۱۲ تیر ۱۴۰۲ - ۱۴:۰۱
ادارات و ارگان‌های دولتی بزرگترین هدر دهنده برق در کشور| ۳۰ درصد شبکه‌های برق در کشور فرسوده شده‌اند
عضو کمیسیون انرژی مجلس عنوان کرد

ادارات و ارگان‌های دولتی بزرگترین هدر دهنده برق در کشور| ۳۰ درصد شبکه‌های برق در کشور فرسوده شده‌اند

محمدنژاد قاضی محله، عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: دولت باید صرفه‌جویی را از خودش آغاز کند لذا معتقدم مصرف انرژی ادارات و سازمان‌ها باید کاملا تحت کنترل باشند.

به گزارش بازار به نقل از خانه ملت، پرویز محمدنژاد قاضی محله با اشاره به ناترازی برق در کشور و تامین برق تابستان گفت: امروز همچنان تراز منفی سال گذشته را در حوزه برق شاهد هستیم و به نظرم سال‌های سال با این تراز منفی مواجه خواهیم بود چراکه مدیریت مصرف مطابق نیاز کشور نیست لذا یکی از موضوعاتی که می‌تواند ما را از این غائله سخت نجات دهد عمق بخشی به مدیریت مصرف به ویژه در حوزه خانگی است.

نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی با یادآوری اصلاح جدول مصرف در قانون مانع‌زدایی از توسعه انرژی که اقدام خوبی در راستای کاهش مصرف است، افزود: دومین اقدام برای کاهش ناترازی جلوگیری از هدررفت انرژی است چراکه طبق اعلام وزارت نیرو امسال حدود ۱۲ و نیم درصد تلفات انرژی داریم که البته به نظر من تلفات مذکور بیش از این عدد است چراکه هر سال به بار شبکه اضافه می‌شود و بخش اعظمی از جریان الکتریکی زمانی که شبکه نداشته باشد در خودش صرف شده و تبدیل به گرما خواهد شد.

وی ادامه داد: با کاهش ۳ درصدی تلفات و رساندن آن از ۱۲ و نیم درصد به ۹ درصد، عدد قابل‌ملاحظه‌ای انرژی صرفه‌جویی خواهد شد و در این شرایط نیاز به احداث نیروگاه کاهش پیدا می‌کند این در حالی است که تقریبا ۳۰ درصد شبکه‌های برق در کشور فرسوده است لذا اگر شبکه‌های برق را نوسازی کنیم به‌یقین ۳ درصد مذکور قابل وصول است ضمن آنکه شبکه‌های برق خود را نیز در مقابل حوادث طبیعی ایمن کرده‌ایم.

محمدنژاد توضیح داد: همچنین طبق بررسی‌های انجام شده ۴۰ درصد انرژی در داخل خانه‌ها تلف می‌شوند و هیچ گروه و سازمانی هنوز به این مهم و جلوگیری از اتلاف انرژی ورود نکرده است و وسایل سرمایشی دائم در منازل در حال کار کردن هستند در حالی که اگر فقط جلوی این مهم گرفته شود سال‌های سال نیازی به تولید برق نخواهیم داشت.

این نماینده مجلس فرهنگسازی را عامل مهم دیگری برای کاهش مصرف عنوان کرد و گفت: متاسفانه عملکرد صدا و سیما به‌عنوان اصلی‌ترین رسانه کشور در حوزه آموزش کاهش مصرف بسیار ضعیف است به‌طوری که در طول روز حتی یک زیرنویس هم در راستای توصیه به کاهش و مدیریت مصرف پخش نمی‌کند.

وی با بیان اینکه دولت به عنوان متولی انرژی بیشتر از هر بخش دیگری انرژی را در سازمان و ارگان‌های مختلف هدر می‌دهد، اظهار کرد: به‌یقین کاهش ساعات کاری ادارات نفعی برای مردم ندارد و تنها فرصت خدمت به مردم را کاهش می‌دهد بنابراین این اقدامات راه اصلی کاهش مصرف انرژی نیست و دولت به‌عنوان متولی انرژی باید صرفه‌جویی را از خودش آغاز کند لذا معتقدم ادارات و سازمان‌ها باید کاملا تحت کنترل باشند.

محمدنژاد ادامه داد: همچنین باید سیستم تنبیهی و تشویقی را در ادارات در پیش گرفت تا اگر سازمانی مصرف خود را بهینه کرد تشویق شده و ادارات متخلف تنبیه شوند چراکه این کنترل می‌تواند نزدیک به هزار مگاوات برای ما آورده داشته باشد.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی معتقد است اگر تمامی موارد گفته شده رعایت شوند، آورده بسیاری برای ما در حوزه انرژی به ویژه برق خواهد داشت چراکه مصرف در کشور بسیار بیشتر از نیاز منطقی و معقول است.

کد خبر: ۲۲۹٬۳۳۶

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha