۱۱ تیر ۱۴۰۲ - ۰۷:۴۶
آغاز برداشت خوشه های طلایی در مزارع کردستان/۸۲ مرکز گندم کشاورزان استان را جمع آوری می کنند
از دهم تیرماه؛

آغاز برداشت خوشه های طلایی در مزارع کردستان/۸۲ مرکز گندم کشاورزان استان را جمع آوری می کنند

سنندج – برداشت گندم در سطح مزارع استان کردستان از روزهای ابتدایی تیرماه آغاز شده است و پیش بینی می شود که روند برداشت حدود دو ماه ادامه داشته باشد.

به گزارش خبرنگار بازار، کردستان یکی از استانهای مستعد و برتر کشور در زمینه تولیدات زراعی از جمله گندم است و طی چند سال اخیر این استان، همواه در ردیف پنج استان برتر کشور در زمینه برداشت گندم قرار داشته است.

برداشت گندم در استان کردستان به دلیل شرایط جغرافیایی خیلی دیرتر از سایر استانهای کشور صورت می گیرد و به دلیل اختلاف دمایی در شهرستانهای مختلف، مدت زمان برداشت نیز طولانی تر از میانگین کشوری است.

امسال به دلیل بارش های مناسب وضعیت محصول گندم بهتر در سنوات گذشته بوده است و به همین دلیل پیش بینی های صورت گرفته از سوی سازمان های مسئول، نشان دهنده افزایش برداشت نسبت به میانگین سالهای گذشته است.

فصل برداشت گندم در سال جاری از یکی دو روز گذشته آغاز شده است و پیش بینی می شود که روند برداشت حدود دو ماه ادامه داشته باشد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان در گفتگو با خبرنگار بازار ضمن اشاره به وضعیت برداشت گندم در این استان، گفت: سطح کل گندم آبی و دیم استان کردستان در سال جاری ۵۸۹ هزار و ۵۰۰هکتار می باشد.

پیمان اسکندری ضمن اشاره به پیش بینی صورت گرفته در خصوص میزان برداشت این محصول در استان کردستان، یادآور شد: با توجه به وضعیت مناسب بارش و دمای هوا، پیش بینی می شود از این سطح بیش از یک میلیون تن گندم برداشت شود.

وی به وضعیت بارش ها در استان کردستان اشاره کرد و ادامه داد: میانگین بارندگی سال زراعی جاری در استان کردستان ۴۷۸ میلیمتر بوده که این میزان نسبت به میانگین بلند مدت ۹.۶ درصد افزایش داشته است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان به اقدامات صورت گرفته در راستای حفاظت از گندم کاشت شده در این استان اشاره کرد و گفت: مدیریت مناسب همکاران جهاد کشاورزی و همکاری کشاورزان عزیز در مبارزه با عوامل خسارت زا، تغذیه مناسب و بارندگی مطلوب سبب شده است که محصول گندم امسال از لحاظ کمی و کیفی بالاتر از سنوات گذشته باشد.

وی با اشاره به وضعیت برداشت محصول گندم در استان کردستان، عنوان کرد: در سال جاری هزار و ۶۳۱ دستگاه کمباین بومی و مهاجر کار برداشت در مزارع را به عهده دارند.

اسکندری بیان کرد: در سطح استان کردستان برای نظارت بر عملیات برداشت دو اکیپ استانی، ۹ اکیپ شهرستانی و بیش از ۴۰ اکیپ مراکز جهاد کشاورزی و ۱۳ اکیپ بخش خصوصی تعیین و تجهیز شده اند.

وی به اقدامات صورت گرفته در راستای جمع آوری و خرید گندم کشاورزان کردستانی اشاره کرد و افزود: بیش از ۸۲ مرکز در سطح استان آماده تحویل گندم از کشاورزان عزیز هستند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان در پایان اظهار کرد: اگر کشاورزان تخلف یا کم کاری از مراکز خرید دیدند سریعا به مراکز جهاد کشاورزی یا جهاد کشاورزی شهرستان گزارش دهند و همکاران ما به صورت شبانه روزی موارد را بررسی و با هر گونه تخلفات احتمالی برخورد می کنند.

کد خبر: ۲۲۹٬۰۳۳

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 3
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • سعید دلفانی IR ۱۲:۲۹ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۲
      0 0
      هنوز مابقی گندمهای خوزستان واریز نکردید.کردستان چطور میخاین پرداخت کنید
    • ایوب IR ۱۴:۵۰ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۲
      0 0
      سلام به تمام اهالی کردستان بااین نرخ گندم گندم رادین دولت نزدیدآزادبفروش بفروشید تمام کشاورزان گلستانی بانرخ11500گرفته کشاورزراسرکارگذاشتن
    • محمدی IR ۲۱:۲۹ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۳
      0 0
      اگر دولت گندم را به قیمت واقعی از کشاورز خریداری کند،نانوایی هم به قیمت واقعی نان را به مردم دهد و کسانی که می خواهند نان یارانه ای بگیرند ما تفاوت آن از مبلغ نقدی یارانه آنها کسر گردد، آنگاه کشاورز بدون اینکه ما بگوییم، بیشتر تولید می کند، ضرر نمی کند، نان با کیفیت پخت می شود،ضایعات نان کم می شود و مردم ،کشاورز ، نانوا،همه احساس رضایت خواهند کرد.