به گزارش خبرنگار تحلیل بازار، حسین حاجی شرفی رئیس اداره آب، خاک و تحقیقات کاربردی شرکت کشت و صنعت نیشکر امیرکبیر ظهر دوشنبه در حاشیه بازدید از سایت تولید «کمپوست» از بقایای نیشکر شرکت کشت و صنعت امیرکبیر، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: کمپوست تولیدشده استاندارد لازم را دارد و سازمان استاندارد ایران، دو نوع استاندارد دارد. یکی از استانداردها در خصوص پسماندهای غذایی است و دومین نوع استاندارد مربوط به پسماندهای خشک است که باگاس از این نوع پسماندها است و ما استاندارد این ماده را کسب کردهایم.
وی عنوان کرد: از سال ۹۵ کار تولید کمپوست آغاز شده و دانش تولید آن را بر اساس آزمایشات و تجربیات حاصلشده به دست آوردیم.
رئیس اداره آب، خاک و تحقیقات کاربردی شرکت کشت و صنعت نیشکر امیرکبیر افزود: در طول چهار سال فعالیت در زمینه تولید «کمپوست»، ۱۸۵ هزار تن کمپوست تولید شده است که حدود ۱۴۵ هزار تن آن در شرکتهای کشت و صنعت نیشکر مصرف شده است. مقداری از «کمپوست های» تولید شده نیز به شهرداری و شرکت نفت به فروش رسیده است.
حاجی شرفی در پاسخ به سئوال خبرنگار تحلیل بازار مبنی بر اینکه ظرفیت تولید «کمپوست» این سایت سالانه چند تن است، توضیح داد: با ظرفیت ۸۰ هزار تن به عنوان بزرگترین سایت تولید «کمپوست» در سطح خاورمیانه است؛ در کشورهای اروپایی ماده آلی خاک سه تا چهار درصد است اما میزان ماده آلی خاک در شمال خوزستان، حدود یک درصد و در جنوب استان تقریبا صفر است. شرط اول بقایای کشاورزی ماده آلی خاک است و اگر خاک از نظر مواد آلی فقیر باشد، در تولید دچار نوسان و مشکل میشویم.
وی تاکید کرد: روند تولید «کمپوست» چهار تا پنج ماه طول میکشد و یکی از بزرگترین مشکلات در خوزستان به ویژه در جنوب خوزستان، بحث فقر خاک از نظر مواد آلی است. علاوه بر قیمت تمامشده تولید کمپوست، هزینه جابهجایی و حمل آن نیز بسیار زیاد است و اگر مشکل بالا بودن هزینه حمل و نقل آن حل شود، میتوانیم «کمپوست» تولیدی را به سایر نقاط کشور ارسال کنیم.
رئیس اداره آب، خاک و تحقیقات کاربردی شرکت کشت و صنعت نیشکر امیرکبیر گفت: اگر مواد آلی خاک افزایش یابد، نوسانات اقلیمی قابل کنترل هستند. اگر میزان این مواد به یک درصد برسد، پایهای برای کشاورزی پایدار خواهیم داشت و مصرف آب و کودها کمتر میشود و زمانی که ماده آلی خاک افزایش یابد، بانک بیولوژیکی خاک فعال میشود.
حاجی شرفی بیان کرد: «کمپوست» تولیدشده در این سایت در فضای سبز، شرکتهای کشت و صنعت نیشکر و برخی شرکتهای مستقر در خوزستان مورد استفاده قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه شالوده و اساس تولید کشاورزی، ماده آلی خاک است، گفت: اگر ماده آلی خاک افزایش یابد، قطعا نیاز به استفاده کود شیمیایی و سموم کاهش مییابد. هر هزینهای که در خاک انجام میشود، سرمایهگذاری است و موجب ثبات تولید کشاورزی میشود.
نظر شما