۲۹ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۵:۰۵
سنتی بودن؛ چالش اصلی صنعت ساخت در ایران| ادبیات مدیریت ساخت باید بصورت تخصصی وارد کشور شود
دبیر علمی سمپوزیوم مدیریت ساخت در پاسخ به بازار:

سنتی بودن؛ چالش اصلی صنعت ساخت در ایران| ادبیات مدیریت ساخت باید بصورت تخصصی وارد کشور شود

علوی پور، دبیر کمیته علمی سمپوزیوم بین المللی مدیریت ساخت(ICMS) با بیان اینکه در حال حاضر ۱۳ درصد تولید ناخاص دنیا را صنعت ساخت پوشش می دهد گفت: چالش اصلی این صنعت در ایران سنتی بودن آن است.

بازار؛ گروه راه و مسکن: سید محمد رضا علوی پور با اشاره به اینکه سمپوزیوم بین المللی مدیریت ساخت(ICMS) برای اولین بار در کشور برگزار می شود و اهمیت این رویداد برای این است که صنعت ساخت دارای زیر مجموعه های زیاد و مهمی است گفت: همگان تصور می کنند که صنعت ساخت یعنی صنعت ساختمان در حالیکه هر جایی که زیر ساخت وجود دارد و صنعتی هست یعنی صنعت ساخت نیز حضور دارد.

بر اساس گزارش «مکنزی» آمریکا در حال حاضر ۱۳ درصد تولید ناخالص داخلی یعنی در حدود ۱۳ تریلیون دلار را صنعت ساخت به خود اختصاصص داده و تا سال ۲۰۲۸ این سهم به ۱۸ تریلیون دلار خواهد رسید

او با اشاره به اینکه صنعت پتروشیمی، پالایشگاه و راهسازی نیز جزو زیر مجموعه های صنعت ساخت هستند ادامه داد: بر اساس گزارش «مکنزی» آمریکا در حال حاضر ۱۳ درصد تولید ناخالص داخلی یعنی در حدود ۱۳ تریلیون دلار را صنعت ساخت به خود اختصاصص داده و تا سال ۲۰۲۸ این سهم به ۱۸ تریلیون دلار خواهد رسید.

دبیر کمیته علمی سمپوزیوم بین المللی مدیریت ساخت(ICMS) اضافه کرد: این آمارها نشان می دهد که باید نگاه ویژه ای به صنعت ساخت داشته باشیم. چرا که صنعت ساخت می تواند به صورت مستقیم و غیر مستقیم باعث جذب سرمایه شود. اما متاسفانه با یک صنعت سنتی مواجه هستیم.

بر اساس گزارش صنعت ساخت آمریکا، حدود ۵۵ درصد این صنعت اتلافات است. اتلافاتی که می تواند هزینه ساخت را افزایش دهد و سرمایه ها را هدر می دهد. هر چند در مطالعاتی که صورت گرفته است می توان این ۳۵ درصد را برطرف کرد

علوی پور تاکید کرد: بر اساس گزارش صنعت ساخت آمریکا، حدود ۵۵ درصد این صنعت اتلافات است. اتلافاتی که می تواند هزینه ساخت را افزایش دهد و سرمایه ها را هدر می دهد. هر چند در مطالعاتی که صورت گرفته است می توان این ۳۵ درصد را برطرف کرد. یعنی به عبارتی می توان با مدیریت ساخت ۳۵ درصد از ۱۸ تریلیون دلار افق سال ۲۰۲۸ را می توان برطرف و از آن جلوگیری کرد.

وی با اشاره به اینکه کشور با محدودیت منابع مالی مواجه است و اگر این اتلافات حذف شود می تواند سرمایه های زیادی را جذب کند تصریح کرد: بر اساس گزارش انجمن مهندسان عمران آمریکا و تشکل های خصوصی که بر روی صنعت ساخت کار کردند برای کاهش اتلافات باید به سمت مدیریت ساخت حرکت کرد. این تشکل های خصوصی بر روی آموزش و سندهای مختلف اقدامات خوبی انجام دادند تا به این هدف برسند که چگونه می توان این ۳۵ درصد اتلافات را کاهش داد و از بین برد.

باید ابتدا ادبیات مدیریت ساخت به صورت تخصصی وارد کشور شود. ما این اقدام را از سال ۹۶ با آموزش و فُرمت سازی آغاز کردیم

علوی پور با تاکید بر اینکه باید منابع مالی را مدیریت کرد تا پروژه جدید تعریف شود و کسب و کارها پا بر جا بماند گفت: باید بخش بزرگی از هزینه ها را کنترل کرد پس باید ابتدا ادبیات مدیریت ساخت به صورت تخصصی وارد کشور شود. ما این اقدام را از سال ۹۶ با آموزش و فُرمت سازی آغاز کردیم. حال امسال تصمیم داریم با برگزاری سمپوزیوم بین المللی مدیریت ساخت که ۹ شهریور در دانشگاه شهید بهشتی برگزار می شود یک قدم جلوتر و بالاتر حرکت کنیم.

دبیر کمیته علمی سمپوزیوم بین المللی مدیریت ساخت(ICMS) خاطر نشان کرد: مهد صنعت ساخت کشورهای انگلستان و آمریکا هستند و به خوبی ساختارهای خوبی ایجاد کرده اند و بیشترین پروژه ها توسط این دو کشور برگزار می شود. در سال ۱۸۵۷ آمریکا احساس نیاز کرد و موسسه معماران تشکیل داد. سندیکای شرکتهای ساختمانی در ایران نیز که در سال ۱۳۲۷ تشکیل شده نمونه خوبی برای این هدف بزرگ است پس می توانیم تشکل ها را کنار هم قرار دهیم.

علوی پور با تاکید بر اینکه نبود دانش بزرگترین ضعف ساخت است تاکید کرد: در حال حاضر حجم پروژه ها بزرگ شده است و تیم های زیادی با سطح فرهنگی متعددی در کنار هم کار می کنند. اما نمی توان به شیوه سنتی پروژه ها را اداره کرد.

چالش صنعت ساخت سنتی بودن آن است. این سنتی بودن تا بخواهد برطرف شود نیازمند مطالعه، آموزش و نزدیک شدن صنعت به دانشگاه است. این روزها پیمانکاران نمی دانند مشکلات چیست و اگر هم بدانند نمی دانند چگونه مشکل را برطرف کنند

وی ادامه داد: چالش صنعت ساخت سنتی بودن آن است. این سنتی بودن تا بخواهد برطرف شود نیازمند مطالعه، آموزش و نزدیک شدن صنعت به دانشگاه است. این روزها پیمانکاران نمی دانند مشکلات چیست و اگر هم بدانند نمی دانند چگونه مشکل را برطرف کنند.

صنعتی سازی در صنعت ساختمان عقب است. به عبارتی در صنعتی‌سازی ساختمان عقب‌ماندگی زیادی داریم

وی با بیان اینکه ساختار نفت و گاز در ایران به دلیل قدمت زیاد و همکاری با شرکت های بین المللی فرهنگ خوبی دارد گفت: صنعتی سازی در صنعت ساختمان عقب است. به عبارتی در صنعتی‌سازی ساختمان عقب‌ماندگی زیادی داریم. نیروهای متخصص زیادی در حوزه ساخت و ساز داریم که در صورت استفاده از آن در مدیریت ساخت شاهد جلوگیری از اتلاف انرژی خواهیم بود.

به گفته وی، تا برای صنعتی‌سازی هزینه نکنیم کاری انجام نمی شود. پس در این حوزه عقب‌ماندگی زیادی داریم و نیازمند فناوری‌های نوین هستیم.

علوی پور تاکید کرد: تعریف پروژه از سوی دانشگاه ها می تواند ما را در مدیریت ساخت موفق کند. در آمریکا وقتی شرکتهای خصوصی دچار مشکل می شوند با مراجعه به دانشگاه و تخصیص بودجه مشکل را بعد از سال ها بر طرف می کنند. باز هم تاکید می کنم که صنعت ساخت در ایران دچار عقب ماندگی است و نیازمند تکنولوژی است. باید به سمت مدیریت تکنولوژی در صنعت ساخت حرکت کنیم.

کد خبر: ۲۳۸٬۲۶۸

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha