به گزارش بازار به نقل از شاتا، یزدان سیف در نشست پایش بازار کالاهای اساسی گفت: با تغییر شیوهی حمل از کشور مبدأ و واردات برنج، با توجه به میزان واردات، سالیانه میتوان ۱۵۰ میلیون دلار صرفهجویی ارزی داشت.
سیف افزود: در بخش واردات شکر هم بستهبندی و عرضه و توزیع شکر خانوار نه تنها میتوان به صرفهجویی هزینههای تأمین و ایجاد اشتغال در کشور کمک کرد؛ بلکه بهداشت و سلامت کالا حفظ میشود و از خروج شکر مصرفی خانوار به سمت صنف و صنعت نیز جلوگیری میشود که ضرورت دارد بخش کارشناسی برای خرید، حمل واردات و توزیع این دو کالای اساسی این امور جزو مبانی عملیات تأمین و در دستور کار قرار بگیرد.
براساس این گزارش؛ در این نشست، گزارشی از قیمت و مبادلات جهانی انواع کالای اساسی توسط کارشناسان بازرگانی خارجی و داخلی ارائه شد که بر این اساس قیمت جهانی گندم و انواع غلات در این هفته نسبت به گذشته؛ رشد اندک داشت. اگر چه گندم فرانسه از ۲۲۱ دلار در هر تن به ۲۲۳ دلار افزایش داشت اما گندم اتحادیه اروپا بدون تغییر ماند.
قیمت جهانی انواع برنج نیز طی هفتهی گذشته اندکی کاهش یافت و روغنی خوراکی نیز به دلیل افزایش تقاضا در بازار جهانی رشدی از ۲۰ تا ۵۵ دلار درهر تن دارد که مربوط به انواع روغن پالم، آفتابگردان و سویا است.
گزارش میزان موجودی انواع کالاهای اساسی، مطلوبیت ذخیرهسازی این کالاها را نشان میدهد و بیش از ۳۰۰ هزار تن شکر در راه ورود به بنادر ایران است.
نظر شما