به گزارش بازار به نقل از سازمان توسعه تجارت ایران، احسان قمری اظهار داشت: با توجه به شرایط خاص اقتصادی، توسعه صادرات تنها راهکار رفع مشکلات اقتصادی بوده و هماهنگی هر چه بیشتر اقتصاد داخلی و تجارت خارجی راهکار برون رفت از شرایط فعلی است.
وی افزود: میزان پیش بینی شده برنامه صادرات در سالجاری ۴۱ میلیارد دلار اعلام شده و مسئولیت بخشهای علمی و کارشناسی در خصوص ارائه راهکارهای اجرایی مبتنی بر مبانی علمی و همچنین تجربه سایر کشورها در این خصوص با اهمیت خواهد بود.
عضو کمیته پژوهش سازمان توسعه تجارت ایران مسئولیت این سازمان در کارگروه ماده ۱ و کارگروه مدیریت صادرات با هدف مدیریت واردات از طریق تعرفه ها و ممنوعیتها و همچنین وضع عورارض صادراتی را واجد اهمیت دانست و تغییر نگاه بخشی به نگاه ملی را خواستار شد.
قمری وضع عوارض صادراتی در زمانها و فصلهای خاص را تصمیمی اثر گذار بر ساختار تجارت خارجی کشور عنوان کرد و گفت: توجه علمی به هزینه فرصت کاهش صادرات و ارز آوری و کسب درآمد از طریق وضع عوارض صادرات و همچنین تغییر تعرفه واردات به عنوان یکی از متغیرهای اثر گذار بر سطح عمومی قیمتها، نیاز به مطالعه دارد.
وی تشکیل اتاق فکر کارشناسی و علمی را، با توجه به دستور معاون وزیر و رییس کل سازمان توسعه تجارت ایران در خصوص به روز رسانی تعرفه ها در موافقتنامه های دو یا چند جانبه در گام اول حرکتی بدیع عنوان کرد و افزود: اتاق فکر کارشناسی و علمی کارگروه ماده ۱ و کارگروه مدیریت صادرات به عنوان یکی از زیربخشهای کمیته پژوهش سازمان با هدف ارائه راهکارهای علمی صیانت از صادرات و تامین منابع ارزی برای واردات کالاهای اساسی، مواد اولیه و ماشین الات بخش تولید تشکیل شده است.
نظر شما