۱۵ تیر ۱۴۰۲ - ۰۰:۵۳
تولید و مصرف کننده قربانی تخلف فروشگاه ها| نظارت حلقه مفقوده سودجویی کانال های توزیع است
مدیر فروش صنایع غذایی نگین «شانا» به بازار گفت؛

تولید و مصرف کننده قربانی تخلف فروشگاه ها| نظارت حلقه مفقوده سودجویی کانال های توزیع است

کرج- مدیر فروش «شانا» با اشاره به تخلف کانال های توزیع زنجیره ای گفت: اگر دولت فروشگاه های زنجیره ای را اصلاح کند، هم تولید کننده متضرر نمی شود و هم هر کالا ۳۰ درصد ارزانتر به دست مصرف کننده می رسد.

گروه استان ها؛ بازار: «محمدرضا زارعی» معاون فروش و توسعه بازار صنایع غذایی «شانا» در گفتگو با بازار گفت: شرکت شانا ۵۲ سال است که تولید می کند قبلا گروه های کمپوت، کنسرو، رب گوجه فرنگی و آبلیمو را هم داشته ولی دلیل اینکه به طور تخصصی روی تولید مربا کار می کنیم به دلیل استراتژی شرکت است که از استراتژی تمرکز استفاده می کند و می‌خواهد روی مربا تمرکز کند تا عمق نفوذش در بازار را از طریق مربا افزایش دهد.

زارعی با بیان اینکه در حال حاضر در حوزه کشت و صنعت مربا کار می ‌کنیم، افزود: بنای تولید محصول، بهای تمام شده است، ما هم از شرکت های دیگر مستثنی نیستیم تمام محصولاتمان ترکیب میوه، شکر، مواد اولیه و بسته بندی دارد. مجموع این موارد به علاوه هزینه های کارگری بهای تمام شده ما می‌شود.

ما اگر بخواهیم بقای خود را حفظ کنیم قطعا باید همسوی بازار پیش برویم. اما مدیریت عامل مجموعه روی مسائل اخلاقی به خصوص روی بحث قیمت مناسب محصول نهایی و کیفیت آن تاکید دارد که در واقع محصول با مواد اولیه مرغوب به دست مصرف کننده نهایی برسد.

هر افزایش قیمتی در بازار برای ما تنش ایجاد می کند

مدیر فروش شانا در پاسخ به این پرسش که با وجود افزایش قیمت مواد اولیه قیمت گذاری محصولات شانا چطور انجام می شود، گفت: ما هم افزایش قیمت را خواهیم داشت اما با شیب کمتر، هر افزایش قیمتی در بازار برای ما تنش ایجاد می‌کند به عنوان مثال یک کالایی داریم و به مدت یکسال برنامه ریزی می‌کنیم که در بازار فروش انجام دهیم و کالایی با قیمت هزار تومان روی قفسه قرار می‌ گیرد سه ماه بعد یک اتفاقی می‌افتد که شکر۵۰ درصد گران می شود و ما مجبوریم قیمت را افزایش بدهیم و در این صورت تمام محصولات قفسه و بازار دو قیمتی می‌شوند و عملا مصرف کننده نهایی هم به این موضوع بد بین می شود.

اگر تولیدکنندگان بقای خود را می خواهند مجبورند با تغییر قیمت ها همسو باشند، ولی اگر قرار است ۵۰ یا ۶۰ درصد افزایش قیمت روی هر کدام از مواد اولیه اضافه می شود ما، می توانیم در فرمولاسیون محصولات دقت بیشتری بکنیم و خلاقیت داشته باشیم تا افزایش قیمت را با شیب کمتری انجام دهیم

گفته می شود، تولیدکنندگان بدون درنظر گرفتن شرایط مصرف کننده دائما در حال تغییر دادن قیمت هستند اما این فشاری است که از سمت اتفاقات سیاسی حاکم بر جامعه و عوامل اقتصادی بر تولید کننده وارد می شود. اگر تولیدکنندگان بقای خود را می خواهند مجبورند همسو باشند، ولی همسویی به این معنی نیست که اگر قرار است ۵۰ یا ۶۰ درصد افزایش قیمت روی هر کدام از مواد اولیه انجام می شود ما هم به همان نسبت افزایش قیمت داشته باشیم. می توانیم در فرمولاسیون محصولات دقت بیشتری بکنیم و خلاقیت داشته باشیم تا افزایش قیمت را با شیب کمتری انجام دهیم.

زارعی با بیان اینکه پایه و۹۰ درصد از مواد اولیه محصول ما را شکر و ماده شیرین کننده تشکیل می دهد، ادامه داد: در بسیاری از محصولاتی که حتی فکرش را هم نمی کنیم مانند ماکارونی، شیرین کننده شکر یا فروکتوز استفاده می شود. فروکتوز را از ذرت به دست می‌آورند، ۶۰ درصد از سهم تولیدی فروکتوز در دنیا مربوط به روسیه و اوکراین بود که پس از وقوع جنگ بین این دو کشور عرضه به شدت کاهش و قیمت افزایش پیدا کرد.

افزایش قیمت فروکتوز به همه شرکت های تولید مربا و آبمیوه آسیب زد

به همین دلیل بسیاری از تولید کنندگانی که محصولات با کیفیت بالایی تولید می کردند مانند شانا که از فروکتوز به عنوان شیرین کننده سالم استفاده می کرد مجبور شدند تعویض کنند. اگر ما می خواستیم از فروکتوز استفاده کنیم شاید با ضریب چند برابر کالاهایمان را افزایش می‌دادیم که در این صورت مجبور می‌شدیم درب کارخانه را ببندیم. این مورد به همه آسیب زد خصوصا به شرکت های تولید کننده مربا یا آبمیوه که از شکر یا فروکتوز استفاده می کنند به شدت آسیب دیدند.

زارعی گفت: شرکت شانا ۵۲ سال است که تولید می کند قبلا گروه های کمپوت، کنسرو، رب گوجه فرنگی و آبلیمو را داشته ولی دلیل اینکه به طور تخصصی روی تولید مربا کار می کنیم این است که استراتژی شرکت است که از استراتژی تمرکز استفاده می کند و می‌خواهد روی مربا تمرکز کند تا عمق نفوذش در بازار را از طریق مربا افزایش دهد.

وی تاکید کرد: تنش های قیمتی روی توسعه محصول یا گروه های محصولی به شدت می تواند تاثیر بگذارد و معمولا شرکت ها روی کالاهایی که فروش بیشتری دارند تمرکز می‌کنند که بتوانند بقای خود را حفظ کنند.

مدیر فروش و توسعه شانا با اشاره به اینکه شانا در نمایشگاه صنایع غذایی ماه گذشته شرکت داشت، در خصوص خروجی این نمایشگاه گفت: خروجی نمایشگاه مربوط به صادرات به کشورهای مختلف است. ما از بسیاری از کشور ها بازدید داشتیم و در مقام قیاس اذعان می ‌کنند که چقدر بسته بندی ما خلاقانه و کیفیت محصولاتمان بالا است. در واقع چیزی در این حوزه کم نداریم حتی می توانیم پیشرو باشیم.

با کاهش التهاب جو سیاسی حاکم بر جامعه، ایران می تواند جزو کشورهای برتر صادرکننده در منطقه باشد

زارعی با اشاره به اینکه یک سری موانع قانونی و شرایط سیاسی حاکم بر جامعه پیش پای ما وجود دارد که نمی‌توانیم بیشتر فعالیت کنیم، توضیح داد: شرایط سیاسی حاکم بر جامعه اجازه مراودات با سایر کشور ها را به ما نمی‌ دهد. اگر موانع قانونی برداشته شود و مشوق هایی از بابت صادرات به تولید کنندگان تخصیص دهند به علاوه اینکه التهاب جو سیاسی و تحریم کمتر شود، من فکر می کنم ایران می ‌تواند جزو کشورهایی باشد که در منطقه رتبه خوبی در حوزه صادرات داشته باشد.

مدیر فروش شانا ادامه داد: هم مدیر عامل مجموعه ما شخصا کار تحقیقات بازار در سایر کشورها را انجام دادند و هم گروه صادرات خارجی ما دائما در رصد کشورهای خارجی است.

کانال های توزیع که به صورت زنجیره ای کار می کنند با توجه به رانتی که در کشور دارند متاسفانه به شدت تخلف می‌کنند، به هیچ عنوان قوانین وضع شده توسط وزارت صمت را رعایت نمی‌کنند و تمام فشار را به تولید کننده می‌آورند که با تخفیفات بالا از تولیدکنندگان کالا بگیرند و تولیدکنندگان هم نمی ‌توانند از نقاط فروش که از نقاط خیلی مهم است صرف نظر کنند

زارعی با بیان اینکه کانال های توزیع که به صورت زنجیره ای کار می کنند با توجه به رانتی که در کشور دارند متاسفانه به شدت تخلف می‌کنند، افزود: به هیچ عنوان قوانین وضع شده توسط وزارت صمت را رعایت نمی‌کنند و تمام فشار را به تولید کننده می‌آورند که با تخفیفات بالا از تولیدکنندگان کالا بگیرند و تولیدکنندگان هم نمی ‌توانند از نقاط فروش که از نقاط خیلی مهم است صرف نظر کنند.

من فکر می کنم اگر دولت قوانینی را اعمال کند که بتوانند فروشگاه های زنجیره‌ای را اصلاح کنند به شما قول می دهم هر کالایی حداقل بین ۲۵ تا ۳۰ درصد ارزان‌ تر به دست مصرف‌ کننده می‌رسد، چون فشاری که کانال توزیع زنجیره ای به تولیدکننده می‌آورد موجب متضرر شدن تولید کننده می شود در نهایت برای بهای تمام شده فرمولش را تغییر می دهد چون می خواهد سود کند. عملا یک کالایی که قرار است با بهای تمام شده هزار تومان به دست مصرف کننده برسد با قیمت ۱۵۰۰ تومان به دستش می‌رسد.

کد خبر: ۲۲۹٬۶۹۹

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha