به گزارش بازار به نقل از وزارت نیرو، روح الله بازیار به تشریح راهکارهای صرفهجویی برق و اثرات مثبت آن در دریافت پاداش و کاهش مبالغ قبوض برق مشترکان خانگی پرداخت و گفت: با توجه به اینکه طرح پاداش صرفهجویی از ابتدای خرداد آغاز شده است، مشترکان تا پایان شهریورفرصت دارند از این امکان بهرهمند شوند.
این کارشناس دفتر مدیریت مصرف توانیر در این باره افزود: مشترکان خانگی بیش از دو ماه فرصت دارند که با استفاده بهینه از لوازم برقی، صنعت برق را در عبور بیدغدغه از تابستان یاری کنند و در عین حال از پاداش صرفهجویی بهرهمند شوند.
وی در ادامه به برخی راهکارهای موثر در دستیابی به این مهم را جابهجایی زمان استفاده از لوازم برقی منازل به ساعات کمباری عنوان و تصریح کرد: مشترکان میتوانند زمان استفاده از وسایلی چون لباسشویی و ظرفشویی، جاروبرقی و اطو را به ساعات غیر پیک موکول کنند.
بازیار دومین ظرفیت صرفهجویی بخش خانگی را استفاده بهینه از لوازم برقی ذکر کرد که طیف پرشماری از محصولات از کولر آبی و گازی گرفته تا سیستمهای روشنایی، یخچال فریزر، لوازم صوتی و تصویری، ماشین لباسشویی و ظرفشویی، جاروبرقی و لوازم برقی آشپزخانه مانند پلوپز، چرخ گوشت، مایکروفر و انواع اجاق برقی را شامل می شود.
وی استفاده از لوازم برقی با رتبه انرژی A و بالاتر را از این جهت حائز اهمیت دانست که در طول دوره بهرهبرداری، کمترین میزان مصرف را دارد و این موضوع برای لوازمی مثل یخچال فریزر و سیستمهای سرمایشی که در صدر پرمصرفترین لوازم برقی خانگی قرار دارند، از اهمیت بیشتری برخوردار است.
کارشناس دفتر مدیریت مصرف توانیر روغنکاری، تعویض پوشال، و عایق کاری کانال کولر آبی، نصب سایبان برای کولرهای آبی و کمپرسور کولر گازی، کاهش دفعات باز و بسته کردن درب یخچال و رعایت فاصله یخچال با دیوار را از نکات مهم کاهش اتلاف انرژی برشمرد.
وی یادآور شد: بررسی مرکز مطالعات و برنامهریزی شبکههای قدرت ( دانشگاه تربیت مدرس) حاکی است مصرف برق یک کولر گازی طی دوره دو ماهه قرائت با فرض ۶ ساعت کارکرد روزانه در تابستان حدود ۷۵۶ کیلووات ساعت است که نشان میدهد مشترکان خانگی به ویژه در مناطق عادی مثل تهران و با سقف مجاز ۳۰۰ کیلووات ساعت در هر دوره، باید نسبت به استفاده از این وسیله انرژی بر کاملآ حساب شده رفتار کنند.
در این بررسی که تحت عنوان راهنمای انتخاب لوازم برقی با رویکرد بهینهسازی مصرف برق و با همکاری دفتر مدیریت مصرف توانیر انتشار یافته است، مصرف برق کولر آبی و یخچال فریزر هریک ۱۸۰ کیلووات ساعت در هر دوره مصرف ( حدوداً دو ماه) اعلام شده که نکته مناسبی برای صرفهجویی بخش خانگی و بهرهمندی از پاداش صرفهجویی است.
کارشناس مدیریت مصرف توانیر استفاده از دور کند کولر آبی و تنظیم کولر گازی روی دمای آسایش ۲۴ درجه را از مهمترین راهکار صرفهجویی برق عنوان و تاکید کرد: دمای آسایش ۲۴ درجه بر مبنای کار مطالعاتی در مرکز پژوهشهای خورشیدی برق منطقهای یزد تعیین شده است.
به گفته بازیار، استفاده از دور کند کولر آبی، مصرف این وسیله را به نصف کاهش میدهد و انتظار میرود مشترکان خانگی طی ساعات ۱۱ تا ۱۸ بیشترین صرفهجویی را در استفاده از لوازم سرمایشی اعم از کولرهای آبی و گازی داشته باشند.
این کارشناس صنعت برق کشور با بیان اینکه حدود نیمی از ۷۲ هزار مگاوات شبکه سراسری در تابستان به مصارف خانگی اختصاص دارد و در این بین بیش از ۳۰ هزار مگاوات از آن مربوط به استفاده از سیستمهای سرمایشی میشود،از هموطنان مناطق گرمسیر خواست درصورت استفاده از چند کولر، حداقل یک کولر را از مدار خارج و از مزایای قابل توجه پاداش صرفهجویی بهرهمند شوند.
وی در واکنش به این تحلیل که دمای آسایش کولرهای گازی در دهانه کولر در دسترس است و با فاصله گرفتن از کولر، دما و رطوبت افزایش یافته و ناچار به کاهش بیشتر دما هستیم گفت: فرض دمای آسایش ۲۴ درجه سانتی گراد کولرهای گازی بر این منطق استوار است که ظرفیت کولر متناسب با مساحت محیط انتخاب شود و بدیهی است عدم تناسب بین ظرفیت کولر با فضای محیط به طولانی شدن زمان کارکرد کمپرسور، عدم تامین دمای مناسب و به تبع آن اتلاف انرژی برق میانجامد.
نظر شما