به گزارش بازار، نارضایتی از سلطه آمریکا کاملاً با نشست سران بریکس، یعنی جایی که کشورها در آن به دنبال یافتن جایگزینهایی غیر از دلار آمریکا هستند، همزمان شده است.
در مجموع، ۴۵ کشور در هفتههای پیش از نشست بریکس برای پیوستن به این بلوک اقتصادی ابراز علاقه کردهاند.
۲۳ کشور به طور رسمی درخواستهای خود برای پیوستن به بریکس را ارسال کردهاند و ۲۲ کشور دیگر نیز علاقهمندند به این بلوک اقتصادی بپیوندند.
اَندی شِکتمَن (Andy Schectman)، رئیس شرکت سرمایهگذاری مایلز فرانکلین، میگوید ممکن است ۸۵ درصد از جمعیت جهان، دلار آمریکا را «به یکباره» کنار بگذارند.
وی معتقد است: اگر بریکس همه کشورهایی را که به دنبال پیوستن به این ائتلاف هستند، بپذیرد، ممکن است دلار آمریکا به صورت ناگهانی در معاملات فرامرزی کنار گذاشته شود.
شِکتمن، عربستان سعودی را بازیگری اساسی میداند که قادر است سایر کشورها را تشویق کند تسویهحسابهای نفتی خود را به ارزهای محلی انجام دهند.
وی تأکید کرد که در نهایت ۸۵ درصد از جمعیت جهان در صورت پیوستن به بریکس میتوانند اتکای خود به دلار آمریکا را پایان دهند.
شکتمن دلیل پیوستن کشورها به یکدیگر در بریکس را، تلاش برای رهایی از سلطه غرب میداند.
به گفته شکتمن، اگر همه گروهها از جمله کشورهای بریکس، سازمان همکاری شانگهای، آسهآن و کشورهای شورای همکاری خلیجفارس، از دلار آمریکا استفاده نکنند، ۸۵ درصد از جمعیتی را تشکیل خواهند داد که دلار را در تجارت کنار میگذارند.
شکتمن معتقد است: اگر ابتکار کمربند و جاده (یک طرح سرمایهگذاری در زیربناهای اقتصادی بیش از ۷۰ کشور جهان و سازمانهای بینالمللی و توسعه دو مسیر تجاری «کمربند اقتصادی راه ابریشم» و «راه ابریشم دریایی»)، بریکس، سازمان همکاری شانگهای و اتحادیه اقتصادی اوراسیا در کنار هم قرار گیرند، کار بسیار بزرگی صورت گرفته است.
شکتمن خاطرنشان کرد: سازمان همکاری شانگهای بزرگترین سازمان نظامی و مالی منطقهای در جهان است که حدود ۶۰ درصد از خشکی اوراسیا و ۴۰ درصد از تولید ناخالص داخلی جهان را شامل میشود.
نظر شما