۲۵ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۹:۱۹
رشد ۱.۱ درصدی اقتصاد بدون نفت، جزو افتخارات کشور است
رئیس جمهور در جلسه هیات دولت:

رشد ۱.۱ درصدی اقتصاد بدون نفت، جزو افتخارات کشور است

حجت الاسلام روحانی، رئیس جمهور رشد ۱.۱ درصدی اقتصاد کشور بدون نفت در سال گذشته را جزو افتخارات همه فعالان اقتصادی کشور دانست و تصریح کرد: باوجود توطئه دشمنان، در همه زمینه شاهد نشاط و فعالیت اقتصادی در کشور هستیم.

به گزارش بازار به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی روز یکشنبه در جلسه هیات دولت، با بیان اینکه کشور در حال مبارزه در سه جبهه استکبار، بیماری کرونا و بیکاری است، گفت: در سایه مجاهدت بزرگ مردم و مسوولان، همراهی ارکان کشور و هدایت های مقام معظم رهبری، ارقام اقتصادی در پایان سال ۹۸ نشان می دهد که دشمنان در اجرای توطئه بزرگی که برای به زانو در آوردن اقتصاد و مردم ما طراحی کرده بودند، ناموفق بوده اند.

روحانی با بیان اینکه در این ایام همزمان در ۳ جبهه مبارزه با استکبار، بیماری کرونا و بیکاری در کشور قرار داریم، افزود: در زمینه مبارزه با کرونا، اکثر استان‌های کشور در شرایط مهار این بیماری قرار دارند، اما متأسفانه در ۵ استان در وضعیت قرمز هستیم و باید این دوره را بگذرانیم؛ در عین حال ممکن است بعد از گذراندن دوره پیک در این ۵ استان، چند استان دیگر هم در نوبت پیک باشند.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه کرونا همچنان باقی است و باید همه مردم همچنان با رعایت دستورالعمل ها همراهی کنند، خاطرنشان کرد: در کشور تا امروز موج دوم نداریم و همه موج اول است؛ پیک این موج اول در بعضی از استان‌ها در ایام اسفند، فروردین و اردیبهشت بوده و در برخی از استان‌ها در خرداد است و احتمال دارد بعد از گذراندن پیک در این ۵ استان، استان‌های دیگری هم در تیرماه در پیک قرار بگیرند.

روحانی ادامه داد: وزارت بهداشت و درمان دستورالعمل‌های لازم را برای همه مشاغل تدوین و ابلاغ کرده و در اختیار مردم گذاشته است و هرگونه گشایشی که برای مبارزه با بیکاری و تامین معیشت مردم انجام می شود باید با رعایت دستورالعمل‌ها اجرا گردد.

رئیس جمهور با بیان اینکه پیش‌بینی ها اینطور بود که بواسطه تحریم سخت و فشارهای فراوانی که در سال ۹۷ بود،  در سال ۹۸ شرایط بحرانی‌تر و سخت‌تری داشته باشیم، گفت: خوشبختانه با مدیریت انجام شده، مجاهدت مردم و همه مسئولین، همراهی سه قوه و همه ارکان کشور و بویژه هدایت‌های مقام معظم رهبری، آمار و ارقام اقتصادی نشان می‌دهد دشمنان در توطئه بزرگی که علیه کشور طراحی کردند تا مردم و اقتصاد ایران را به زانو در بیاورند، ناموفق بودند.

روحانی ادامه داد: بر اساس آمار بانک مرکزی، در بخش کشاروزی و صنعت شرایط نسبتاً خوبی داشتیم و رشد این دو بخش، رشد اقتصادی سال ۹۸  کشور بدون نفت را مثبت ۱.۱ کرده است و این جزو افتخارات اقتصادی همه کشاورزان، کارگران، صنعتگران و مدیران، کارگزاران و همه نهادهای غیردولتی و آنهایی است که در زمینه اقتصاد کشور تلاش می‌کنند.

رئیس جمهور با بیان اینکه  سال گذشته در بخش کشاورزی در همه فصل‌ها، شرایط مثبت بوده است و مجموعاً این بخش ۸.۸  درصد رشد داشته است، گفت: کشاورزی در سال هایی که با افت قیمت فروش نفت مواجه بودیم کمک فراوانی به اقتصاد دولت کرد و در  سال ۹۸ نیز موجب رشد مثبت اقتصادی شده است.

روحانی با اشاره به اینکه در بخش صنعت هم  سال گذشته در مجموع ۲.۳ درصد رشد مثبت داشته ایم، افزود:  تحریم ها در بخش نفت، تأثیر شدیدی گذاشته است اما در بخش‌های مختلف دیگر ناموفق بوده و این در حالی است که آنها می‌خواستند همه اقتصاد را تحت تأثیر قرار دهند.

رئیس جمهور با بیان اینکه تاکنون ۳ میلیون تن گندم از کشاورزان خریداری شده، اظهار داشت: امسال هم در گندم خودکفا خواهیم بود که این بسیار حائز اهمیت است؛ بویژه آنکه مسأله تامین مواد غذایی در شرایط کرونا در سطح جهان، موضوعی بسیار مهم است.

روحانی با اشاره به اینکه در دولت یازدهم و دوازدهم ۹ هزار هکتار به کشاورزی گلخانه‌ای کشور اضافه شده  است، گفت: بر اساس برنامه ریزی انجام شده تا پایان سال بیش از ۴۶۰۰ هکتار به سطح کشاورزی گلخانه‌ای اضافه خواهد شد که یک حرکت بسیار مهم در کشاروزی است.

رئیس جمهور افزود:  در دولت یازدهم موفق شدیم در استان های خوزستان و  ایلام حدود ۳۰۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی را تحت آبیاری نوین قرار دهیم و امسال هم در دولت دوازدهم  این مسیر را ادامه می‌دهیم؛ ۴۶ هزار هکتار در سیستان طراحی شده که بخش بزرگ‌اش افتتاح شده و یک بخش دیگر هم تا پایان سال افتتاح خواهد شد.

روحانی ادامه داد: در بخش شمالغرب که به بخش گرمسیری معروف است، کار بسیار بزرگی در سدسازی، کانال‌کشی‌های اصلی و فرعی انجام و تاکنون در این منطقه ۵۹ هزار هکتار تحت کشت قرار گرفته و این روند را ادامه می‌دهیم و ان‌شاء الله امسال افتتاح های بسیار خوبی در منطقه گرمسیری خواهیم داشت و امیدواریم امسال و ماه‌های اولیه سال آینده حدود ۱۰۰ هزار هکتار جدید هم زیر کشت و کانال‌های اصلی و فرعی ما قرار بگیرد و برغم همه فشارها باز هم در بخش کشاورزی شرایط مناسب خواهد بود.

رئیس جمهور با بیان اینکه در بخش صنعت هم آمار و ارقام نشان از رشد مثبت دارد، خاطرنشان کرد:  در بخش خودرو ۱۸ درصد افزایش تولید داریم و بر اساس اعلام سرپرست وزارت صمت در هفته‌های آینده ۴۵ هزار خودرویی که به علت نقایصی در پارکینگ بوده، همه فعال شده و در اختیار خریداران قرار می گیرد؛ این نشان می دهد که برغم توطئه دشمنان؛ شاهد نشاط و فعالیت اقتصادی در همه بخش های کشور هستیم.

روحانی با تاکید بر اینکه بخش مسکن نیاز به تحرک جدید دارد، گفت:  در جلسه ستاد اقتصادی دولت نسبت به موضوع مسکن،  تصمیماتی گرفتیم که در آینده تکمیل خواهد شد و تلاش خواهیم کرد که هم زمین را در اختیار آنهایی قرار دهیم که در ساخت مسکن فعال هستند، هم در زمینه تسهیلات قدم‌هایی برخواهیم داشت و هم در زمینه کمک در بخش‌های دیگر مسکن اقدام خواهد شد.

رئیس جمهور با بیان اینکه شهرداری‌ها باید در زمینه حل معضل مسکن با اتخاذ تدابیری نظیر کاهش روند اعطای مجوز ساخت برای سازندگان و انبوه سازان و استفاده از دولت الکترونیک در این راستا کمک کنند، اظهار امیدواری کرد در آینده بخش شهرداری هم وارد دولت الکترونیک شود تا نیاز به مراجعه حضوری افراد به شهرداری ها نباشد.

روحانی با تاکید بر اینکه دولت در مسأله مسکن دست روی دست نگذاشته است، گفت: مطمئنا دولت قدم‌هایی را برخواهد داشت تا مردم مشکلات کمتری را در بخش مسکن داشته باشند.

رئیس جمهور با اشاره به اوضاع خوب بازار سرمایه در ماه های اخیر، اظهار داشت:  باید سهام جدید در این بازار عرضه شود و برای این کار همه بخش‌های دولتی باید فعالیت کرده و سهام‌شان را به بازار عرضه کنند؛ این در حالی است که بر اساس اعلام وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی از طریق برخی از شرکت‌های شستا در هفته‌های آتی ۲ هزار میلیارد تومان عرضه اولیه در بورس خواهند داشت و این مسأله مهمی است؛ این عرضه اولیه بازار سرمایه را مستحکم می‌کند و نمی‌گذارد حبابی وارد این بازار شود.

روحانی ادامه داد: آزادسازی‌ سهام عدالت باعث شد که این بازار تعمیق و توسعه پیدا کرده و میلیون‌ها نفر مستقیم یا غیرمستقیم وارد این بازار شدند؛ این یک حرکت بسیار خوبی در بازار سرمایه خواهد بود و در حالی است که در شرایط کرونا، کشور در زمینه بازار سرمایه از همه کشورها، قدم‌های بهتری را برداشته و داریم در این زمینه به پیش‌ می‌رویم.

رئیس جمهور با تقدیر از  همه شرکت‌های دانش‌بنیان و پارک‌های علم و فناوری که این ایام در زمینه تامین نیازمندی‌های بهداشتی، پزشکی و درمانی کشور بویژه در زمینه مقابله با کرونا  فعال بودند، گفت: شرکت های دانش بنیان می‌توانند تحول بزرگی را در کشور از لحاظ علمی و فناوری  وتامین نیازمندی ها بوجود بیاورند.

کد خبر: ۲۴٬۳۱۲

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha