۱۰ تیر ۱۴۰۲ - ۰۸:۵۱
کانال‌شکنی صادراتی در مازندران| صادرات هر سال آب می‌رود
بازار گزارش می‌دهد؛

کانال‌شکنی صادراتی در مازندران| صادرات هر سال آب می‌رود

ساری- مازندران با هدف‌گذاری ۵ میلیارد دلاری قرار است طلسم کانال صادرات ۳۰۰ میلیون دلاری را در کریدور شمال - جنوب بشکند.

بازار؛ گروه استان‌ها: برنامه صادرات ۳ میلیارد دلاری در دولت قبل برای مازندران ترسیم شد و با آنکه دو سال فعالیت این دولت به پایان رسید هنوز مازندران به این هدف نرسیده است با این حال برنامه صادرات پنج میلیارد دلاری برای آن نوشته شده است.

صادرات مازندران طی سال‌های گذشته در کانال ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون دلاری بود و هنوز نتوانست خود را از این کانال بالاتر بکشد. سال گذشته با همه اما و اگرها و تلاش‌هایی صورت گرفته حدود ۲۸۰ میلیون دلار کالا از مازندران صادر شد و قرار است امسال این میزان به ۷۰۰ میلیون دلار برسد.

موانع گمرکی، نوسانات قیمت ارز، فراهم نبودن زیرساخت‌ها و بالا بودن قیمت تولیدات در مقایسه با محصولات مشابه خارجی توان رقابت را از تجار و بازرگانان مازندران گرفته است

موانع گمرکی، نوسانات قیمت ارز، فراهم نبودن زیرساخت‌ها و بالا بودن قیمت تولیدات در مقایسه با محصولات مشابه خارجی توان رقابت را از تجار و بازرگانان مازندران گرفته است با این حال پشت میز نشینان در مازندران برنامه و نسخه صادرات ۵ میلیارد دلاری را برای استان نوشتند.

عبدالله مهاجر نماینده مازندران در اتاق بازرگانی ایران میزان صادرات استان را در سال قبل ۲۸۰ میلیون دلار ذکر کرد و گفت: توان مازندرن برای صادرات بالا است و خروجی کالاهای از استان مازندران بیش از میزان ثبت شده صادرات آن در گمرکات است.

سالانه ۸۰۰ هزار تن کالا از مازندران خارج می شود

وی در گفتگو با خبرنگار بازار با بیان اینکه سالانه ۸۰۰ هزار این کالا از مازندران خارج می شود، گفت باید این کالاها در کارنامه صادراتی استان لحاظ شود.

مهاجر با بیان اینکه افزایش دو برابری صادرات در استان قابل تحقق است، گفت: سال قبل بیش از ۳۰۰ هزار تن کالا از استان خارج شده ولی بخش عمده آن در آمار صادراتی استان لحاظ نشده است، از این رو تامین لجستیک مورد نیاز برای صادرات امری مهم محسوب می‌شود و باید برای توسعه تجارت از طریق دریا و صنعت کشتیرانی اقدام کنیم.

کانال‌شکنی صادراتی در مازندران| صادرات هر سال آب می‌رود

مهاجر بازاریابی و نیازسنجی را ضرورت های مورد نیاز برای توسعه صادرات و واردات عنوان کرد و رفع تعهدات ارزی را از جمله خواسته ها و مطالبات برشمرد.

سیاست های و برنامه های کنونی ترسیم شده برای دستیابی به اهداف صادرات به اذعان و اعتقاد تجار و بازگانان، سبب ایجاد مانع می شود و ترمزی فراروی صادرات است و با اتکای به آن نمی توان، برنامه صادراتی را اجرا کرد.

مدیرعامل مرکز تجارت برنج ایران: تا زمانی که صادر کننده را جریمه می کنیم، اتفاقی برای توسعه صادرات رخ نمی دهد

محمداسماعیل یزدان پناه مدیرعامل مرکز تجارت برنج ایران با اظهار این که تا زمانی که صادر کننده را جریمه می کنیم، اتفاقی برای توسعه صادرات رخ نمی دهد، گفت: در استان تصمیم گیرندگان، نظرهای خوبی می دهند ولی در عمل صادرکننده با مانع روبرو می شود.

تا زمانی که صادر کننده را جریمه می کنیم، اتفاقی برای توسعه صادرات رخ نمی دهد، هرچند در استان تصمیم گیرندگان، نظرهای خوبی می دهند ولی در عمل صادرکننده با مانع روبرو می شود

وی درگفتگو با خبرنگار بازار با اظهار این که سال قبل یک محموله برنج به روسیه صادریم و برای ما دو هزار و ۶۰۰ دلار تعهدات ارزی درنظر گرفتند و ما رو جزو بدهکاران ارزی قلمداد کردند، گفت: باید برای صادرات زیر ۱۰ هزار دلار تعهدات ارزی حذف شود.

این صادرکننده حذف مشکلات فراری انتقال پول را از جمله نیازهای برای توسعه صادرات بیان کرد و خواستار راه اندازی صندوق ضمانت ایران در مازندران شد و سیاست انقباضی بانکها را از دیگر مشکلات بیان کرد.

توسعه صادرات استان مازندران با توجه به واقع شدن در مسیر کریدور شمال - جنوب و بازارهای حاشیه و اوراسیا جزو برنامه های اساسی دولت به شمار می رود، از این رو برای سال جاری صادرات ۷۰۰ میلیون دلار کالا در استان روی میز قرار گرفته است.

استاندار مازندران: رقم صادراتی استان باید افزایش یابد و به ۵ میلیارد دلار برسد

رقم صادراتی باید به ۵ میلیارد دلار برسد

استاندار مازندران با بیان اینکه سهمیه صادرات استان بیش از ۷۰۰ میلیون دلار است، آن را نا چیز دانست و گفت:مازندران ظرفیت‌های فراوانی دارد و نگاه ما این است که رقم صادراتی استان باید افزایش یابد و و به ۵ میلیارد دلار برسد.

حسینی پور با اشاره به ایجاد بسترهای مورد نیاز برای صادرات و همسایگی مازندران با کشورهای مختلف گفت: مازندران باید در حوزه صادرات نقش محوری داشته باشد است.

استاندار مازندران گفت: برای تامین مالی صادرات نیز روش هایی را داریم و اگر قرار باشد تولید استان متناسب با جایگاه آن باشد و افزایش یابد یکی از راه های افزایش تولید تضمین صادرات است تا تولید کنندگان در این زمینه دغدغه نداشته باشند.

حسین پور از تشکیل کارگروه های برای توسعه صادرات استان خبر داد و گفت: قرار است هر ماه یک جلسه کارگروه داشته باشیم و علاوه بر کشورهای همسایه کشورهای عربی و چین و هدف صادراتی استان است و سال گذشته مرکبات استان به چین راه یافت.

کانال‌شکنی صادراتی در مازندران| صادرات هر سال آب می‌رود

استاندار مازندران اظهار امیدواری کرد که با همت صادر کنندگان و تولیدکنندگان استان روند صادرات استان افزایش یابد.

حسینی پور با بیان اینکه شرایط کنونی صادرات برازنده مازندران نیست، گفت: سهم ما در صادرات بسیار کم بوده، این در حالی که ظرفیت مازندران بسیار بالا است و باید احیا شود.

استاندار مازندران روانسازی امر صادرات و رفع موانع را از جمله برنامه‌های ذکر کرد و گفت مهمترین مانع تبادل مالی به شمار می رود و با رایزنی‌های صورت گرفته بخش عمده از تبادلات مالی ما با روسیه رفع شده است.

استاندار مازندران ایجاد تغییرات اساسی در کارگروه صادرات را لازم دانست و گفت: افراد ورزیده ای باید در کارگروه شرکت کنند زیرا در استان افراد موثری را در این حوزه داریم و شناخت آسیب ها و احصای راههای توسعه صادرات امری مهم است.

تنوع بخشی بازار صادراتی لازم است

در عین حال نادعلی کهنسال مدیرکل صمت مازندران نیز میزان صادرات محصولات مختلف را طی سال قبل ۲۸۰ میلیون دلار ذکر کرد و گفت:از این میزان ۱۱۴ میلیون دلار کالا از جمله لبنیات به عراق صادر شده است.

وی در گفتگو با خبرنگار بازار با اظهار این که نیمی ازکالاها به عراق صادر شد، افزود: باید نسبت به تنوع بخشی بازارهای صادراتی اقدام و برنامه ریزی کرد.

کهنسال به برنامه صادراتی برای سال جاری اشاره کرد و گفت: برنامه وهدف ۵۰۰ میلیون دلاری صادرات ترسیم شده و این هدف قابل تحقق است.

وی با عنوان این که باید برای تقویت زیرساخت ها و حمل و نقل اقدام کرد، فرآورده‌های لبنی، کنسانتره، خوراک آبزیان، محصولات معدنیف سیمان محصولات کشاورزی، شیلات از جمله کالاهای صادراتی استان به شمار می رود، گفت: طبق برنامه میزان صادرات در سال جاری ۸۳ درصد افزایش می یابد.

مدیرکل صمت مازندران عنوان کرد: شناسایی ظرفیت‌های خالی صادراتی از جمله برنامه ها به شمار می رود و طبق برنامه میزان صادرات محصولات کشاورزی در سال جاری به ۲۰ درصد افزایش می یابد.

مدیرکل صمت مازندران تقویت پایانه های استان را از جمله برنامه کرد و گفت: یک سرمایه گذار نیز برای ایجاد بندر خشک و توسعه حمل و نقل دریایی و تجاری در استان شناسایی شده است.

هرسال برنامه صادراتی برای مازندران ترسیم می شود و این برنامه با گذشت سال ها به دلایل مختلف محقق نمی شود از این رو برنامه ریزان باید تدبیر اساسی برای رفع موانع فراروی صادرات اتخاذ شود.

کد خبر: ۲۲۸٬۷۷۷

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha