۲۱ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۳:۵۲
وزارت امور خارجه به دنبال تعیین حدود مرزی در آرش| سیاست ما تعامل سازنده به جای رقابت بازدارنده است
معاون وزیر نفت در گفتگو با بازار:

وزارت امور خارجه به دنبال تعیین حدود مرزی در آرش| سیاست ما تعامل سازنده به جای رقابت بازدارنده است

خجسته مهر معاون وزیر نفت گفت: سیاست ما در مورد آرش این است که به جای رقابت بازدارنده  تعامل سازنده با کویت و عربستان داشته باشیم. این موضوع در مذاکرات فنی که وزارت خارجه عهده دار آن است، دنبال می شود.

بازار؛ گروه آب و انرژی: مجادله سر میدان آرش همچنان ادامه دارد. در حالی کمیته اجرای مشترک کویت و عربستان جلسات خود را برای تعیین تکلیف میدان آغاز کرده که مسئولین نفتی ایران همچنان میگویند این دو کشور باید حق ایران را در خصوص این میدان مشترک به رسمیت شناخته شود.

محسن خجسته مهر مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران که در فروردین سال ۱۴۰۱ اعلام کرده بود که «هم اکنون مطالعات اولیه و لرزه‌نگاری میدان مشترک آرش انجام شده و برنامه توسعه آن هم در شرکت ملی نفت ایران مصوب شده که به‌زودی اجرائی می‌شود. » اکنون نیز می گوید که مذاکرات در خصوص این میدان ادامه دارد.

معاون وزیر نفت در گفتگو با بازار در پاسخ به اینکه آیا ادعاهای مطرح شده از سوی کویت و عربستان در خصوص میدان آرش درست است، گفت: نظر ما در مورد میدان آرش همانی است که وزیر نفت ایران عنوان کرده است.

او در پاسخ به این سوال که ایران چه واکنشی نسبت به شروع جلسات مشترک بین کویت و عربستان در خصوص توسعه این میدان نشان خواهد داد و به نظر می رسد که حق ایران را به رسمیت نمی شناسند، ادامه داد: سیاست ما در وزارت نفت این است که به جای رقابت بازدارنده تعامل سازنده داشته باشیم. این موضوع با مذاکرات فنی و مذاکراتی که وزارت امور خارجه عهده دار آن است، دنبال می شود.

معاون وزیر نفت: سیاست ما در وزارت نفت این است که به جای رقابت بازدارنده تعامل سازنده داشته باشیم. ضمن اینکه تعیین حدود مرزی در میدان آرش را وزارت خارجه دنبال می کند

مدیرعامل شرکت ملی نفت همچنین در پاسخ به این سوال که آیا ایران برنامه ای برای تعیین حدود مرزی دارد، گفت: تعیین حدود مرزی در میدان آرش را وزارت خارجه دنبال می کند.

لازم به یادآوری است که روزنامه الرای به تازگی خبر داده که «کمیته اجرایی مشترک کویت و عربستان برای پروژه میدان الدره(آرش) جلسه ای برگزار کرد و در آن آخرین تحولات مربوط به این میدان را مورد بررسی قرار داد.»

این روزنامه همچنین نوشت: «در این جلسه بر سر تداوم برنامه کاری مورد توافق طرفین براساس یک جدول زمان بندی شده به توافق رسیدند.» این روزنامه از قول «منابع آگاه» آورده است: این جلسه سه شنبه گذشته با حضور روسای شرکت نفت خلیج کویت و مسئولان شرکت نفت عربستان (آرامکو) برگزار شد.»

براساس گزارش همین روزنامه، این جلسه یک روز پس از آن برگزار شده است که امین الناصر رئیس اجرایی شرکت آرامکو در سخنانی گفت: «برنامه های مرتبط با میدان الدره طبق برنامه ریزی های انجام شده با کویت پیش خواهد رفت.»

الناصر در اظهاراتی به خبرنگاران اظهار کرد: «برنامه های مربوط به میدان الدره همان طور که با کویتی ها برنامه ریزی شده، پیش می رود و هیچ مشکلی در این مرحله از حیث مهندسی و توسعه وجود ندارد.

۲۱ مارس ۲۰۲۲ عربستان و کویت، توافقی را برای توسعه این میدان گازی امضا کردند که به موجب آن شرکت نفت کویت و شرکت آرامکو اقدامات لازم برای توسعه این میدان گازی و استخراج آن را انجام می‌ دهند.

بر اساس برآوردها حجم گازی که از میدان گازی میدان آرش قابل استخراج است بسیار زیاد است. میدان گازی آرش- الدره در آب‌های مرزی بین ایران و منطقه سابقا بی‌طرف بین کویت و عربستان واقع شده است و بر این اساس و طبق این مرز، حدود ۴۰ درصد تاسیسات نفتی و گازی موجود میدان آرش-الدره در آب‌ های سرزمینی ایران قرار دارد. اهمیت میدان آرش علاوه بر حضور لایه‌ های نفتی و گازی با مقدار زیاد میعانات گازی، حفظ حاکمیت کشورمان بر آب‌های این منطقه است.

گفتنی است چندی پیش هدایت‌اله خادمی، رئیس هیئت‌ مدیره انجمن شرکت‌ های حفاری نفت و گاز ایران، گفته بود که «عربستان به میدان آرش ورود کرده و ما هم ساکت نشسته‌ایم؛ به طوری که به نظر می‌ رسد میادین مشترک را به همسایگان واگذار کرده‌ایم».

کد خبر: ۲۳۶٬۶۱۶

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha