به گزارش خبرنگار بازار، کردستان یکی از استانهای مستعد و برتر کشور در زمینه تولیدات زراعی از جمله گندم است و طی چند سال اخیر این استان، همواه در ردیف پنج استان برتر کشور در زمینه برداشت گندم قرار داشته است.
برداشت گندم در استان کردستان به دلیل شرایط جغرافیایی خیلی دیرتر از سایر استانهای کشور صورت می گیرد و به دلیل اختلاف دمایی در شهرستانهای مختلف، مدت زمان برداشت نیز طولانی تر از میانگین کشوری است.
امسال به دلیل بارش های مناسب وضعیت محصول گندم بهتر در سنوات گذشته بوده است و به همین دلیل پیش بینی های صورت گرفته از سوی سازمان های مسئول، نشان دهنده افزایش برداشت نسبت به میانگین سالهای گذشته است.
فصل برداشت گندم در سال جاری از یکی دو روز گذشته آغاز شده است و پیش بینی می شود که روند برداشت حدود دو ماه ادامه داشته باشد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان در گفتگو با خبرنگار بازار ضمن اشاره به وضعیت برداشت گندم در این استان، گفت: سطح کل گندم آبی و دیم استان کردستان در سال جاری ۵۸۹ هزار و ۵۰۰هکتار می باشد.
پیمان اسکندری ضمن اشاره به پیش بینی صورت گرفته در خصوص میزان برداشت این محصول در استان کردستان، یادآور شد: با توجه به وضعیت مناسب بارش و دمای هوا، پیش بینی می شود از این سطح بیش از یک میلیون تن گندم برداشت شود.
وی به وضعیت بارش ها در استان کردستان اشاره کرد و ادامه داد: میانگین بارندگی سال زراعی جاری در استان کردستان ۴۷۸ میلیمتر بوده که این میزان نسبت به میانگین بلند مدت ۹.۶ درصد افزایش داشته است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان به اقدامات صورت گرفته در راستای حفاظت از گندم کاشت شده در این استان اشاره کرد و گفت: مدیریت مناسب همکاران جهاد کشاورزی و همکاری کشاورزان عزیز در مبارزه با عوامل خسارت زا، تغذیه مناسب و بارندگی مطلوب سبب شده است که محصول گندم امسال از لحاظ کمی و کیفی بالاتر از سنوات گذشته باشد.
وی با اشاره به وضعیت برداشت محصول گندم در استان کردستان، عنوان کرد: در سال جاری هزار و ۶۳۱ دستگاه کمباین بومی و مهاجر کار برداشت در مزارع را به عهده دارند.
اسکندری بیان کرد: در سطح استان کردستان برای نظارت بر عملیات برداشت دو اکیپ استانی، ۹ اکیپ شهرستانی و بیش از ۴۰ اکیپ مراکز جهاد کشاورزی و ۱۳ اکیپ بخش خصوصی تعیین و تجهیز شده اند.
وی به اقدامات صورت گرفته در راستای جمع آوری و خرید گندم کشاورزان کردستانی اشاره کرد و افزود: بیش از ۸۲ مرکز در سطح استان آماده تحویل گندم از کشاورزان عزیز هستند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان در پایان اظهار کرد: اگر کشاورزان تخلف یا کم کاری از مراکز خرید دیدند سریعا به مراکز جهاد کشاورزی یا جهاد کشاورزی شهرستان گزارش دهند و همکاران ما به صورت شبانه روزی موارد را بررسی و با هر گونه تخلفات احتمالی برخورد می کنند.
نظر شما