۱۴ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۸:۲۹
عرضه خودرو در بورس کالا مبنای رشد جدید بورس
بازار گزارش می دهد؛      

عرضه خودرو در بورس کالا مبنای رشد جدید بورس

به گفته بسیاری از کارشناسان عرضه خودرو در بورس کالا مبنای رشد جدید بورس می شود، زیرا در حال حاضر بازار به خبرهای جدید نیاز دارد و بورس کالا ابزار تغییر مسیر شاخص کل بورس خواهد شد.

بازار؛ گروه بورس: بازار سرمایه در شرایطی که دلار دوباره روندی صعودی گرفته همچنان به مسیر نزولی خود ادامه داده است، به طوری هم اکنون شاخص زیر ۲ میلیون واحد قرار گرفته و احتمالا اگر همچنان حجم معاملات افت داشته باشد به شاخص یک میلیون و ۸۰۰ هزار واحد هم خواهد رسید.

در شرایط کنونی دولت برای جلوگیری از افت بیشتر شاخص کل بورس موضوع آزادسازی عرضه خودرو در بورس کالا را مطرح کرده است، بر همین مبنا برخی مسئولان تاکید کرده اند که محدودیت برای عرضه هیچگونه خودرویی در بورس وجود ندارد.

به گفته رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی پیشنهادی در بودجه برای عرضه خودرو در بورس کالا مطرح شده بود و رای نیاورد، برخی تصور کردند که این به معنای مخالفت مجلس با عرضه خودرو در بورس کالاست در صورتی که اینگونه نیست و هنوز معتقدیم بورس شفاف ترین بازار برای عرضه کالاهاست

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار تحلیل بازار با اشاره به اینکه در طرح ساماندهی بازار خودرو که در مجلس مطرح شده بود هیچ منافاتی با عرضه خودرو در بورس کالا نداشت و حتی تاکید مجلس بر عرضه خودرو در بورس کالاست.

محمدرضا پورابراهیمی با بیان اینکه هم اکنون هم موضوع عرضه خودرو در بورس کالا را به صورت جدی دنبال می کنیم، افزود: پیشنهادی در بودجه برای عرضه خودرو در بورس کالا مطرح شده بود و آن رای نیاورد، برخی تصور کردند که این به معنای مخالفت مجلس با عرضه خودرو در بورس کالاست در صورتی که اینگونه نیست و هنوز معتقدیم بورس شفاف ترین بازار برای عرضه کالاهاست.

او با تاکید بر اینکه در حال حاضر فضای حمایتی از بورس را جزو راهبردهای دولت می دانیم، تصریح کرد: مجلس با سیاست های دولتی که به بورس ضربه می زند مخالف هستیم برای نمونه دولت باید در قیمت گذاری دستوری باید تجدید نظر کند یا باید بر اساس اصول حاکم بر بورس اصلاح کند.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: دولت باید در قیمت گذاری اجازه دهد بورس با مکانیسم خود عمل کند در غیر اینصورت اثرات منفی سیاست های دستوری دولت بر بازار بورس و همچنین در بازار کالایی و بنگاه های اقتصادی اثرگذار است.

رکود در بازار سرمایه عمیق شده است

در حال حاضر بسیاری از کارشناسان اقتصادی معتقدند که رکود در بازار عمیق شده است و این موضوع با کاهش ارزش معاملات خرد نمایان شده و ادامه این روند می تواند روی تامین مالی بنگاه ها و همچنین تورم بازارهای کالایی تاثیر بگذارد، برای نمونه بعد از اینکه بورس روند نزولی خود را آغاز کرده بار دیگر تحرکات جدیدی در بازار خودرو نمایان شده است.

مهدی دلبری معتقد است که سیاست های دولت هرازچندگاهی روی بازار تاثیر می گذارد به واسطه اینکه اقتصاد غیر قابل پیش بینی می شود و ریسک سرمایه گذاری بالا می رود، به همین دلیل سرمایه گذاران وارد بورس هم نمی شوند و به خرید کالاهای دیگر روی می آورند که اثری تورمی دارد

یک کارشناس بورس در گفتگو با خبرنگار بازار با اشاره به اینکه سیاست گذاری های دولت در اقتصاد کلان روی جریان نقدینگی اثر گذار است، گفت: در حال حاضر بسیاری از شرکت های گروه خودرو تحت تاثیر سیاست گذاری دولت زیان ده شده اند و همین موضوع روی تقاضای آن ها در بازار هم تاثیر گذار است.

مهدی دلبری با بیان اینکه دولت باید از این سیاست های دستوری دست بکشد تا بازار به صورت متعادل حرکت کند، افزود: وقتی معاملات بورس بر مبنای ارزش دارایی ها و سود واقعی شرکت ها انجام می شود نوسانات هیچ گاه خطرناک نیست.

او افزود: اما زمانی که سیاست های دولت هرازچندگاهی روی بازار تاثیر می گذارد به واسطه اینکه اقتصاد غیر قابل پیش بینی می شود ریسک سرمایه گذاری بالا می رود به همین دلیل سرمایه گذاران وارد بورس هم نمی شوند.

او با تاکید بر اینکه موضوع قیمت گذاری خودرو و همچنین محدودیت در عرضه خودروهای داخلی از جمله عواملی است که روی معاملات گروه خودرویی و کلیت بازار تاثیرگذار است، تصریح کرد: دولت باید به موضوع عرضه خودرو در بورس کالا تن دهد تا ضمن جلوگیری از زیان خودروسازان داخلی کمک کند تا بازار متعادل شود.

اعتبارات لازم برای جبران زیان انباشته خودروسازان

براساس صورت های مالی دو خودروساز بزرگ زیان انباشته آنها رشد داشته، در حالی که افزایش تیراژ تولید هم داشته اند، به همین دلیل در مقطع کنونی دولت یا باید قانون زیان تحمیلی ناشی از قیمت گذاری دستوری را اجرا کند یا اینکه اجازه عرضه هودر به آنها در بورس کالا بدهد.

سعید مدنی گفت: به طور قطع عرضه خودرو در بورس کالا تنها به نفع شرکت های خودرویی نیست و مصرف کننده ها هم سود می برند زیرا منجر به کاهش التهاب قیمت ها در بازار خودرو می شود، هرچند با کسری بودجه دولت سیگنال تورمی به بازارها صادر می شود و قیمت خودرو دوباره بالا می رود

حالا با توجه به اینکه دولت اعتبارات لازم برای جبران زیان انباشته به خودروسازان را ندارد و از طرف دیگر کسری بودجه همچنان به عنوان یک چالش جدی برای دولت مطرح است عرضه خودرو در بورس کالا می تواند به نفع دولت هم تمام شود زیرا طبق قانون مابه التفاوت قیمت معاملات خودرو در بورس کالا به خزانه دولت واریز خواهد شد.

یک کارشناس اقتصادی در گفتگو با خبرنگار بازار با اشاره به اینکه در حال حاضر عده ای مخالف عرضه خودرو در بورس کالا هستند، گفت: به طور قطع عرضه خودرو در بورس کالا تنها به نفع شرکت های خودرویی نیست و مصرف کننده ها هم سود می برند زیرا منجر به کاهش التهاب قیمت ها در بازار خودرو می شود.

سعید مدنی افزود: هر چند در چند وقت اخیر التهاب بازار خودرو در نتیجه رکود بازار کم شده است، اما به طور قطع در شش ماهه دوم سال شرایط تغییر می کند و با کسری بودجه دولت سیگنال تورمی به بازارها صادر می شود و قیمت خودرو دوباره بالا می رود.

او ادامه داد: به همین دلیل در مقطع کنونی باید سیاست ها در راستای کنترل بازار خودرو و جلوگیری از افزایش دلالی باشد که عرضه خودرو در بورس کالا هم این مساله را تا حدودی کنترل می کند.

کد خبر: ۲۳۵٬۱۶۲

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha