا است را استان‌های مرزی تشکیل می‌دهند. بر اساس سامانه ملی رصد اشتغال در سال ۱۴۰۱ تعداد ۱۲۰ شهرستان مرزی کشور ایجاد ۲۷۷ هزار تعهد ایجاد اشتغال داشتند که بیش از ۳۴۰ هزار شغل ایجاد شده اما کافی نبوده است.

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون با بیان اینکه استان‌های سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی ۲ استانی هستند که نسبت خانوارهای دو دهک پایین در بین استان‌های کشور دارند گفت: قلب اجرایی این تصویب‌نامه ماده ۴ است.

پس از این توضیحات، «طه رمضانی» معاون دفتر سیاستگذاری و برنامه‌ریزی توسعه کارآفرینی و اشتغال به مرور کلی بر پیش نویس نهایی دستورالعمل ماده ۴ تصویب‌نامه برنامه ملی پرداخت و گفت: وزارت تعاون مکلف است با همکاری ستاد و از طریق نهادهای تسهیل‌گر ایجاد اشتغال پایدار را اجرا کند. بر اساس این مصوبه این دستورالعمل آماده شده و کلیه نهادهای عمومی غیر دولتی، انقلابی و سازمان‌های مردم نهاد به عنوان نهاد تسهیلگر در این دستورالعمل مشخص شده‌اند.

وی گفت: در ماده ۲ این دستورالعمل قلمرو مشخص شده ۱۶ استان مرزی کشور با الویت‌های استان‌های آذربایجان غربی، ‌بوشهر، خوزستان، سیستان و بلوچستان، کردستان، کرمانشگاه و هرمزگان است. جامعه هدف نیز کلیه اشخاص ساکن در قلمرو برنامه که از مزایای طرح‌ها و الگوهای کسب و کار اجرا شده توسط نهادهای تسهیلگر نفع می‌برند.

رمضانی درباره آخرین گزارش درباره اقدامات انجام شده، افزود: نتیجه اقدامات انجام شده در این مدت به تصویب کلیات ساز و کار اجرایی برنامه ملی، ابلاغ ساز و کار به دستگاه‌های اجرایی ذیربط جهت اخذ برنامه عملیاتی، ابلاغ ساز و کار به استاندارن مرزی جهت اخذ برنامه عملیاتی، دریافت نسخه اولیه دستورالعمل اجرایی از ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، برگزاری جلسات داخلی و تدوین پیش‌نویس دستورالعمل منجر شده است.

کد خبر: ۲۴۴٬۲۲۶

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha