به گزارش بازار، سوختهای فسیلی همزمان با سوختن، ظاهراً آینده بشر را نیز همراه خودش میسوزاند. پیش بینی میشود تغییرات آبوهوایی و گرمایش زمین طی یک قرن آینده جان بیش از یک میلیارد نفر را میگیرد.
بررسی ۱۸۰ مطالعه تحقیقاتی نشان میدهد میزان مرگومیر در اثر تغییرات اقلیمی وضعیت ناراحتکنندهای در پی خواهد داشت. برآوردها حاکی از آن است که احتمالاً طی یک قرن آینده، حدود یک میلیارد نفر در اثر فجایع اقلیمی جان خود را از دست بدهند.
یکی از قوانین مربوط به تغییرات اقلیمی، قانون سرانگشتی به نام «قانون ۱۰۰۰ تن» است. این قانون میگوید هر هزار تن کربنی که بشریت میسوزاند بهصورت غیرمستقیم یک فرد را در آینده محکوم به مرگ میکند.
اگر دمای جهان ۲ درجه سانتیگراد بالاتر از میانگین دمای جهانی قبل از صنعتی شدن باشد، جان افراد زیادی از بین خواهد رفت. به ازای هر ۰.۱ درجه سانتیگراد گرم شدن از آن زمان، جهان ممکن است تقریباً با ۱۰۰ میلیون مرگ مواجه شود.
«جاشوا پیرس» متخصص انرژی از دانشگاه وسترن انتاریو در کانادا توضیح میدهد: «اگر محافل علمی قانون ۱۰۰۰ تن را جدی بگیرد و اعداد و ارقام را در نظر داشته باشد، گرمایش جهانی را جدی میگیرد. این وضعیت باعث مرگ یک میلیارد نفر در طول قرن آینده میشود.»
وی معتقد است باید به سرعت برای چنین وضعیتی کاری کرد. محاسبه میزان مرگ و میر انسان در اثر تغییرات آب و هوایی کار دشواری است. سازمان ملل گزارش میدهد که هر ساله عوامل محیطی جان حدود ۱۳ میلیون نفر را میگیرد و هنوز مشخص نیست که چه تعداد از این مرگ و میرها بهصورت مستقیم یا غیرمستقیم به دلیل تغییرات آب و هوایی جان خود را از دست میدهند.
برخی از کارشناسان معتقد هستند دمای غیرعادی به تنهایی ممکن است جان پنج میلیون نفر را در سال بگیرد. بخشی از مشکل این است که تأثیرات جهانی تغییرات آبوهوایی بسیار زیاد است. مشکلات مربوط به تولید محصول، خشکسالی، سیل، آب و هوای گرم، آتشسوزیهای جنگلی و بالا آمدن آب دریاها همگی میتوانند زندگی انسانها را به شیوههای ظریف و پیچیدهای تحت تأثیر قرار دهند.
نتیجه این بررسی در نشریه Energies منتشر شده است.
نظر شما